Румъния /Тема 5/

• 19 475
  • 340
  •   1
Отговори
# 330
Още една интересна възможност за малко по-големи деца, които поназнайват английски.

Destiny Park - разположен в район Băneasa в Букурещ - представлява миниатюрен град, в който деца от 3 до 14 години могат да влизат в различни професионални роли и да учат чрез игра.
Предлагат се 43 занимания от различни области – медицина, авиация, финанси, търговия, медии, индустрия, селско стопанство и други. Всяко занимание продължава около 10–20 минути, като децата изпълняват конкретни задачи и участват самостоятелно в ролевите игри.
Скрит текст:
Интересна част от концепцията е собствената икономика на парка. При влизането децата получават чек, който обменят в банката за 50 или 100 MagicBani според вида на билета. С тези пари могат да плащат за определени занимания, а при други получават „заплата“ за своята работа. Така чрез игра се запознават с основни понятия като работа, доходи, разходи и управление на пари.
Игрите се провеждат на румънски или английски, допускат се родители да превеждат.

Паркът се намира много близо до летището. До там се стига с автобус 335, който се хваща от Piata Charles de Gaulle.
Повече подробности тук: https://destinypark.ro/en/tickets/

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 11:39 от SamoDiva

# 331
Здравейте, искаме през почивните дни да посетим Солната мина, Синая, Бран, Брашов. Някои моите е бил по същите маршрут? Препоръчайте места за настаняване, места за хранене. Благодаря

# 332
Аз търся прясно мнение за Трансфъгъраш? Някой минавал ли е с деца? Става ли ви лошо? Може ли да се спира по всяко време? Малко ми е притеснено за такъв тип път......

# 333
Здравейте, искаме през почивните дни да посетим Солната мина, Синая, Бран, Брашов. Някои моите е бил по същите маршрут? Препоръчайте места за настаняване, места за хранене. Благодаря
Място за настаняване може да си потърсите от Airbnb или Booking, а заведения за хранене има много в центъра на Синая и стария град на Брашов.

# 334
  • Варна
Аз търся прясно мнение за Трансфъгъраш? Някой минавал ли е с деца? Става ли ви лошо? Може ли да се спира по всяко време? Малко ми е притеснено за такъв тип път......

Бяхме преди две седмици с децата, на никой не му е станало лошо. Всички карат бавно и спокойно, по самия път има много отбивки и има къде да се спира за почивка.

# 335
Използваме booking. Но, аз по-точно питах да препоръчате места на които се нощували и ресторанти Wink.

Място за настаняване може да си потърсите от Airbnb или Booking, а заведения за хранене има много в центъра на Синая и стария град на Брашов.

# 336
Използваме booking. Но, аз по-точно питах да препоръчате места на които се нощували и ресторанти Wink.

В Брашов сме ходили в заведение Италия и останахме доволни. В Синая имахме 4 нощувки в Arthur apartment, а в Брашов  -
3 нощувки в Terrace hill. И двамата апартамента ни харесаха, имат безплатен паркинг, пералня, 2 спални...

# 337
  • Разпиляна във въображението
Ние се прибрахме в петък. Проходът изобщо не ми се видя "страшен". Кара се спокойно, достатъчно, за да се насладим на гледката, мечките, овцете, водопадите. Много ни хареса.

Бран бих пропуснала. Брашов много ни хареса, както и Синая.

# 338
Много ви благодаря за бързите отговори!!! Най-добрите! А някой от вас спа ли в района (примерно след прохода)  или направо се отправихте към вкъщи? Тъй като ми се вижда далече от Сибиу до София през Трансфъгъраш за един ден, търся някъде да пренощуваме. Нямам намерение да е в хижа или до самия път. Представям си го някъде след южния край на прохода например.

# 339
  • Разпиляна във въображението
Ние бяхме от Плевен-Русе-Прохода-Сибиу за един ден.

# 340
  • някъде ... тук ...
Доста хотелчета и къщи за гости видяхме в Curtea de Arges. Не мога да препоръчам, защото не сме ползвали.

Общи условия

Активация на акаунт