Акушер-гинеколози/уролози в София за E.Coli по време на бременност

• 211
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!
Искам да попитам дали има други жени, които са били в ситуация като моята, и ако може..  да споделят препоръки за лекари в София, които биха могли да помогнат.
Бременна съм в 23 г.с и от известно време имам инфекция с E. coli в урината, преди последното лечение имах и във ваг.секрет.. Ситуацията е следната:
Лекувана съм с Зинат (10 дни, 2x1) и след това с Оспамокс 1000 (2x1).
Пих и Цистостоп рапид и Уринал, но симптомите продължават.
Преди няколко дни лежах 5 дни в болница, където ми приложиха венозен антибиотик. Първите два дни се почувствах по-добре, но след това симптомите се върнаха и през останалите дни лечението не подейства.
След изписването ми предписаха Зинат 2x1 като продължение на лечението.
Симптомите, които изпитвам:
Парене при уриниране
Много често уриниране, понякога буквално през няма и 10 минути..
Усещане, че пикочният мехур не се изпразва напълно..
Тези симптоми са постоянни и вече доста врече..
Изследванията ми включват антибиограми преди всяко лечение, а бъбреците са проверени преди 2 седмици и всичко е наред.
Проблемът ми е, че лекарката, която ме следи вече не ме взима насериозно – каза ми, че си го „въобразявам и няма как след венозен антибиотик да продължава всичко, а също и че няма нужда от контролна стерилна урина“, а аз много добре знам как се чувствам.
Изключително притеснена съм за бебчето, а и вече се чувствам и уморена от тези неуспешни лечения и неглижирането на проблема.. 😕
Въпросите ми към вас са:
Има ли други жени, които са имали подобна упорита E. coli инфекция по време на бременност?
Кои лекари или акушер-гинеколози/уролози в София са помогнали успешно на такива случаи?
Благодаря предварително на всички, които споделят опит или препоръки!🌹

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 11:52 от Moderator (Nikol)

# 1
Пуснете си сама изследването и, ако има нещо, отидете на уролог с резултата. Струва ок. 20лв да се изследвате на частно, а личният лекар сигурно ще Ви даде направление за специалист.

# 2
Пуснете си сама изследването и, ако има нещо, отидете на уролог с резултата. Струва ок. 20лв да се изследвате на частно, а личният лекар сигурно ще Ви даде направление за специалист.
О,да! Със сигурност ще си пусна изследване, но този път смятам и лабораторията да сменя, да не е всеки път в една и съща.А иначе, то до момента предимно сама си пускам урокултура..

# 3
Пуснете си изследване в друга лаборатория и отидете на нефролог. Може просто плода да притиска и затова да имате тези усещания. Бактерията е мноого упорита и трябва да се следи, дали се е изчистила хубаво.

# 4
Стерилна урина + нефролог + уролог.
Отидете и щом Вашата АГ не Ви взима достатъчно на сериозно, помислете дали да не я смените. С пикочните инфекции не бива жега, особено по време на бременност.

# 5
Отидете и щом Вашата АГ не Ви взима достатъчно на сериозно, помислете дали да не я смените. С пикочните инфекции не бива жега, особено по време на бременност.
Наистина вече ми се иска да я сменя..  Доста несериозно подхожда.. Но уви търся..чета, но не мога да се насоча нито към подходящ акушер гинеколог нито към уролог.. 😕

# 6
За уролог силно ви препоръчвам др.Валентин Руменов. По здравна каса преглежда в 22 поликлиника в Гео Милев,но там чакането е голямо. Бях бременна,когато само не ме набиха, като му се бях обадила да го помоля да не чакам два часа,защото не записва часове. Имам един негов телефонен номер отпреди година и ако искате,пишете ми на лично. Ако му е актуален може да го помолите. Ако имате възможност,може платен преглед на бул. България през superdoc.

# 7
Наистина вече ми се иска да я сменя..  Доста несериозно подхожда.. Но уви търся..чета, но не мога да се насоча нито към подходящ акушер гинеколог нито към уролог.. 😕

Наистина е много неприятно по време на бременността да не те взимат на сериозно.
Аз си водя бременността в Токуда, но понякога също имам чувството, че не ме взимат много насериозно като споделя притеснения.
Спешното им също не става за нищо, миналият месец уринирах много болезнено придружено с кръв и се превивах от болка. Отидих до спешното на Токуда (мислейки, че щом си водя бременността там, може да ми помогнат) накараха да вися да чакам два часа,  само за да излезне едно докторче с опашка на главата и да ми обясни как нищо спешно няма в моя случай, нищо че съм бременна и да си заминавам в нас, дори не пожелаха да ме погледнат на ехограф. Реших да отида в Пирогов и там ми помогнаха, много съм благодарна на дежурната лекарка в урологията. Оказаха се песъчинки в бъбреците и ми размина за около седмица, но чувството за безпомощност, което изпитвах и че може да стане нещо и на бебето беше ужасяващо.

Общи условия

Активация на акаунт