Има ли родители, които да са пуснали дечицата си на ясла на 1г? Бихте ли споделили как премина адаптацията, колко време отне? Моето момиченце тръгна на точно 1 годинка в частна ясла и първите три дни беше добре. Стоеше по цял ден, хапваше и спеше там. Възпитателките казваха, че си поплаквала, но на моменти и успявали да я успокоят и през повечето време била спокойна. Като ходим до там посреща мястото с усмивка, но последните два дни се разплаква като я оставя и ми звънят след около 2 часа да си я взема, тъй като е много разстроена и нищо не я успокоява. Вкъщи е бодра и весела и възпитателките не са различни от първите дни, едни и същи са.
Тя попринцип винаги е била доста срамежлива и ревлива към други хора, въпреки че постоянно гледаме да сме на площадките, да се виждаме с приятели, да имаме гости и т.н. иначе само двамата с мъжа ми си я гледаме. Очаквах да и е трудно, просто не очаквах да тръгне добре и изведнъж да се влоши. В чудене съм как точно да процедирам - дали да я поспра малко и после да я пусна, дали да продължа да я водя и да влизам с нея в началото или това би било по зле? Всякакви съвети и идеи приемам.
Благодаря!