НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 45 043
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята също много се дразни на теоретичната математика, но хванала се е на хорото, ще го играе.
Ще се върне за седмица вкъщи след първите изпити в края на октомври, после декември ще прекара 25 дни в България, че имат по-дълга ваканция. То не остава кога да вмъкна аз едно ходене при нея преди НГ, може би чак февруари

# 421
  • Варна
   Моят син също мина първата седмица. Той има много математика и програмиране, но при него е нормално - инженерен профил е. Приятно съм изненадана, защото за сега казва, че няма нещо, което да не са учили в училище. Казали са им, че ще имат писмени изпитвания , които няма да са задължителни, но ако се справят добре, ще им дават бонус  точки за изпита. На мен най-големите ми притеснения са да ли разбира всичко, което се говори и само това го питам. Успокояваме , че всичко е наред. От октомври започват да учат италиански. И с битовизмите се справя много добре. Нали е по-малкия в къщи и все го третирахме като такъв и си мислех, че ще му е трудно да живее сам, но очевидно притесненията са били в моята глава.

# 422
  • софия
И при моята е нормално да има повече математика, харесва я, но не харесва теоретичната такава.
Абе да има да се мрънка!

# 423
  • Стара Загора
Моята понеже е от обяд на лекции  е открила само  фрапето за 3.50  Simple Smile Доволна е- хаха
Хера, стартираха ли вече групите за пешеходен туризъм? Явно не са заедно с моята.Тя утре ще дебютира.Много ми е интересно как се случват нещата.За екипировка не ми се мисли.А тя със сигурност не е мислила....Дано не хукне с фешън одежди  в планината.Ще умра от смях.Отидох предвидливо да извадя на видно място в коридора 3 чифта туристически обувки, които съм сигурна че няма да обуе.НО ....да се пробвам .То и нямаме туристическо оборудване като се замисля...Дали и какво трябва да вземем.Егати....
Моята помъкна цялата си екипировка, но той много обича планината и често правят преходи с дни заедно с туристическото дружество "Сърнена гора". През седмица ще има той. Тази седмица ще има, в петък му е туризма. Каза, че е мъж водача /били две групи, водачите били братя/...и името ми каза, но хич не го замних

# 424
  • София
Венцислав и Евгени Йорданов са братята Wink Много са готини .Дъщеря ми се записа в друга група обаче,тъй като не бяха удобни техните групи.Така или иначе списъците били общи и може да си провеждаш часовете и да отбелязваш присъствие,което се зачита и при друг преподавател.Ходели с гаджета, приятелки, кучета...Поне кучето ще е доволно Simple Smile

# 425
Един въпрос ме мъчи в момента и той е ако имаш право да се храниш в студентски стол, то това е само за столовете на конкретния университет или може и в стол на друг университет?
Защото намирам различни мнения, но са от стари години.

# 426
На моят са му казали, че важи за всички столове. Той едва ли ще се възползва, така че не мога да кажа на практика дали е вярно

# 427
Един въпрос ме мъчи в момента и той е ако имаш право да се храниш в студентски стол, то това е само за столовете на конкретния университет или може и в стол на друг университет?
Защото намирам различни мнения, но са от стари години.

За всички студентски столове важи.

# 428
И аз това щях да питам и кои столове са в центъра на София.
Искам аз да го ориентирам сина ми, за да не ми се звъни повече с "Кошиям" 😀

Пътуваха ли вашите младежи с DiscoverEU?
Синът ми направи едно грандиозно пътешествие, не мога да не го похваля.  По малко Франция, Испания и основно Португалия. Абсолютно сам си го организира, аз само мрънках и забележки отправях😀
Много впечатлен беше, каза, че ще го помни цял живот това пътуване!
И аз ще го помня, че имаше доста рискови елементи с прекачвания на влакове, един ден всъщност беше сюблимен и първият влак даде 35 минути закъснение в началото, но слава Богу, след това навакса.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 12:16 от evhen

# 429
И моето гардже си беше в къщи уикенда. Разбих се да готвя и да му угаждам с домашна храна. Никога не съм си мислела, че аз ще съм в тази роля, която винаги е била запазена за баба му (тя почина преди година, не дочака да го види абитуриент).
Не ми се получиха пълнените чушки като нейните, но яде и каза, че му харесват - нискокалорични били, с по-малко олио Joy. .

# 430
Моят пътува, но не по тази програма с влаковете. Да, вълнуващо беше и за двамата, по различни причини. Някои неща си обяснявам с това, че ми е малкото дете и вечно съм предразположена на стандартното клише да му треперя.

# 431
Благодаря Ви!
Значи един дерт по малко.

# 432
"Новия живот" започна от днес с опознавателна обиколка, игри и разни други дейности организирани от по големите в СУ днес и утре. Програмата е малко странна, но до колкото разбрах има грешка в списъка с избираемите предмети и предстои нов избор и промяна в седмичната програмата.
Понеже темата е към края си, да напомня ако още някой иска да се включи в списъка ни да ми пише. Имаме само едно дете в чужбина, а знам че има и други.

# 433
  • София
И моят ходи на "фрешър" уикенда във ФМИ. Доволен е от организацията и информацията, която е получил. Не го знам дали и днес ще ходи. Хубава инициатива е това от страна на университета. Едно време нямаше такива Simple Smile

# 434
Според мен инициативата е на студентите от факултетния съвет (със съгласието на университета). И моята ходи, днес отново отиде.

Общи условия

Активация на акаунт