3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 10 460
  • 741
  •   3
Отговори
# 735
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?
Когато у дома е подредено се поддържа лесно на дневна база. Ежедневно минаване с прахосмукачка и освежаване с препарат и моп. Проверяване за свеж въздух и бързо изсъхване на помещението.

# 736
Малките методи, които прилагам са винаги да връщам всичко на мястото му, и ако видя нещо не на място си (оставено не от мен🙂) да го прибера веднага, а не да оставям за  после. Нещо, което практикувам от скоро е и да давам малки задачки на децата свързани с домакинските задължения.

# 737
  • Пловдив
Роботът върши работа, а и у нас няма кой да разхвърля, та си е подредено.

# 738
Имам вертикална безкабелна прахосмукачка, която почти всеки ден пускам, става лесно и бързо почистване. Опитвам се и да подреждам, за да не изглежда разхвърляно, макар че с две деца става все по-трудна задача….

# 739
1. Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Отговор: За да предотвратя мухъл и влага в банята, винаги проветрявам след душ, подсушавам плочките и не оставям мокри кърпи. Редът и чистотата поддържам с малки ежедневни навици - забърсвам мивката и плотовете, изхвърлям боклука и мия съдовете веднага. Така банята и кухнята остават свежи и подредени през цялата година.
2. Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?
Отговор: Залагам на няколко прости навика, за да поддържам всекидневната подредена и уютна - всяка вечер отделям 5-10 минути да върна нещата по местата им, имам кошници за дреболии, всеки ден минавам повърхностите с микрофибърна кърпа и отварям прозорците за свеж въздух. Това малко време прави огромна разлика!

# 740
Старая се, а така уча и децата, всичко да се връща на място. Почиствам редовно, защото по-лесно се чисти чистото, а не вече мръсното

# 741
  • Стара Загора
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?
Всеки уикенд се старая да почиствам целия апартамент като започвам от санитарните помещения и завършвам с кухнята. Такъв ритуал прилагам , но ги разделям на двата дни(понеже живея в голям апартамент). А тактиката ми да е чисто и подредено ми е възпитанието. Всеки вкъщи е научен да си чисти след него(дали като се храни или направи боклук). Отделно дрехите не се пръскат из апартамента, а всеки си има гардероб и си ги прибират. Така имам по-малко отговорности и аз. Във всекидневната си имаме място с панери и там събираме ежедневните неща, които ползваме. Това също помага да се избегне натурията. Ще се радвам да прочета и тук в темата някой трик, който да приложа Blush

Общи условия

Активация на акаунт