НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 722
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
  • sofia
Много хубава специалност и доста търсена!
   Висшето образование не е задължително.
  Иначе излиза, че трябва да ни подпомагат за всичко, на което имаме право, но не можем да си позволим.

# 691
  • гр.София
Няма "трябва". Има законова възможност, проучваме опциите да я ползваме.
Ако не- дайте да си говорим за градинарство.

# 692
  • sofia
Опциите да я използвате могат да ви кажат със сигурност само в АСП. Или да си подадете заявлението и да чакате какво ще стане.

# 693
  • у дома...
Законите дават много възможности, но не се юрим от всички да се ползваме. Обикновено е когато нещо се дава.

# 694
Хубава специалност е кинезитерапията. С много учене и ще е трудно да се съвместява с работа. Но пък след това с много възможности за развитие. А и да не забравяме, че в София има много възможности за почасова работа, ако им остава време.

# 695
Някой успя ли да подаде за тази помощ все пак?

# 696
  • Пловдив
Да, дъщеря ми подаде още преди 2-3 седмици на място в АСП в Студентски град. Каза, че е подала и за отопление. При подаването са й погледнали документите, не са имали забележки и са ги приели.

# 697
И моят син е подал документи. Дали ще му бъде отпуснато нещо, предстои да видим.

# 698
За отопление пък не съм и мислила даже, то без това е символично в общежитието...

# 699
Сина ми досега събира документи, и смята тази седмица да подава. Ако съобщи нещо ново, ще пиша.

# 700
Да, дъщеря ми подаде още преди 2-3 седмици на място в АСП в Студентски град. Каза, че е подала и за отопление. При подаването са й погледнали документите, не са имали забележки и са ги приели.
На уверението трябва ли задължително  да пише нещо различно от редовна форма и държавна поръчка?
Гледа ли се доход за месеци назад, не за отопление, а за другата помощ?

# 701
Някъде прочетох само да внимават като попълват да не чекнат за еднократна, а за месечна помощ. И още нещо, първия семестър не вземат стипендия, ако втория вземат?

# 702
Някъде прочетох само да внимават като попълват да не чекнат за еднократна, а за месечна помощ. И още нещо, първия семестър не вземат стипендия, ако втория вземат?
Аз разбрах, че всеки месец ще носят уверение до АСП - че учат и не взимат стипендия. А ако вземат - се спира помощта.

# 703
Имаше нещо да не се ходи всеки месец...а де , моята не е ходила още

# 704
Каква е тази еднократна помощ за студенти?
Открихме месечна за студенти, в специалност, която я няма задочно и тази за отопление, която също е месечна, но май се изплаща наведнъж.
От днес започва кандидатстването в су за стипендии. Противно на мита, че първи семестър студентите не взимат стипендии се оказа, че всъщност за някои специалности при високи оценки на дзи има и първи семестър стипендии. Специалностите са изброени в пмс 90/2000 и вероятно в правилника за стипендии на всеки университет (поне в су са изброени).

Общи условия

Активация на акаунт