3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 2 390
  • 292
  •   4
Отговори
# 285
  • Варна
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
Къпя се на включен вентилатор, по възможност на отворена врата, след това попивам водата с мопа и оставям вратата отворена.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Хубаво проветряване, често чистене и подсушаване.

# 286
Имам късмета да имам голям прозорец в банята, който е постоянно отворен. Зимата, заради отоплението, не е и тогава гледам винаги да подсушавам добре и все пак вечер оставям прозореца.
Ритуали за поддържане нямам. Просто гледам да почиствам веднага след себе си. Ако не успея, работата ми се трупа и това не ми харесва 😆

# 287
  • В страната на бурите
Освен подсушаване след ползване и често проветряване/влагоабсорбатор през зимата/, аз пръскам и   с прерарат против мухъл профилактично веднъж на 1-2 месеца.
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
По отношение на това, обичам да създавам настроение, дори в банята - например ароматна свещ, музика или аудиокнига и чистенето се превръща в приятно изживяване. Чистя веднъж седмично. А и обичам хубаво меришещите препарати  (гледам това при покупка, наред с ефективността им - чета мнения)

# 288
  • Бургас
В морски град живеем с висока влажност и влагата в къщи е в изобилие.
За избягване на мухъл в банята имаме наистина ритуал. Всеки който се къпе ,преди да излезе ,облива плочките със студена вода и със стирка обира водата от пода. Така намаляме появата на мухъл в цялата къща.

# 289
Подсушаване на плочките след баня, използване на белина при седмичното почистване, отворена врата постоянно.

Редовно почистване с подходящи препарати.

# 290
Събирането на влага и мухъл предотвратявам като оставям прозореца в банята постоянно отворен и подсушавам след използването й. Чистотата поддържам чрез използването на подходящи препарати.

# 291
  • Варна
За мухъл имам вентилатор и проветрявам. Почиствам веднъж седмично с препарат за избелване и за котлен камък.

# 292
След почистване на банята обирам капките с гумена чистачка и отварям прозореца. За мухалът - имала съм в предни жилища само препарати с белина са се справяли...

Общи условия

Активация на акаунт