Градинарство - моето хоби 37

• 8 327
  • 159
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Днес ми излизаше на реклама някаква зелена лента за обвиване на стволове за зимата...

https://www.emag.bg/zashtitni-lenti-za-dyrveta-prez-zimata-kato- … 552/pd/D3DJJJ3BM/  някаква такава

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 18:24 от Angel_Dust

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имахме едра бяла смокиня на дворчето в северозападна България. Измръзваше до дъно зимата и никога не и стигаше лятото за да узреят смокините. Спасихме положението с увиване зимата. Картони и хартия на няколко слоя, похлупвахме с кашон от магазина за едри уреди (големичка беше) и най отгоре завивахме с найлон за да не се разпадне кашона. Не е красива гледка, но не мръзнеше и още с отиването вече имаше малки смокини.
Не е имало проблем, че няма светлина.
Същото правехме и с нара. Wink и с райската ябълка.
Една година един съсед ни даде няколко снопа царевични стъбла. С уговорката да му ги върнем пролетта за храна на животинките. Свършиха чудесна работа, а как интересно изглеждаше градинката с тези четири купи царевичак Joy

# 107
  • Варна
Само агрил или нещо дишащо за увиване през зимата. Казват, че 1 пласт все едно премества растението с 200км на юг. Може да се наслагват поетапно няколко пласта агрил. Потърси "покривало за растения", излизат различни варианти.

# 108
Здравейте,
Може ли да ми кажете как се казва това растение и дали е многогодишно

# 109
Газания. Случвало ми се е да издържи зимата, но е изключение, ако условията са много благоприятни. Комбинацията от студ и мокро я убива.

# 110
Ясно, благодаря, вероятно няма да оцелее зимата значи, жалко

# 111
Точно се чудех дали да хвърлям моите газснии от сандъчето на терасата. За първа година имах.
Аз днес де разбих от градинарстване. 6 чувала иглички и отпадъци си под кипарисите, изкоренена винка. Напаст! Предаден храст, саксийни, изхвърлени мушката…
А не съм стигнала и половината…

# 112
  • На морето!
При нас е мокро и не влизам много в градината, работим по къщата вътре, винаги има какво да се прави.
На все пак си нагледах китките. Лятото една жена ми даде торба с хризантеми, изкоренила ги, че и пречат и щеше да ги хвърля. Не знаех дали ще се хванат при мен, но те се прихванаха и даже ме радват с пищни цветове
Не знам дали като прецъфтят да ги режа или напролет. Ще съм благодарна за съвети.

И розите се отчитат с последен цъфтеж за тази година. Напръсках ги с Натуралис и естествено заваля отново.

Прибрах някои от най-топлолюбивите саксии и обрах малко семена и прецъфтели цинии. Та това от мен.

# 113
Преди изобщо не режех хризантемите и бяха много обемни. Миналата есен ги рязах, защото така прочетох, не помня къде. Ами тази година много малко израстнаха. С изключение на една, която е в саксия, тя стана огромна. Тази година няма да режа. Не знам дали е правилно. Ще видя догодина какви ще са.

# 114
Аз ги режа винаги като прецъфтят . Тази година беше много сухо и ако не са поливани за това не са се развили .

# 115
Аз режа хризантемите винаги на пролет.Нямам загинали растения.

# 116
Аз ги режа винаги като прецъфтят . Тази година беше много сухо и ако не са поливани за това не са се развили .
Поливани са редовно. Не е това причината.

# 117
  • Sofiа
Здравейте градинарки,
Моля ви да ме посъветвате на каква височина да си подрежа Форзицията за зимата, че доста е избухнала.

Ще съм благодарна за съвети и Фотинията дали да я подрязвам и колко?

# 118
Според вас кое е по практично - листосъбирач или листоиздухвач или коюбиниран? Решила съм да взема на ММ за подарък! Вие как мислите и какво бихте ме посъветвали?

# 119
Нашият е комбиниран. Духа силно. Всичко се вдига във въздуха. За събирач не съм го ползвала,
Защото основно орехови листа са зора, с те са едри и твърди. НО основно от години ползваме широкото гребло на Фрискарс! По-лесно , бързо, леко…

Общи условия

Активация на акаунт