🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 16 287
  • 595
  •   2
Отговори
# 570
Хриси, добра идея! Поне щяхме да чуем Чачо да говори на български. Wink
Ешреф отиде при Хъдър и директно го попита дали той го е изкарал от затвора. Поне разбра, че не е той.
Ама Динчер от дълго време се подготвя за това отмъщение! Много е търпелив.
Само се чудя как така ножа е при него. Все пак е имало разследвоне, дело, той е веществено доказателство.

Сряда, 31 август 2005 или 2006 г.
ПРИСЪДА ПО ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВО В БУРДУР: 12 ГОДИНИ ЗАТВОР ПРИСЪДА ЗА 14-ГОДИШНИЯ Е.Т.

По делото за прерязване на гърлото на 33-годишния К. във фермерска къща в Бурдур, 14-годишният Е.Т. беше осъден на 12 години затвор. Е.Т., който призна вината си в съда, но не обясни причината, беше преместен в поправително заведение. Инцидентът предизвика значително вълнение сред местната общност и силите за сигурност продължават разследването си.

А Ешреф не реагира, доколкото си спомням.
Трябва да го видя пак.
Явно Нисан не е била включена в плановете за отмъщение, но след информацията за Руя, нещата сa се променили.

И за съжаление, преди минути отново е имало земетресение в Турция-  Истанбул,  Текирдак...

Дано всичко да е наред! Hands Pray

Здравейте, дами! Simple Smile
Малко математика, бил е на 14 години, когати убива бащата на Динчер, харесал е Руя преди 15,значи е на 29 години. Осъден е на 12, значи на 26 излиза от затвота. Това означава, че се е издигнал толкова много при  "Сираците" само за 3 години...

# 571
И Аслъхан ни кани на театър

Новата ни пиеса „Природата на нещата“ се представя на сцената „Тръмп“ на 17 октомври.
Странна обява за работа събира Явуз и Ясемин. Явуз е този, който публикува обявата, а Ясемин е тази, която кандидатства. Кандидатът дори не знае за каква работа кандидатства и има само един начин да я получи: да познае каква е. По време на интервюто за работа, с многобройните му странни и мистериозни етапи, игрите на ума и изненадите никога не свършват. Смехът, сълзите и изненадата се подхранват взаимно. Нещо повече, Ясемин и Явуз имат напълно различни цели.
Сценарист и режисьор: Ферхат Ергюн
Сценография: Серкан Кавурт
Музикален дизайн: Saki Çimen
Дизайн на костюми и осветление: Ферхат Ергюн
Глас зад кадър: Savaş Özdural
Дизайн на грим: Hülya Boyoğlu
Асистент-режисьор: Бану Турунч Атиджи, Мехмет Заманоглу
Дизайн на плакат: Dilek Seferoğlu
Снимка на плакат: C. Nihat Özcan, Aydin Sarioğlu
В ролите: Мерт Турак, Аслхан Малбора
Премиера: 17 октомври, 20:30 
Trump Stage
Ето и останалите дати:

# 572
Ще е толкова хубаво Чаатай да иде на поне една постановка. Да го снимат, да се напише, че е ПР. Че иначе ще се възмущават как той не е ходил да я гледа

# 573
Лале, в този епизод той сам каза, че е на почти 40. Мисля, че първата ретроспекция беше от 2001г., когато е на 15, така че е роден около 1985-6г.

# 574
Ще е толкова хубаво Чаатай да иде на поне една постановка. Да го снимат, да се напише, че е ПР. Че иначе ще се възмущават как той не е ходил да я гледа
Гери, Grinning
Аз се надявам да отиде на премиерата. Ако се е върнал от Кан. Wink
Хриси, и аз го чух това- каза на Хъдър, че е почти на 40 години и вече нищо не може да го изненада.
Аз набързо видях края, за да си изясня нещо.
Всъщност Динчер изпрати човека с белега на ръката, да попречи на мафията да убие Ешреф. Значи вече освен хората на Хъдър, и Динчер го пази. Wink
Сега остава само да разберем кой е старецът, с когото Динчер разговаря за Ешреф.
Явно и над него има някой, който му помага.
И още една статистика:

# 575
Момичета,привет Heart

Още не съм изгледала епизода,точа му се тази вечер.
Щом примиерата е на 17-ти,значи Аслъхан няма да го придружи в Кан.
Точа нокти за Сънливеца - ще видим как ще дойде до нас.
Динчер говорейки с майка си каза,че ще отмъщава и на двамата.И на Нисан и на Ешреф.
Всъщност убийството на Афра си е точно заради нейната глупост.Вината си е нейна.Може би в бъдещ момент пак щеше да стане жертва,но не е сигурно.

Допълвам се: Чачо е последвал Джерен в ИГ

# 576
Всъщност, да, никой не е планирал да убива Афра. Просто така се стекоха обстоятелствата.
Динчер е като диво животно, което търпеливо дебне жертвата си и в подходящ момент, напада.
Дори и това убийство в последствие го обърна в полза на отмъщението.
Днес и в румънската група обсъдихме поведението на Нисан.
Ще ви споделя мнението на Gabi, с което съм напълно съгласна.

"За много хора (включително и за мен) любовта не е само болка, но и ни носи на крилете на любовта, с красиви страни, които очертават граници. На всичкото отгоре, любовта без лоялност и доверие, за мен, е почти нищо.

Този сериал ми напомня за егоизма на Фериха в „AFK“ и ролята на Емир във формирането на любовта на Фериха към него, любов, която не винаги е била успешна.

