RYANAIR - 30

• 33 510
  • 599
  •   4
Отговори
# 585
Аз се чудя сега с новите правила за кабинен багаж дали няма да ни се наложи нови куфари/чанти да купуваме. Доколкото разбирам, ще бъде разрешен куфар с ОБЩ размер 100см. и 7кг. Втори малък багаж можело, ама какво значи това, не знам. Не съм се и ровила да разбера, само слушах по новините. Но журналистите също си правят разни интерпретации. Но 55+40+20=115, т.е. сегашните куфарчета отпадат. А и как ще опънат рулетката да мерят размер по размер 🤣

Това за 100см още не е решено, пък и това ще е абсолютният минимум, авиокомпанията може да сложи по-голям размер ако реши. Мин. година май Райън увеличиха малко размера за да станат еднакви с Уиз, не съм сигурен.
Ясно че няма да ги мерят с рулетката, това са някакви бюрократични изгъзици. Самата авиокомпания ще си сложи мярка както досега.

# 586
Вървете в Здравната каса направо и ще ви издадат едни временни удостоверения, веднага става. Междувременно си пуснете документи за картите, за да си ги имате за в бъдеще.
Аз ходя в SDI за тези застраховки, но всяка компания прави и съвсем не е скъпо. Също така ви съветвам да си вземете Европейските здравни карти.
Благодаря много! За съжаление нямаме такива карти и като гледам няма да има време да извадим - пътуваме на 10.02.🫶

# 587
  • столицата
Да, и аз сечудех как ще измерват 100см напр при раница, която не е паралелепипед. Това е предпоставка за заяждане от наземния персонал.

# 588
  • Melmak
За картите, направете си за напред, важат една година и се издават безплатно.
За застраховките - аз директно в Евроинс си правя, като харесвам “Отмяна на пътуване”, освен здравна.

# 589
  • София

Здравната застраховка е напълно безсмислена ако се осигурявате в страната и пътувате в страни членки на ЕС .
В такъв случай просто си вадите международна здравна карта , предимствата и са много , не се ограничавате в избора на лекар а може да отидете при всеки работещ с местната здравна каса . Също така не се ограничавате с покрития когато идва реч за спешен случай .

# 590
  • Melmak
Благодаря, за непоискания акъл. Полетите на Раян не са само в ЕС.

# 591
  • София
В приложението им няма такова ограничение.
Може ли да посочите от къде е тази информация.

Да, разбира се.
От сайта на Раянеър.

https://help.ryanair.com/hc/it/categories/12489112419089-Norme-sul-bagaglio

https://help.ryanair.com/hc/bg/articles/12888036565521-Ryanair-s-Bag-Policy
В посочените линкове също има само размери, но не и килограми за Small personal bag.

# 592
за големия ръчен са 10 кг, не за малкия
така или иначе не мисля, че се мери

# 593
  • Milano
Не съм обърнала внимание, че става въпрос за малкия багаж.
Да,  големия с priority имах предвид, че е до 10кг.

# 594
Цитат на: П.И. link=topic=1810432.msg50759239#msg50759239 date=1769699512
[b
Здравната застраховка е напълно безсмислена [/b]ако се осигурявате в страната и пътувате в страни членки на ЕС .
В такъв случай просто си вадите международна здравна карта , предимствата и са много , не се ограничавате в избора на лекар а може да отидете при всеки работещ с местната здравна каса . Също така не се ограничавате с покрития когато идва реч за спешен случай .
Това е абсолютно невярно. Предлага се спешна медицинска помощ в здравно заведение, което работи с местната здравна каса. Това не означава безплатно, понеже здравните системи са различни и различни услуги може да са безплатни някъде, но на друго място да са платени.
Каквото за местните граждани е безплатно ще е безплатно и за човека с ЕЗОК.
Застраховката има много по-широк обхват.

# 595
Последните ти две изречения- абсолютната истина !

# 596
Правя застраховка винаги, въпреки здравната карта, точно заради тези две изречения.

# 597
  • BG-DE
Разглеждах за началото на април от Германия до няколко дестинации включително и София, и ми направи впечатление, че цените са доста високи над 100€ в едната посока, досега чак толкова не са били, някакво увеличение ли имат 🤔 И при Уиз беше същото.

# 598
Тогава е Великден и пролетната ваканция. Дано паднат малко

# 599
  • BG-DE
Е, аз гледах и за май, юни направо не мога да повярвам какви ценища са сложили, определено имат увеличение 😡

Общи условия

Активация на акаунт