Детска кухня за през уикенда и хранене по време на пътуване

• 318
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам бебе на годинка, което е на детска кухня (Фуристо - меню: ЗеЛено) от понеделник до събота. Обяда и вечерята му в неделя са на Пюрео и/или бурканчета Hipp/Holle. Имам няколко въпроса:

1. Какъв грамаж храна взимате на бебетата ви от детската кухня?

2. Може ли да ми препоръчате хубава детска кухня за неделя?

3. Каква храна давате на бебетата ви когато пътувате (примерно извън страната или до някой по-малък град)? Бебето ми все още се учи да дъвче и за това питам.

4. В какво затопляте храна от детска кухня когато сте навън? Купих си преносим нагревател, но за съжаление не върши добра работа.

Благодаря!

# 1
Здравейте!
И ние използваме кухнята на Фуристо. На годинка и 3 месеца сме. В последно време все по-често готвя аз на бебо. Основното, което приготвям и той си хапва с наслада са крем супи. Няколко пъти правя домашна бисквитена торта - и от нея си хапва с наслада.
За да избегна проблеми, като запек и стомашни неразположения давам малки количества от десертите(около 50гр.). Приготвям му млечна каша - обожава я.
Все още поне веднъж на ден храненето му е с пюре - плодово.
Детска кухня за неделя не съм търсила, този ден ми е за да експериментирам в кухнята. Когато ни се налага да пътуваме пюретата са ни в помощ.
Имам една прекрасна книга с рецепти за бебета и деца, която ми помага с идеи за вкусни гозби и винаги, когато съм се изчерпала откъм идеи тя ми е пръв приятел.
Що се отнася до количествата към момента 200-300 гр. му е порциона на основните хранения, като много зависи от консистенцията и вида храна.
Затоплям храната в микровълнова фурна, като много добре разбърквам и проверявам температурата ѝ преди да я поднеса на бебо. Нашият юнак не обича топла храна, за това гледам да е със стайна температура.

# 2
Здравейте,

Имам бебе на годинка, което е на детска кухня (Фуристо - меню: ЗеЛено) от понеделник до събота. Обяда и вечерята му в неделя са на Пюрео и/или бурканчета Hipp/Holle. Имам няколко въпроса:

1. Какъв грамаж храна взимате на бебетата ви от детската кухня?

2. Може ли да ми препоръчате хубава детска кухня за неделя?

3. Каква храна давате на бебетата ви когато пътувате (примерно извън страната или до някой по-малък град)? Бебето ми все още се учи да дъвче и за това питам.

4. В какво затопляте храна от детска кухня когато сте навън? Купих си преносим нагревател, но за съжаление не върши добра работа.

Благодаря!

По въпроси 1 и 2 не мога да помогна, но понеже много сме пътували с детето си преди да навърши 2 годинки, мога да помогна с въпроси 3 и 4.

3. Ние прескочихме изцяло фазата с пюретата, бяхме на захранване водено от бебето + кърма. Давахме му от нашата храна, особено след като навърши годинка. На 9 месеца го заведохме в Египет, ядеше от бюфетите в хотелите или от ресторанти навън, като казвахме да му сварят зеленчуци, месо и т.н. На година и малко беше в Япония - ядеше каквото ядат и местните деца - ориз, техните омлети, малко рибка, българско кисело мляко и т.н. И на двете места, както и на всички европейски дестинации, които сме посещавали в тази възраст, имаше обаче в магазините много видове пюрета. Не са ни трябвали, но не е проблем да се намерят. Може би не любимите от вкъщи видове, но имаше.

4. Не сме затопляли храна, на стайна температура си ядеше или в заведение чакаме да изстине до подходяща температура. Иначе, ако човек иска да стопли - влизате и питате в някое заведение да ви го стоплят в микровълнова. Или ако сте в хотел, молите за купа с топла вода или пълните мивката с топла вода и слагате бурканчето вътре.

# 3
Във Фантастико на хладилните стелажи с млечни продукти виждала да се продава храна от детска кухня.

# 4
Моето не беше на пюрета и кухня, но в чужбина също имат бебешки храни, ако не можете/не искате да давате от вашата. Особено, ако сте в страна, в която има dm е съвсем лесно. Позната от Япония тук пазаруваше основно от там. Ако сте с кола - предвиждате кашонче. Ако не сте - проверявате предварително какви супермаркети и опции има. Зависи за колко време и какво настаняване имате, но можете и да приготвите нещо. В Италия си ѝ правехме пастина и палачинки за закуска в апартамента, изрично го бяхме избрали с кухня. Има, пак на dm, разни еднопорциеви овесени каши и подобни, към които само се добавя течност (не тези за бебета).
Пюрето може да се яде и студено, ако нещо налага да яде навън. Може и предварително стоплено в термос, но аз не бих рискувала.

Общи условия

Активация на акаунт