НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 45 009
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Студентския съвет организира тези дни на първокурсниците.
В останалите факултети също има - химическия, биологическия.
 Преподавателите бяха твърдо против, доста трудно студентите извоюваха това право. На Академичен съвет в Ректората има представители и от студентския съвет.

# 436
Утре пътуваме ние към София, за да доставим студента с все багажа му. Запозна се с единия съквартирант в нета, третият ще е сигурно също първокурсник. Видя стаята на клипче, изглежда прилично, утре ще я види и на живо.
Аз чета разнопосочна информация за студентските столове. Някои пишат, че само студенти на съответния университет да ползват преференциалните цени. Ще разбере на място. Столовете към СУ не предлагат вечеря, а в един от съседните блокове има стол на УНСС, който работи и вечер. Ще видим може ли да го ползва. В общежитието имало кухня на всеки етаж и някои я ползвали. Предстои да види. В стаята имат хладилник и микровълнова.
Интересно ще е. Днес трябва да си опакова всички вещи. Уж си направи списък, за да не забрави някоя важна дреболия като например снимки, че трябват за настаняването.

# 437
  • у дома...
Стон, може да го ползва. А и в студентски град има поне още три студентски стола, които предлагат и вечеря.

# 438
Преди час се върнахме от София. Настанихме дъшеря ми в 18 блок, приличен. Купихме малък хладилник и микровълнова. Само сменихме душа. В стаята са 3 но двете само плащат без да са там. Стола който е най близко е на УНСС, но няма значение всички могат да се хранят там. Фантастико е наблизо с всичко необходимо. Нямат пералня и само това е проблем. Ще се пере навън. На всеки 20 м има перални срешу14 лв. за едно пране. Успех на всички деца и родители.

# 439
  • Някъде в Европа...
Аз почти никаква инфо нямам..Разговорите ни са по 2 мин и "айде чао" .От събота до сега точно 4 разговора, като единият снощи да ми каже, че започнал много да кашля и какво да пие..Айде отидЕ цяла зима с кашлици пак...Още от неделя е започнал работа. От време на време го питам нещо в соц. мрежи, отговаря едносрично ако отговори...Днес първи ден в унито, след вчерашното откриване - единственото, което разбрах, че с колата стига за 4-5 мин. и имало голям паркинг, а бил с колата, щото решил, че ще му е студено с колелото - това ми е писал в соц. мрежи сутринта...Никакви други отзиви от първия ден...Такъв си беше като ученик, не обича да споделя, разказва и се дразни ако го питаш, такъв ще е и като студент 😀. Щял да си дойде в петък и в събота сутринта щял да си ходи...Едва ли ще се видим в петък, нормално е гаджето да е по-важно...

# 440
Амчи то моя си е у дома и пак толкова знам Simple Smile

# 441
В Бургас са пуснали допълнителен прием за медицина - ако някое съфорумче не е било прието в другите градове.
Мисля че има 20 свободни места.
 В Софийския университет на допълнителното класиране от 1648 свободни места са се записали 616 човека. 1032 бр места са останали незаети.

# 442
  • Някъде в Европа...
В Бургас са пуснали допълнителен прием за медицина - ако някое съфорумче не е било прието в другите градове.
Мисля че има 20 свободни места.
 В Софийския университет на допълнителното класиране от 1648 свободни места са се записали 616 човека. 1032 бр места са останали незаети.
Позната наборка не я приеха Медицина в Плевен и после кандидаства на свободните места в СУ (не беше кандидаствала в София) и вече е студентка по Медицина...

# 443
Моля за помощ! Сина ми се е записал на баскетбол в УАСГ. Някой знае ли къде се провеждат заниманията? В мейла си няма такава информация.

# 444
  • sofia
A_val, последният абзац тук може да ти е полезен
 https://my.uacg.bg/articles/zapisvane-za-sport-za-leten-semestr- … cebnata-2025-2026

# 445
Googlish, видях то. Пратих на студента и му казах да ходи да пита в Департамента. Сам да се оправя. Но все пак нещо ме гложди.... Знам, че бг-мама е сила, и реших да питам...

# 446
За спорта пише в книжката, която даваха в началото. Аз знам, че всички места се заеха веднага. Сега няма почти избор.

# 447
Happy, той се бил записал, ама утре за първи път има спорт, и не знае къде да отиде... 😳

# 448
Аааа
Мииии
Ще се чуе Joy
Ще се оправят беее, не го мисли

# 449
  • София
Просто чета и се чудя, как може една пералня в общежитието на сина ми да струва
$2, а в България да е 14 лв?! И това е цената след като си употребил 40 броя перални на семестър.

Общи условия

Активация на акаунт