Завишаване на такси, намаляване на такси - какво реално се случва

• 369
  • 3
  •   1
Отговори
  • Somewhere far away
След драмите тази година, с които за пръв път съм напълно съгласна, защото таксите ги направиха непосилни не само за студенти, а и за родители.
Та хубаво - намалиха ги, обаче ние оставаме пак прецакани ,които вече сме се записали и сме си платили по -високата такса. Тъй като сроковете за записване бяха през юли, а постановлението за намаляването на таксите се случва август, това означава че ние по онова време и в онзи момент сме си платили това, което сме платили и е било по закон. Няма как да не се чувстваме леко прецакани, защото  тези пари няма да ни ги върнат-  аз и не очаквам и не желая да се разправям, ясно е че няма да ги върнат тези пари, ясно е че времената са такива, но какви са опциите сега и какво реално ще плащаме от тук насетне - въпроса не е само за парите , въпроса е принципен.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 17:58 от Moderator1

# 1
Как така няма да ги върнат? При нас изрично казаха, че на всеки платил по-рано ще му бъдат върнати парите. (ИУ-Варна), търсете си правата.

# 2
  • Somewhere far away
Ами така. Не се връщат, защото когато съм платила си е било по тогавашните тарифи, т.е. платила съм си преди да се е случило намалението. За връщане изобщо не се е говорило.

# 3
В кой университет се случва това? Опитайте да се свържете с отдел "Студенти" на факултета, към който спада Вашата специалност, и обяснете казуса си. Би трябвало да успеят да помогнат или ако не върнат парите, то поне да включат разликата към таксата за летен семестър и да платите по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт