Открий Viviscal – най-изследваната програма за растеж на косата и се консултирай с д-р Пеев

• 8 749
  • 323
  •   1
Отговори
В наши дни загубата на коса, за съжаление, придобива размерите на епидемия. За да се случва това, което за много мъже и жени има опустошителни психологически ефекти, са отговорни редица фактори. Те обхващат широк спектър от емоционални състояния и начин на живот, включително ежедневен стрес, хормони, прием на лекарства, възраст, наследственост, неправилно стилизиране и хранене.

През 80-те години на миналия век скандинавски професор прави изключително научно откритие, което и до днес остава най-добрата и клинично доказана терапия за растеж на косата, както за мъже, така и за жени. Четвърт век след откритието на революционния морски комплекс AminoMar C™, ексклузивен за марката Viviscal®, милиони потребители по света залагат на тази формула, за да подържат косата и кожата си в пълно здраве.

В края на миналия век професор Ласус, начело на екип изследователи, изучава инуитите в Гренландия. Учените откриват феномен, характерен за тази затворена общност: въпреки суровите условия на живот и липсата на свежи плодове и зеленчуци в диетата им, инуитите имат изключително здрава коса и младежка кожа. Това насочва усилията на изследователите към търсене на причината. В резултат на мащабна научна работа скандинавският екип установява, че устойчивото здраве на косата и кожата на инуитите се дължи на специфични протеини и гликозаминогликани в тяхната основно морска диета. Професор Ласус успява да изолира in vitro именно тези молекули от храната на инуитите и така е създаден морският комплекс AminoMar C™.

Снимка от клинично изследване на Viviscal®. 6-месечно проучване на Glynis Ablon, MD, Ablon Skin Institute Research Center, Manhattan Beach, CA, U.S.A.; Steven Dayan, MD, DeNova Research, Chicago, IL, U.S.A. Публикувано в  Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, 2015.

Какво представлява AminoMar C™

AminoMar C™ е пептиден комплекс, съдържащ протеини, липиди и гликозаминогликани от хрущял на акула и морски мекотели. Той е основна съставка на Viviscal®, най-изследваната клинично доказана програма за растеж на косата. Формулата е разработвана почти 30 години и е тествана в 12 клинични проучвания, включително двойно-слепи, плацебо контролирани изследвания с хора, доказващи безопасността и ефективността ѝ.

Viviscal® е клинично доказана нутрацевтика за борба с косопада при мъже и жени. Първото изследване върху хора (1992 г., Финландия) показва, че 95% от пациентите, лекувани с Viviscal®, са имали клинично и хистологично подобрение при андрогенна алопеция, докато групата с рибен екстракт не е показала ефект. Множество международни клинични проучвания потвърждават ефективността на продукта. Основната активна съставка е мултипатентованият морски екстракт AminoMar C™, който и до днес няма равен в борбата със загубата на коса.

⚫ 111% Увеличаване на гъстотата на косата от здравите терминални (напълно узрели) косми след 3 месеца.
⚫ 125% Увеличаване на гъстотата на косата от здравите терминални (напълно узрели) косми след 6 месеца.
⚫ 39% Намаление на косопада и изтъняването на косата след 3 месеца.
⚫12% Увеличаване на диаметъра на косъма (дебелината) след 6 месеца.

Включете се в консултативната ни тема!

Имате въпроси относно косопад, оплешивяване, здравето на скалпа или други проблеми с косата? Д-р Иван Пеев е на разположение, за да ви предостави професионални съвети и насоки за превенция и лечение на най-често срещаните състояния както при мъже, така и при жени.

В рамките на кампанията д-р Пеев ще отговаря на вашите въпроси всеки понеделник и сряда до 28 септември. Всеки потребител, който зададе въпрос в рамките на кампанията, има шанс да спечели един от пет комплекта Viviscal, включващи шампоан, балсам и серум.

Запознайте се с Общите условия на играта.

Д-р Иван Пеев е дерматолог с над 8 години опит в прилагането на съвременни лазерни системи, които са неизменна част от неговата ежедневна практика. През 2015 г. той създава клиника „Естелайн“ с мисия да изгради водещо място, където пациентите намират съвременно лечение на дерматологични проблеми, както и високотехнологични и безопасни методи за поддържане на красотата и самочувствието си. Д-р Пеев е добре познат на аудиторията ни и от консултативния проект на BG-Mamma „Специалистите говорят“.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 18:17 от Жaклин

# 1
Здравейте, има ли вероятност при ИР да се проявява засилен косопад?

# 2
Здравейте,

имам ниско желязо, от там и косопад, който се повлиява когато започна да приемам добавки с желязо. Но скоро пак имах косопад, въпреки добрите нива на желязо. Кой друг елемент евентуално би ми липсвал за да се случи това?

# 3
Има ли истина в твърдението, че при синовете, оплешивяването се обуславя от оплешивяването при дядото по майчина линия? Ако бащата на майката е оплешивял рано, то и нейният син ще започне да губи рано косата си.

# 4
    При изписан миноксидил от дерматолог за обилен косопад и андрогенна алопеция при жена и нормални нива на витамин Д и феритин - как може безопасно да се спре използването на миноксидил, без да окапе цялата нова коса след това? Какви други изследвания трябва да се направят и с какво може да се замести  миноксидила, за да се запази прогресът до момента? (8 месеца използване) Viviscal може ли да го замени?

# 5
    Здравейте, д-р Пеев,

какво лечение и/или процедури бихте препоръчали за малки участъци трайно окапала коса, вероятно вледствие действието на фалшив шампоан?

Ще съм благодарна да ми отговорите.

# 6
    Как би могъл да се спре косопад предизвикан от Ковид-19?

# 7
    • Велико Търново
    Здравейте, моля за препоръка какво да приемам или прилагам на скалпа си за да ускоря растежа. Редовен дарител съм на коса, а в последните 6-7 месеца забелязвам, че осезаемо се забави скоростта на растеж на косата. За съжаление вече забелязвам и тук там бял косъм ( на 36г съм ) а наистина ми се иска да даря, ако ще за последен път да е, но естествена коса за перука на онкоболни дами.

# 8
    Колко косми е нормално да падат на ден? Възможно ли е и как се намалява падането на коса при ресане и къпане?

# 9
    Напоследък, поне от шест месеца, имам засилен косопад. Подстригах косата си късо и косопада намаля, но растежа е бавен. Приемам витамини и колаген за други състояния. Косата ми е променена и по края на косъма стои като изгоряла и стърчи на всички посоки. Нещо и липсва, но какво?

# 10
    Здравейте, бих искала да попитам с какво мога да стопирам косопадът при липса на дефицит на витамин Д, но доказан неинсулинозависим диабет тип 2 и сериозна алопелация?

# 11
    Здравейте, синът ми е на 22г, но от 2-3г има оредяване на косата, по-сериозно е по средната линия, все едно се разделя на път.Има проблем с ТСХ- завишено е, имаше липси на вит Д и желязо, които овладя, приема хормон за жлезата и от 6м е на Миноксидил 5%, но промяна няма.Преглеждали са го лекари, няма отклонение в хормоните.
    Какво бихте го посъветвали като следваща стъпка?

# 12
    Косопад след бременност, кърмене и отслабване с много килограми освен спрян дали би могъл да се подобри към възвръщане на предходната гъстота на косата? И има ли вярно в твърдението, което често засичам из пространството, че с по-често миене на косата се намалява косопада?

# 13
    Здравейте, какви са препоръчителните изследвания които трябва да се направят, за да се диагностистцира типа и причината за косопад?

# 14
    Здравейте,
    често при смяна на сезоните забелязвам засилен косопад, в момента също - какво би ми помогнало в случая и играе ли роля боядисването на косата с амонячна боя?

Общи условия

Активация на акаунт