за фолиото

  • 1 952
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Разград
  • Мнения: 3 110
С лъскавата страна нагоре.
И аз правя така, но не знам защо.... newsm78

Аз също,и мисля,че е логично,след като при развиването на ролката външна е лъскавата страна.

# 16
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
И аз съм гледала по ТВ, че при печене лъскавата трябва да е към яденето, а обратното (с лъскавата на горе)- когато се завива готова храна. Беше нещо свързано с температурата и отдаването и, но не помня добре.

# 17
Лъскавата страна е към яденето. Веднъж правих скумрия на скара, завита във фолио, но бях сложила лъскавата страна отвън и познайте, така пушеше, че  не се виждаше какво се пече, затова вече внимавам винаги да е отвътре.

# 18
  • София
  • Мнения: 205
И аз съм гледала по ТВ, че при печене лъскавата трябва да е към яденето, а обратното (с лъскавата на горе)- когато се завива готова храна. Беше нещо свързано с температурата и отдаването и, но не помня добре.
Мисля, че е точно така, благодаря за отговора.

# 19
  • София
  • Мнения: 581
С лъскавата страна нагоре.
и аз така на мен да ми е красиво Joy

# 20
  • Мнения: 6 958
С лъскавата към яденето, защото ако е с лъскавата нагоре, понякога обгаря на места... и ми се струва вредничко  Peace

# 21
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
И обратно да го сложиш, пак може да обгори на места. Това става ако се допира до храна, някой кокал или месо, които стрърчат над горния ръб на тавата. Случва ми се винаги когато пека цяло агнешко бутче, или по-дебел шаран, или... не се сещам сега. Прогаря само там където се опира в месото. И няма разлика дали фолиото е с лъскавата страна надолу или нагоре. Пробвала съм и в двата варианта. Пробвала съм и да намажа с олио където се допира, пак си прогаря.

# 22
  • Мнения: 8 505
С лъскавата част нагоре.
А ето какво пише на кутията от фолиото за промяната на цвета:Цветът и повърхността на фолиото могат да се повредят от солеността,влагата или киселостта на храната,но това не представлява вреда за вашето здраве.
Пише още да не се използва при Т над 220*С.

# 23
  • Мнения: 2 028
с лъскавата страна към яденето  Peace бях чела някъде, че така е правилно, обяснението беше, че ако лъскавата страна е нагоре, един вид отблъсква топлината (не се сещам как точно беше написано  ooooh!, но това беше смисълът)

# 24
  • Мнения: 511

с лъскавата страна към яденето  Peace бях чела някъде, че така е правилно, обяснението беше, че ако лъскавата страна е нагоре, един вид отблъсква топлината (не се сещам как точно беше написано  ooooh!, но това беше смисълът)

и аз го слагам с лъскавата отгоре, по логиката на това, да се запази темп. в яденето по- висока!
Четейки ви, започвам да се разколебавам newsm78

# 25
  • Мнения: 6 461
Както дойде....не съм се замисляла как е правилно.

# 26
  • София
  • Мнения: 4 294
До сега не се бях замисляла  newsm78
Ама то затова чета - колко неща научавам във форума Wink

# 27
  • София
  • Мнения: 160
Аз мисля и някъде по форумите съм чела сега се сещам- "когато искаш да не ти загори кекса отгоре то постави фолио с лъскавата част нагоре"От това следва,че лъскавата част отражава топлината, а матовата я поглъща. newsm78

# 28
  • Мнения: 3 537
Замисляла съм се за това, но понеже не мога да си дам отговор на този въпрос и винаги слагам с лъскавата страна на горе Simple Smile

# 29
  • София
  • Мнения: 2 381
Досега сме го слагали с лъскавата част нагоре, но щом отблъсквало топлината, ще го слагаме на обратно. Въобще не бях мислила по въпроса.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт