Промоции на книги - тема 23 - Цундоку, трупаме книги без срам

• 35 729
  • 481
  •   5
Отговори
# 465
  • в сърцето на един мъж...
Поръчката ми от Ориндж от 29.11 още стои със статус нова. Има ли и други в това положение? Звъня на националния телефон, не вдига оператор. Имате ли съвет как да процедирам

Много странно, аз поръчах преди 3-4 дни и дойде много бързо. Да не би да има някоя книга, която е на приордър? И да чакат нея.

# 466
  • Beyond the stars
Моята дойде вчера от Orange, та явно има някакво забавяне.

# 467
Минах през Панаира на книгата и за първи път нищо не си взех. Имам две поръчки с книги от Озон и една от Ориндж, които чакам. Имам и ваучер за 25 % от Ориндж за рожден ден и трябва да го използвам до края на месеца. Промоциите са стандартните, като максимумът (без да отчитам подбрани заглавия за до -50%), разбира се, е на Колибри – 35 %, но там вече се отчетох на място от книжарницата.
Може и да не ми е правилно мисленето, но според мен трябва да е минимум 20–25 %, за да накарат хората да купуват. Като се има предвид, че постоянно има промоции онлайн и то много по-добри, някак си 10–15 % ми се струват смешни. Разбирам, че искат да се „хранят“, но конкуренцията онлайн направо ги съсипва.
ЕМАС имат 10–15 %; Ера – 7–10 %; Лабиринт – 15 %; Фют – намаление на обичайните заподозрени от предишни алеи и панаири, които никой не иска. При Колибри беше мазало, както винаги. Хората бяха над кашоните за книги по 5 и 10 лв. Бард имаше също един или два кашона с три книги за 10 лева или нещо подобно, но нямаше нищо интересно там. Сиела умишлено ги пропускам.
Наумила съм си, че искам да имам „Медноглавия демон“ от издателство Ерове, и добрата новина е, че догодина ще я преиздават. Което не се отнася, поне засега, за „Малък живот“ на Ханя Янагихара от издателство Лабиринт.
Почти нямаше хора, но все пак беше делничен ден на обяд. Предполагам вечер се пълни повече. Много ми се искаше да си взема нещо от безкрайния ми списък, но няма да е от Панаира.

# 468
  • София
Ами не, не се пълни и вечер ... Вече писах в темата за "Нови книги":

"Тъжен панаир.
Аз не бях ходила на Коледен панаир може би от 6-7 години. Със сигурност преди Ковида е било. На алеи - да, но на Панаир наистина много отдавна не бях ходила. Имаше сравнително малко хора, намаления постни, в кошовете също нищо особено..
Видях светската двойка Блажев с годеницата си да обикалят щандовете и ...онзи от Възраждане Костадин Костадинов, който не разбрах какво правеше там. Побъбрихме си добре с Ева Кънева на щанда на ЕМАС и общо взето това беше..."

Разговорът с Ева Кънева беше единственият плюс на вчерашното ми посещение.
Панаирите не са това, което бяха.
Единственият плюс са срещите с преводачи и автори. Друг не виждам..

# 469
Поръчката ми от Ориндж от 29.11 още стои със статус нова. Има ли и други в това положение? Звъня на националния телефон, не вдига оператор. Имате ли съвет как да процедирам

Моята поръчка от 29.11 пристигна днес до автомат. Преди няколко дни им писах да питам кога да я очаквам, защото се забави, а уж 2-3 дни беше доставката и ми отговориха, че е възможно забавяне, покрай такива кампании.

Имам и още една от Ориндж от 5.12 с -25% код, който имах, нея сигурно също ще си я почакам.

# 470
По моята поръчка от 29.11. от Ориндж днес се включиха с известие, че се изпраща към адреса, който съм посочила на Еконт. Иначе за Панаира съм съгласна смешна работа - стандартната отстъпка масово е  -20%. Аз си взех "Жигосаният" предвид цената й излиза мн изгодно с отстъката от -35% на Колибри. Бях загледала и няколко заглавия на Ера но там отстъпката както обикновено е жалка - 2лв, та ще си ги поръчам от Озон където са с -20-25%. Излизат ми по изгодно.

# 471
Ами не, не се пълни и вечер ... Вече писах в темата за "Нови книги":

"Тъжен панаир.
Аз не бях ходила на Коледен панаир може би от 6-7 години. Със сигурност преди Ковида е било. На алеи - да, но на Панаир наистина много отдавна не бях ходила. Имаше сравнително малко хора, намаления постни, в кошовете също нищо особено..
Видях светската двойка Блажев с годеницата си да обикалят щандовете и ...онзи от Възраждане Костадин Костадинов, който не разбрах какво правеше там. Побъбрихме си добре с Ева Кънева на щанда на ЕМАС и общо взето това беше..."

