НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 744
  • 780
  •   1
Отговори
# 675
Абсолютно безобразно се раздават едни пари на калпак. И напълно естествено е да попълваш декларации за земи и апартаменти, нищо, че си отделно семейство, не е невъзможно да имаш собственост и на 18 години.

# 676
  • гр.София
Ssani, знаеш ли в коя столична община са се заяждали? Не искам дъщеря ми да минава през това унижение. И много се чудя дали да не я откажа да ходи да подава.

# 677
  • у дома...
Освен декларацията за имотно състояние, която се подава пред социалните, АСП изискват и от общините, и от поземлена служба справки за всеки един кандидатствал. И да, не е невъзможно 19 годишен да има собственост.

Трябва да има сито. От тези около 600 искания за справки от АСП в общината ни почти всички минават през мен. Знаем се. Хората извън пенсионна възраст и много младите, които кандидатстват за помощи са наистина нуждаещи се. Предпочитам стотинка да не вземам, но да не съм на тяхно място.

Живи и здрави да сме, все ще се справим със студентката. И дано не стигаме до социални помощи.

# 678
  • София
Искали са подписи на родителите и деклариране на техните имоти и собственост Не на девойката.Грешно съм го написала явно.Ясно е че декларатора ще попълва собствените си данни и ще ги декларира.
Както и да е.Аз съм косвен наблюдател на тая сага.Ние нямаме намерение да подаваме каквото и да е.Не сме в категория нуждаещи се за щастие.Като си изкара стипендия за успех ,ще получава поощрителна добавка Simple Smile И без друго  сумата покрива горивото й.

# 679
  • гр.София
Мерси  Hands Thumbsup
Аз за СУ съм чула,че до стипендия не може да се добереш,та  хич и не я мисля.
Иначе за 200-те лева питах, а не за отопление.

# 680
На българския студент държавата му е осигурила студентски столове с хранене на символична сума, карта за градския транспорт за символична сума, общежития (къде с приемливо качество, къде с компромисно) на символична сума, а за него остава ангажимента да учи сериозно, за да може да си изкара със собствени усилия стипендия за отличен успех. И това е справедливо. Поне на мен ми се струва справедливо. Ако студентът има необходимост от допълнителни финансови ресурси за кръчми, дискотеки, телефони, коли и каквото там му е необходимо, е свободен да работи, за да си ги осигури тези допълнителни финансови ресурси.
Държавата предвижда социални помощи за хора, които се нуждаят от тях, защото са в затруднено положение. Държавата предоставя средства за хора с ТЕЛК, за пенсионери, за безплатно образование на ученици 1 - 12 клас и т.н. от данъците на работещите. А някой задава ли си въпроса какъв брой са тия работещи в тази държава и колко от тях плащат данъци и колко от тях са в сивия сектор?!
Но винаги държавата ни е виновна за нещо, та даже ни е и длъжна.

# 681
  • Някъде в Европа...
шмърци, но по нашите географски ширини се шири и характерно "що да не прецакам другия, системата?!", в случая държавата..

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 16:45 от AIR

# 682
  • у дома...
На българския студент държавата му е осигурила студентски столове с хранене на символична сума, карта за градския транспорт за символична сума, общежития (къде с приемливо качество, къде с компромисно) на символична сума, а за него остава ангажимента да учи сериозно, за да може да си изкара със собствени усилия стипендия за отличен успех. И това е справедливо. Поне на мен ми се струва справедливо. Ако студентът има необходимост от допълнителни финансови ресурси за кръчми, дискотеки, телефони, коли и каквото там му е необходимо, е свободен да работи, за да си ги осигури тези допълнителни финансови ресурси.
Държавата предвижда социални помощи за хора, които се нуждаят от тях, защото са в затруднено положение. Държавата предоставя средства за хора с ТЕЛК, за пенсионери, за безплатно образование на ученици 1 - 12 клас и т.н. от данъците на работещите. А някой задава ли си въпроса какъв брой са тия работещи в тази държава и колко от тях плащат данъци и колко от тях са в сивия сектор?!
и безплатни детски градини. Дофинансира и социалния патронаж.

# 683
  • гр.София
Аха, ясно. Старата песен.
Във висшето ,слава богу, шестицата не е толкова девалвирала ,не вали от небето.
Дискотеки,коли, цигари?! Доообре.

# 684
Давали различна информация. Уверение веднъж в месеца, веднъж на семестър...

Аз се отказах да я накарам да подава за тая помощ (той няма право, щото неговата спец има задочна форма, макар че той не е). Толкова ми е странна тази помощ, като изтървана врата в полето е, че чак се притеснявам дали някъде нещо не е прочетено, публикувано или тълкувано правилно, та после детето да връща неправомерно взета помощ.

Според регламента, както го тълкуваме, може да живееш сам в замък на мама и тати, те да имат космически доходи, но ти нямаш имущество, не работиш и учиш специалност без задочна форма и отговаряш и за помощи, и за отопление. Ми не абсурд, ами не знам какво е и кога ще се усетят.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 18:03 от Cygnus

# 685
  • у дома...
Много добре го знаят. От 2023 я има. Ама... Електорат ни трябва.

# 686
  • София

Според регламента, както го тълкуваме, може да живееш сам в замък на мама и тати, те да имат космически доходи, но ти нямаш имущество, не работиш и учиш специалност без задочна форма и отговаряш и за помощи, и за отопление. Ми не абсурд, ами не знам какво е и кога ще се усетят.
Така във Френския лицей повечето българчета с двойно гражданство се правеха на бедни пред посолството, за да им плаща таксите за училището, пък един беден от тях не съм видяла.
Иначе е ясно, че и помощта за студенти е за бедни, но хора разни. Реално сигурно поне половината население на страната по много критерии са си бедни наистина.

# 687

Не всеки студент има възможност/време да работи. В НСА е абсурд. Имат лекции в събота, понякога в неделя.

# 688
Зависи от специалността в НСА. Едната част са активни спортисти и дефекто работят.

# 689
Зависи от специалността в НСА. Едната част са активни спортисти и дефекто работят.
Кинезитерапия

Общи условия

Активация на акаунт