Предстои ми хистероскопия- да поговорим Тема 6

• 3 307
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
Зависи каква Ви е работата бих казала.
Аз си ползвах 7 дни болничен и ми бяха достатъчни.

# 76
Здравейте, заради обилен цикъл и на мен ми плавиха хистероскопия в началото на,Август.
Но, за съжаление ,вече 3ти цикъл след процедурата съм с огромни кръвоизливи на втория ден от всеки цикъл,които преди процедурата не съм имала и не знам какво да предприема?!
На някой случвало ли му се е тона

# 77
Споделям опит за хистероскопия за премахване на срастване в Плевен при д-р Атанас Александров.
Болки си имаше след процедурата и то доста.
Все едно преживях контракции на раждане.
Упойката не е като при пункция. По- дълга е, след като те приспят ти слагат и тръба в гърлото, след събуждане ти се гади, много неприятно. Не бях подготвена, предвид повечето прочетени споделени мнения, че не е нищо особено. Спах в болницата и на следващия ден ме пуснаха. Ще видим как ще са нещата при следващия цикъл и дали ще имаме успех с бременност.

# 78
Здравейте! Вчера мина и моята хистероскопия с премахване на полип в Токуда при др Кючукова. Избрах си еднодневен прием - цената е 1153 лв. Приеха ме сутринта към 8,  направиха ми изледвания и към 11:30 мина процедурата. След това ме върнаха в стаята, донесоха ми обяд, но трябваше до 14 ч да не ям и да пия нищо. Към 15 ч ме изписаха. Вчера имах леко кръвотечение, но днес почти  няма. Чуствам се добре, всички в отделението бяха много мили и внимателни. Ако някой има въпроси  съм на разположение:) Успех на всички!

# 79
Привет момичета, след направена хистероскопия заради полип, резултата от хистологията беше аденоматозен полип.Доктора не спомена нищо за това, но след като събрах инфо за този вид полипи се притесних доста. Ще съм благодарна ,ако има някоя дама със сходен проблем да сподели повече. Благодаря !

# 80
  • Sofia
Привет момичета, след направена хистероскопия заради полип, резултата от хистологията беше аденоматозен полип.Доктора не спомена нищо за това, но след като събрах инфо за този вид полипи се притесних доста. Ще съм благодарна ,ако има някоя дама със сходен проблем да сподели повече. Благодаря !
На мен ми премахнаха също такъв полип с тубарна метаплазия. Аз имам и високи естрогени, та според репродуктивната това е и основната причина за появата му. В момента съм на прогестеронови препарати за да държим лигавицата тънка, понеже ни предстои стимулация в началото на следващата година, с цел да не се образуват нови, че с тия високо естрогени ще никнат като гъбки.
Повече информация не са ми дали, но като цяло не мисля, че са нещо страшно, макар и чата да ги изкарва предракови, на мен ми каза, че си е напълно доброкачествена находка в моя случай като и той и репродуктивната потвърдиха, че най-честата причина за появата са високи естрогени или възпаления по-скоро от тип механично дразнене и хроничен ендометрит (не толкова от инфекции, колкото механично). Ако няма дисплазия в резултата всичко е наред.

# 81
Благодаря за отговора Simple Smile  Слава Богу в хистологията ми няма метаплазия, само аденоматозен полип на ендометриума.Виждам,че и други момичета са писали за този вид полипи, но като цяло няма много информация от личен опит. Благодаря още веднъж Wink

# 82
Здравейте!
Бях се ориентирала към друга болница но цената там от 1600 и изследвания още 150 ми идва в повече. Мога ли да Ви попитам тази цена от 1025 лв е за оперативна хистероскопия нали, не за диагностична ?

Здравейте,
На 06.10.2025 г. в болница „Токуда“ ми беше извършена процедурата от д-р Петя Кючукова.
Сумата, която заплатих за един ден престой, е 1025,81 лв., плюс такса обслужване – 127,13 лв.
[/quote]

# 83
Здравейте ! Диагностична моята хистероскопия в Истанбул беше на 18.11 , цената която заплатих в 2070 евро , ако се бе превърнала в оперативна цената беше 2350 евро. За мой късмет всичко е наред и си остана диагностична . Нямам оплаквания , имаше съвсем леко кървене няколко дни . Доктора настоява да пробваме нов опит още на следващият цикъл . Притеснено ни е защото неуспеха за предходният трансфер остава неизвестен.

# 84
Здравейте, ще правя и аз хистероскопия при доц.Карагьозов във Вита/чакам да ми дойде цикъла , и след него ще уточним датата/!Някой правил ли е при него и да каже как е минало?Тествах се вече за алергия за упойки и имам предписание, какво да пия и какво да ми се сложи преди самата манипулация/имам си алергия, за която знам от предишна манипулация, потвърдиха се за втори път за 4  вида упойка от 17 тествани за втори път, с още по-силна изразеност//.И за кардиолог съм си записала час.Какви изследвания се правят в самата болница преди х., освен стандартните кръвни изследвания/протробиново време изследват ли, ако не да си ги пускам сама/?И още нещо което ми е важно, как е там персонала, като отношение към пациента, че съм много страхлива.И започвам да се колебая дали да не избера Надежда за това, защото наскоро две колежки отстраняваха полипи  там и са очаровани от отношението и вниманието./сори ако ви се струвам глезла, не съм/напатила съм се/....

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 21:24 от Kaira12344

# 85
Отношението и условията във Вита са много добри. За изследванията и други въпроси най-добре да попитате в болницата.

# 86
Здравейте, ще правя и аз хистероскопия при доц.Карагьозов във Вита/чакам да ми дойде цикъла , и след него ще уточним датата/!Някой правил ли е при него и да каже как е минало?Тествах се вече за алергия за упойки и имам предписание, какво да пия и какво да ми се сложи преди самата манипулация/имам си алергия, за която знам от предишна манипулация, потвърдиха се за втори път за 4  вида упойка от 17 тествани за втори път, с още по-силна изразеност//.И за кардиолог съм си записала час.Какви изследвания се правят в самата болница преди освен стандартните кръвни изследвания/протробиново време изследват ли, ако не да си ги пускам сама/?И още нещо което ми е важно, как е там персонала, като отношение към пациента, че съм много страхлива.И започвам да се колебая дали да не избера Надежда за това, защото наскоро две колежки отстраняваха полипи  там и са очаровани от отношението и вниманието./сори ако ви се струвам глезла, не съм/напатила съм се/....

Не се притеснявай - правят изследвания в деня на постъпването, сега видях обаче че в епикризата ги няма, а ме снимаха и на рентген, всичко е наред с отношението , аз стоях около 12 часа общо, след хистрроскопията си тръгнах към 20:00 вечерта точно преди да затвори отделението, изчакаха ме, на другия ден ми дадоха болничния , хистероскопията се води манипулация, ако няма проблем след самата манипулация няма сми да стоиш там, по добре вкъщи да си лежиш и възстановяваш от упойката.

# 87
Здравейте, някой при който е установен по-бърз разтеж на полипа?Виждам, че тук не се споменават размерите на самите полипи, но ще ми е порезно яко някой има наблюдения в размерът им преди да са цили премахнати?Благодаря!

# 88
Здравейте, някой при който е установен по-бърз разтеж на полипа?Виждам, че тук не се споменават размерите на самите полипи, но ще ми е порезно яко някой има наблюдения в размерът им преди да са цили премахнати?Благодаря!
На моя пише 10  мм, идея си нямам това малък или голям  полип е.

Общи условия

Активация на акаунт