Разговорът с Ева Кънева беше единственият плюс на вчерашното ми посещение.
Панаирите не са това, което бяха.
Единственият плюс са срещите с преводачи и автори. Друг не виждам..
„Единственият плюс са срещите с преводачи и автори. Друг не виждам. “С риск да прозвуча наивно и тъпо,но не би ли трябвало  това да е смисъла,а именно:срещата  с издателства,преводачи,автори и други книжни другарчета,а не всичко да ти се  върти около изгодните оферти и т.н.Да и заради това да се ходи,ама човек да не  се  обсеби от сметки и от това как  по-изгодно дасе сдобие с желаните от него  книги.Двете неща ми се бият някак  си и до  някаква степен  се разваля  преживяването...Не знам,може аз  да съм прекалено  идеалистична...Факт е ,обаче ,че издателствата трябва   да си синхронизират намаленията ,които предлагат на живо и тези ,които предлагат онлайн,защо е  нелогично това и е  естествено хората ,които въобще не им пука за събитието ,а  гледат по-изгодно да  намерят нещо покрай за  подаръци за  предстоящите празници,да  предпочитат да закупят книгите от издателствтото,в което декущите промоции в  онлайн магазина са поизгодни отколкото на самия панаир.Примерно Колибри  не мога да  ги разбера,защо им трябва да слагат нови оферти на панаира,при положение,че имат страхотна оферта по случай тяхната годишнина в  техния  онлайн сайт.Защо до тази  оферта не може  всички  да се  доберат(тези ,които не поръчват онлайн),при положение ,че  продължава толкова дълго.Вярвам,че бая хора биха се събрали пред шатрата им(тъй като те  предлагат интересни книги),ако тази оферта бе налична и на панаира.Сигурно има някаква причина да се взимат подобни решения,но ми естранно.П.С Друг повод защо тази година,където по ваши думи не е това каквото е беше са протестите.Някои може намират за по-важно(и е по-важно)да  отидат на протестите или пък покрай случващото се в  държавата  ни(а и поради други причини)да нямат никакво желание да ходят където и да е било.Мисля че,това настроение което лъха в  момента е  много добро отражение на страната  ни в момента.

# 472
За мен най-големите бонуси са:
- мога да взема по нещо от повече от едно издателство и да ги подкрепя директно, защото Озон ги прецакват много жестоко с процентите. Цяла година успявам да си взема голяма част от нещата с 40-50%, мога да си позволя за щастие да взема няколко с 15-20 на място. Баланс Simple Smile
- не трябва да плащам доставка или поне не трябва да го "докарвам" до безплатна
- мога да си задам въпросите по предстоящи, изчерпани и изчерпващи се заглавия
- обсъждаме с дребното що е то автор, илюстратор, издателство, вижда хората зад книгите, защото по едно време беше решила, че книгите се продават в Спиди Simple Smile на няколко щанда вече се познаваме по име
- не-книжен бонус - можем да отскочим за един раклет след това на базара Simple Smile

# 473
  • Варна
Здравейте, ако някъде срещнете точно това издание на "Тютюн", пишете, даже предпочитам да е втора ръка✌️

Днес трябваше да ги взема от Офис 1, където специално изпратих запитване дали е тази корица и накрая - не е същата. Две книги издирвах и двете безрезултатно.

Привет! Аз имам издирваните от Вас книги, но не ги броя за втора ръка, защото са все още с фабричното си фолио. Книгите са с фолио, защото не ми остава време да стигна до тях. Все изниква някоя интересна тухла по 700-800- 1000 страници и тези книги остават все за по- нататък във времето. 🙂

Ако проявявате интерес ми пишете. Със сигурност имам предвидени 8000 страници преди тях. След това не зная дали няма нещо друго да ме заинтригува, така че мисля едва ли скоро ще стигна до тях. 🙂

Скрит текст:

# 474
Благодаря, но току що ги поръчах от едно момче. Толкова време ги търсих, а сега от двама човека ги намирам 🤔
Ако не отговарят на посоченото състояние, ще Ви пиша.

# 475
  • Варна
Няма проблем! Късмет и дано отговорят на очакванията Ви търсените книги. 🙂🍀

# 476
Сега ме замислихте, има ли тема в бгмама - "Търся книга"?
Много често ми се случва да си търся все изчерпани издания, които никъде ги няма Sad

Иначе, за тази година добре съм се отчела, но списъкът никога не свършва. Мине се не мине, и хоп, се сетя, че точно тази книга много, ама много ми трябва точно сега, да си я имам. Grinning

# 477
Сега ме замислихте, има ли тема в бгмама - "Търся книга"?
Много често ми се случва да си търся все изчерпани издания, които никъде ги няма Sad

Иначе, за тази година добре съм се отчела, но списъкът никога не свършва. Мине се не мине, и хоп, се сетя, че точно тази книга много, ама много ми трябва точно сега, да си я имам. Grinning
Виждам че,има тема   "Търся книга",но  е  за  електронни книги. Не знам,дали ти допада този вариант,но все пак ще сложа  линк към темата.Ето и линк:https://www.bg-mamma.com/?topic=1811692.570
П.С Наистина ,би било  добре,ако се  създаде такава тема,но за книжен  вариант.

# 478
Да да, книжен със сигурност, от малка съм вклюбена в аромата на разтворена книга (да си я прелистя под носа) Heart Grinning

Подкрепям идеята да се създаде такава тема, бих си я ползвала с удоволствие.

ПП: Багодаря за линка, мернах я тази тема, но си предпочитам физическите варианти. Blush

# 479
Ето я темата за търсене на хартиени книги:
https://www.bg-mamma.com/?topic=969614.375

Общи условия

Активация на акаунт