Отговори
# 240
И ние да се разпишем след дълго отсъствие! newsm51
Честито на празнуващите днес - да растат здрави и много да слушкат! smile3525 newsm51 smile3525
Gudzasmile3501 Скоро май ще си имате тичащи крачета! Ние засега сме на етап въртене в кръг и преобръщане във всички посоки. Още не може да се усети какво да прави с крачетата. Не може и да седи стабилно - току се килне напред или настрани. И се чудя дали за да я сложа в проходилка трябва да умее да седи newsm78
Днес за първи път яде домашно пюре от картоф, морков, броколи и карфиол със зехтин. Излапа си цялата порция около 160-170гр. И за утре й напълних едно бурканче. И съм доволна, че ми хареса кухнята. Досега карахме само готови, но малките бурканчета не й стигат като количество. а асортимента на големите разфасовки е много беден. От време на време ще яде и домашни. Въведох й жълтъка и сиренето, а от другата седмица ще започваме и с месото.
За зъбчетата имаме си  две и още един кучешки е тръгнал да пробива. Това дете май се готви сериозно за пържолите Laughing
С мерките сме идеални според лекарката - на 6м и 1 седмица беше 7,160 и 67см.
Вече реве за точно определени неща - ако не й дам нещо, с което е решила, че ще играе; ако изляза от стаята. Въобще започва да проявява инат. Ама мама е по-инат, та понякога си реве без резултат Mr. Green
Личицето го мажем с Нахткерцен и ни изчезнаха всички грапави участъци. За слънцезащитен съм в голяма чуденка, защото лекарката ми каза да бъде за бебета. На Мустела попивал трудно. на Виши и на Авен нямат за бебета поне в аптеките, които търсех ми предлагаха все детски.  newsm78
Миналата седмица бяхме за три дни в х-л Хисар на спа почивка. Още сънувам масажа с вулканични камъни  Heart Eyes Изкарахме разкошно и заредихме батериите. Бабите се справиха отлично! Казаха, че то какво има да гледаш такова послушно дете. В отговор ги поканихме другия месец пак да я гледат.  Mr. Green
Всички бебчета много са пораснали и са станали големи сладурковци! Завиждаме на бебоците с коса - ние за съжаление все още нямаме растителност и за една въшка даже smile3516
Слийпи, Калоян е цял хакер!
Опитвах се да кача снимки, но нещо ме мотае. После пак ще досждаме Grinning
Лек ден на всички.

# 241
Привет от нас.Да ви кажа до къде стигнахме с месните пюретата.Значи нито месните ,нито зеленчуковите ги яде без обработка и добавка на домашно приготвени.Значи...правя и домашно пюре от картофи(стари- нови квито дойдат),тиквички и морков и слагам вътре месното пюре(когато му е ред) после пасирам с малко АМ.Става вкусно...поне за мен.
А относно обувките ..ние си имаме буйки,но тези и стоят много добре ...поне докато непроходи. Гледа ги и им се радва..не си ги събува.
Gudza- браво на твойта мишка...много сте напреднали с материала,нищо чудно другия месец да проходите.Ние сме още само на обръщане от гръб по корем и по трудно по гръб. 
 А за крема за слънце-май като гледам най ще да ме устройва крема който Кръци предложи на AVENE 40.    Утре вечер сме на консулт и ще се отчетем с мерки.Лек ден от нас...евентуално до утре вечер.

# 242
Здравейте и от мен и малкия звер Hug
Честита половин годинка на всички празнуващи много здраве на малките мишоци и само весели мигове. Hug Hug Hug
Слийпи ама голям хакер блъска по тая клавиатура та пушeк се вдига. Mr. Green
Лови много неприятно това с кучето дано да се оттървете по скоро от тая мастия.Не мога да ти дам съвет понеже хич ме няма по тия неща.Ние вкъщи/Смолян/ си гледаме немска овчарка но е мъжки. Mr. Green
Коте гимнастика гледам да му правя редовно понеже нали ние имахме малки наченки на рахит и общо взето е задължително за нас както и масажите.Но иначе тия ръце толкова трудно ги разгъваме че направо ми се реве.
За обувчиците ами аз не слагам още сме си на чорапки и терлички и нямам проблеми за сега.Е чат пат си отвързваме връзките но това е в рамките на нормалното. Laughing
Днес му взех лосион на Бюбхен за след баня понеже нямаха олио и не знам как ще е с него но продавачката ме увери че е много добро.Някой ползвал ли е такова?
Момичета малкия нещо се запече в Смолян може би от новата обстановка и сега давах малко Дуфалак, който в началото уж помагаше но сега се изаква само с моя намеса/чрез термометъра/.Изобщо не ми се ще да го насилвам.Я споделете какво правихте в такива случаи.Помня че говорехте за сушени сливи и още какво беше? newsm78Такова чудо не ни се беше случвало и сега милото само се напъва ама нъц... #Crazy Sick
Днес направихме една страхотна разходка и малкия е много доволен.Май си запази що годе режимчето от Смолян и сега си спинка по-добре. Laughing
Хайде за сега това е от нас. Hug

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 17:53 от mira sm

# 243
mira sm, пюре от сливи и круши, и двете действат по един и същи начин  Peace дай и от двете  Grinning ама не знам как ще действат, ако се давала вече дуфалак  Tired дано помогнат,  така направи, че не му помагай два дена ами му давай само такова пюре, постепенно сменяй с друго  Peace докато се нормализират нещата  ooooh!

