Отговори
Здравейте!
Изчетох и двете части на Hunting Adeline и се поразрових в мрежата да потърся мнения и ревюта за книгата.
Шокирах се като разбрах колко критика отнася жанра.
Какво мислите по въпроса?
Може ли една такава книга да ... как да се изразя... спомогне за оставане в токсична връзка?

# 1
В съвсем друг стил и посока, но отрезвяващ е разказа на Радослав Бимбалов, “Обричам те”, потърсете го, ако е възможно.
Цитираната литература в заглавието на тази тема не би следвало да се възприема като нещо повече от развлекателна литература (за някои читатели може да е такава, както други харесват хорър книгите например). При лични съмнения по-добре потърсете добър психолог и специализирана помощ. Успех!

# 2
Аз лични съмнения нямам - стана ми просто любопитно.
За себе си знам, че никога не бих се хванала с мъж описан в този тип литература, защото много жени правят разлика между нормална връзка и такава пълна с психическо и физическо насилие, но дали ученичка, която е все още непълнолетна си свали Hunting Adeline на компютъра и започне да я чете ще мисли по същия начин или ще започне да обожествява всички действия на Зейд?

# 3
Същият въпрос може да се постави за книги в жанр кървави трилъри, хорър и други, пълни с насилие. Ако не се прави разлика между фикция и реалност , то тогава е проблем от друго естество. Отделна тема е за качеството на въпросната литература, но всеки има право на своя избор.

# 4
Темата е интересна, аз също съм се замисляла по въпроса и съм гледала различни видеа по темата. Не, не смятам, че би довело до романтизиране на токсични отношения. Реално в тези книги се набляга повече на фетишите, отколкото на някакви реални токсични отношения. Ако се обърнем назад, в момента наричат bully romance, това, което преди си беше стандартна любовна линия в сериали и книги - изневери, манипулиране, сравняване с други жени и подобни.

Колкото до ученичките, аз съм на възраст, в която фенфикшъните бяха много модерни, а те са далеч по-екстремни от книгите, които стигат до издаване.

# 5
Наскоро се разбраза едно събитие наречено Sinners & Stardust: Dark Romance Event,на което събитие се случиха доста неприятни неща.Което навежда до нещо,за което може би не си даваме сметка ,тъй като  целият фокус отива  върху това как се извращава по-младите читатели,които ги четат,как им вкарват някакви грешни представи за романтични,сексуални и дори чисто човешки отношенения и т.н.Това за което говоря,е че хората,които са с определени вкусови ,определено поведение и начин на мислене(които са се сформирали от различни неща,а не защото четат определен жан книги или служат определен жан подкасти) са мега привлечени от този жанр и други неща,които се възрприемат за табу.Ако се разтърсиш повече за събитието и прочетеш за поведението на някои хора там ,ще разбереш какво искам да кажа.Тези дами не са малки момиченца,ами зрели хора ,които очевидно нямат проблеми да прескачат всякакви граници и да се държат по определен начин(начин който не е само притеснителен,ами е  на крачка  да се нарече пресъпен,да не кажа,че направо си е такъв) към някого към когото проявяват интерес,било сексуален,или нездрава фенщина.

Общи условия

Активация на акаунт