# 244
Зелче мерси аз даже днес му взех пюре на Хипп от сливи и му дадох малко да видим утре ще има ли резултат за сега е затишие.
Мале това дете как се е разяло на каши не мога да го позная.Днес му взех на Фризокрем ориз със царевица и му направих половин доза направо я омаха и питаше за още но аз си му дадох да суче  Mr. Green.Така ще е има си лоша мама. Laughing

# 245
Sleepy, ето за номерацията, но може би наистина важи само за К&К
http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=46&products_id=1022

# 246
Здравейте момичета Hug
Благодаря Ви за всички отзиви Heart Eyes
При нас всичко е наред,вечната лудница ама аз свикнах вече Mr. Green Малката само се катери и като падне се нервира и реве,крещи и арее на ново Joy  1crib много е смешна
За кремчетата-аз ползвам на Мустела и Бюбхен за лице,слънце защитен на Чико 50 фактор и за студ и вятър на Бюбхен
За обувките ooooh! не ми се говори,взели сме на Колев и Колев и с връзки и без,всичко събува,хората само ме гонят с някоя обувка и аз постоянно си обувам Whistling Чорапите също си маха,затова през деня е само с чорапогащници,а спинка с ританки.
За пюретата-домашно не съм пробвала,ама мисля от скоро да започна да и правя доста неща,отказа ми месо да яде и сега яде само два вида(картоф и тиква и букет от зеленчуци на Гербер)дано да някакъв период.Писна ми да купувам и само да хвърлям Close Много е злояда и не знам какво да я правя.Научила се е да стиска устни и не мога да я залъжа вече с нищо,ако и го вкарам в устата започва да се прави,че ще повърне и не иска,това е Crossing Arms
ЛЕКА  НОЩ ВИ ЖЕЛАЯ smile3524  love001

# 247
  • Варна
Здравейте (пак) Hug
На обяд писах, писах и накрая вместо "публикувай" си затворих прозореца. smile3538
Честита половин годинка на Анна-Мария! bouquet Да расте здрава, весела и послушна.

Благодаря на всички за отговорите за мазането. Hug

Любопитка, честито на кумовете ви. Много радост да им донесе бебката. Hug Аз чакам сега включване от моите кумове дали е било успешно ин-витрото. Praynig
Слийпи, много сладък хакера. Heart Eyes Ние освен да блъскаме клавиатурата много обичаме да събаряме мишката и да дъвчем микрофона. ooooh! Mr. Green
Лови, дай й Постинор на любовчийката. Wink Joy
За гимнастиката - повече на борба го обръщаме. Crazy Категорично отказва да си мести ръцете и краката в посоката, в която аз искам. Twisted Evil Не я и насилвам много, защото почва да се ядосва и да плаче, а то така няма смисъл. Колкото успея... Rolling Eyes
Обувките - вкъщи не търпи изобщо. Обувки, чорапи, терлици... след 5 мин всичко е събуто и натикано в устата. Shocked Mr. Green И мама обува, какво да прави? ooooh! Навън не ги събува, защото сме още със зимния вариант на количката и дори и да ги събуе си остават вътре.

Много дълго стана...
Хайде лека нощ. Sleeping

# 248
Здравейте отново!
Ели, колко е хемоглобина на Криско? На Калоян му беше 108. Във Вела казаха, че е малко занижен, но нищо не му изписаха. Днес като бях при ЛЛ тя искаше да му изпише мелофел (абе не помня името, вероятно грешно съм го написала  Embarassed). Аз й казах, че не искам да го тъпча с лекарства и засега ще наваксваме с храната - повече спанак, лапад, давам жълтък, месни пюрета, изобщо храни богати на желязо. След месец пак ще му пуснем изследвания да видим какъв ще е хемоглобина.
Лови, аз ходя направо с Калоян да меря обувчиците. Ама ме гложди пусто любопитство за изчисленията. По това, което ти си казала и линка, който е дала Коте, излиза, че дължината на крачето в см * 1,47 = номера на обувката.  Mr. Green
Днес обикалях за обувки, но най-малкият номер беше 19-ти и обувките му бяха огромни. Като гледам той е за 16-ти. Коте, много ми харесаха тези буйки! Благодаря ти! ще взема да му ги поръчам. Мисля обаче да поръчам по-големите 18-ти номер.
Вилиан, аз бях решила да слагам Калоян в проходилка при навършени 7 месеца. Когато ортопедът каза не по-рано от навършени 8, реших, че отлагам. Да, ама не... По цял ден го държа на ръце, защото иска да подскача, стои си стабилно на крачетата (не ги подгъва) и реших да пробвам за малко с проходилката. Със седенето сме като вас. Сега си го слагам и обикаля цялата стая, поскача си в нея, голяма радост е. Гледам да не прекалявам, разбира се. Пък и той като се умори се размрънква.
Мира, за запека аз давам сок от круши. Много помага. На Калоян пюретата не му действат. Всеки ден пие по 70-80 мл и ако спра да давам обикновено се запича. Какво е това чудо не знам.  newsm78
За гимнастиката - Сам си я прави. Ако реша аз да я правя, голяма мъка е. Като изпъне крака, нямам сили да го свия. Ръцете - по-лесно става, но не ми се ще да го мъча. Той и без това изобщо не седи мирен.  Rolling Eyes
С моят разбойник ми идват едни идеи за заглавийца: Октомврийчето годинка преполови, вече прави и бели. или ... започва да се инати. Абе все от този сорт.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 23:47 от sleepy

# 249
Мира-според мен ти се запича от кашите който даваш.Пробвай ако искаш 1-2 дни да не му даваш. На нас пюрето от сини сливи ни действа безотказно.
за обувките-много ми е чудно как само едната ни обувка се събува другата не мърда newsm78
Днес ходихме при частното педи и ни мериха 8100кг. пак сме с хрема и зачервено гърло,а няма и месец от както се оправихме от предишната хрема.

# 250
Таси,на на ни се събува лявата винаги Mr. Green
Лови,може на някой да му прозву4и силно,но аз моята я стерелизирах, newsm78дали така се казваше.По простата причина,че така няма да развива ракови заболявания,а знаеш,че женските кучета са много предраположени и има много голям процент смъртност поради този фактор.Така покрай това разреших и другия проблем.
Мира,при нас откакто даваме каша не акаме по 100 пъти на ден.Така че,може и това да е причина.

# 251
днес съм на работа, така че само да кажа Мира, Пламена се запече от кашите и то точно ориз и царевица на фризокрем Peace

хади това е то мен за сега, че се правя на работна  Laughing

# 252
Добро утро Hug
Ние май сме най-ранобудните,кака ЕЛЕНА днес пак наду гайдата и реве вика не искала  на градина,искала къщи newsm03,но в крайна сметка се успокои и отиде с мъжо на градина.Малаката госпожица вчера бяха ги водели на куклен театър от детската беше се впечетлила много и разказваше на всички даже и на САШИК newsm03.
За обувките ние носим за сега едни от Елена тип маратонки те обаче не са проходилни,после ще му вземе буйки на К@К,но още е  раничко,но и с тези които е и двата ги събува съвсем успешно newsm10,как го прави незнам newsm03.
Кремче за слънцеползвам аз на Vichy  бебета най-високият фактор май беше 50 и съм много доволна newsm10.
Днес май   гадничко  се очертава временцето,тук в Сф е задухал един гаден доста силен вятър,та не се знае дали ще излизаме на вън,дано малко се постопли по обяд та да излезем дори и за 1 час 1stroller
От сутринта съм се разписала тук,но като САШИК се събуди малко спрях,та между временно  feeding hang cook
Това е от нас нещо сме се разкисилявили самомрънка от няколко дена така сутрин спи му се ама е свикнал диването му на вън,а тук е студенко и вятър духа ,ще ходя да се опитам да го приспя,дано заспи newsm03
Прятен ден на всички newsm03

# 253
  • София
Здравейте, 
Мире, от кашите е. Сложи в началото пюре от сливи или круши в нея. После може да слагаш ябълка и да даваш малко водичка след това.
Вилиан, имаш ли телефона на хотела? Нещо съм се изнервила и се чудя, къде да се скатая.
Миринда, става ли Постинор за кучета? Имало някакви хормонални инжекции, които се сл;агат на 3,5,7 ден.
Слиипи, м/у другото тези буйки май не се свалят лесно с ритане newsm78, като гледам кройката около глезенчето са стеснени. 
Фрики, аз пък искам поколение от нея ама не от него. Аз дебна и заключвам портата, гледам да не влезне гадния пес. Оградата е висока 1,50м., като го видях как я прескочи  Shocked, щях да падна. К*во да дебна, през нощта пак е влязъл. Трябва да не спя или да спя при кучката. Ужас! Отивам до ветеринара да видим. Голям смях Laughing.

# 254
  • Виена
Добро Утро  Hug
 Аз нали ви писах,че каката ни пак болна,вчера ходиха на лекар с татито и се оказа пак гадната шарка,която беше карала преди 4,5 месеца  Twisted Evil.Еййй като гъба е това мойто дете,всичко попива от тая градина.Това е единствената шаркакоято повтаряла и се лекува само с антибиотици и само се моля бебко да не я прихване,че ще се побъркам Rolling Eyes
 Тука също се развали времето.Облякохме късите ръкави и стана студено и май така го дават до края на седмицата.
 Миналия ден ходихме с татито на солариум и аз от мерак да почернея от първия път май попрекалих с минутите и сега леко ме наболява на места Crazy
 Хайде да ставам ,че Владкина нещо цивка
Лек дена на всички  love001

Общи условия

Активация на акаунт