Емир страдаше изключително много заради поведението на Фериха, а образът на Нисан ми напомня за нея. Не искам Ешреф като Емир, въпреки че обожавах Емир и в тази роля срещнах Чагатай!

Но Нисан е неблагодарна. Добрите дела, които Ешреф направи за нея, тя изтри с гъба.

1. Той я спаси от смърт, когато беше отвлечена от Нимет.

2. Той спаси и нея, и сестра ѝ (Афра) от смърт, когато Нимет искаше да ги убие.

3. Благодарение на Ешреф, който я свърза с майстор музикант Метин Йозюлкю (на когото тя беше казала на Ешреф в разговор, че би искал той да я открие), Нисан започна да бъде известна в музикалния свят.

4. Ешреф я подкрепяше психически и физически, когато Афра почина.

5. Ешреф беше до Нисан, когато го викаха, никога не се поколеба да ѝ помогне. Списъкът може да продължи, но нямам търпение да пиша още. Мисля, че сценаристите трябва да се намесят и да хвърлят светлина върху душата на Нисан. Любовта не е само егоизъм, но и жертвоготовност. Не мога да понасям да виждам жени, които постоянно крещят и упрекват партньора, когото мислят, че обичат. Любовта носи и нещо друго: надежда, помирение със себе си, желание за мир и вътрешен мир. Нисан обвиняваше Ешреф за всички детски беди, сякаш е имал лесен живот. Нисан знаеше, че и той е сирак, че не познава родителите си (въпреки че вярвам, че Хидир е неговият биологичен баща), че е попаднал в поправителния дом на 15 години, а на 18 е излежал присъда в затвора. Убил е, за да спаси момиче, малтретирано от мъж. Въпреки че не знае коя е Руя. Нисан изобщо не се чуди дали за едно 15-годишно момче е имало трудни години и години, изпълнени със страдание, в живота му! Жалко... Искам по-открита, по-цветна, по-прозрачна любов, основана на доверие и обич. Нисан разказва на Динчер интимни неща, които Ешреф е казвала само на нея. Защо прави това? С какво право? Спомних си всичките доверителни думи на Фериха към професор Левент. По-лошото беше, че Фериха знаеше, че Левент я обича. Емир също. Всички тези разкрития и постоянното недоверие към Емир ги разделиха. Любовта на Емир винаги е била чиста и искрена. Той призна грешките си и защити Фериха пред всички, дори когато лъжите излязоха наяве. И кой винаги му крещеше? Кой винаги го упрекваше? Фериха! За Фериха семейството беше по-важно, въпреки че тя предаде и тях (родители, брат, леля и т.н.): Трейлърът за епизод 17 ме съсипа. Как може да каже, че съжалява за деня, в който го е срещнала за първи път? Но какво означават лъжите ѝ и фактът, че е сътрудничила на полицията? Тя иска Ешреф да ѝ каже всичко, но казва само това, което ѝ отива... Жалко... Бях дълбоко натъжена от героинята Нисан в епизод 16. Сякаш гледах отново сериала AFK под голям психически натиск. Страдах изключително много за сериала AFK (Адини Фериха Койдум), особено ми беше жал за Емир. Не искам да изпитвам същите вътрешни чувства към Ешреф!"

На мен също ми стана много неприятно, когато Нисан каза на Ешреф, че Динчер бей е сбъднал мечтата и.
Всъщност този, който и отвори пътя към мечтата беше Ешреф, но тя много бързо го забрави.
И по- рано днес казах, че от началото на втория сезон харесвам играта на Демет.
Но забелязах някаква пропорционалност в това дали феновете на Демет харесват серията- колкото по-глупаво постъпва Нисан, толкова по-големи са критиките им към серията.
Колкото по-"нелогично" се държи Нисан, толкова повече пада доверието на феновете към историята. И обратно- когато тя показва сила, достойнство и ум, критиките намаляват, а възторгът към сериала расте.
И тук идва интересното, защото сценаристите може би нарочно карат Нисан да изглежда объркана, за да изострят драмата и да подготвят по-силен катарзис. Но за част от феновете границата между "драматичен избор" и "глупаво действие" е много тънка.

# 577
На 100% съм съгласна с постнатото мнение на Габи.Точно и мен това ме отблъсна и разочарова.И Габи правейки съпоставка с Ферия - абсолютно точно.За мен,пак казвам това е моето мнение образът на Ферия е толкова токсичен и каращ всички около нея да страдат,най-вече Емир че това е сериал ,който изобщо не ми хареса,буквално се насилих да го изгледам с една единствена цел и тя беше да съпоставя израстването на Чачо ,като актьор от първата му роля до сега.Нисан е неблагодарна егоистка,която много бързо забрави от къде тръгна.
Силно се надявам да оправят това сценаристите,сериала много ми харесва,но ако продължава тази линия - едва ли ще го догледам.Подобен тип жени,като Нисан за мен лично са им необходими години терапия ,да се обърнат с хастара навън,да си излекуват раните и травмите и тогава да има каквито и да ило взаимоотношения иначе горко и тежко на този който е около тях.Пак казвам - това е мое лично мнение.

# 578
Съпоставки

Ще имаме ли същото продължение? Wink

Интересно включване от Етем Йозъшик

Експресионистично произведение, озаглавено „Да бъдеш сценарист в Турция“.
Ами, така си е. Wink

# 579
Нези, Динчер кога е разговарял със старец, това сякаш съм го пропуснала, а не съм отлепяла очи от екрана. 😅

Играта на Демет в този сезон много ми харесва, но и мен Нисан като образ започва да ме дразни. Сякаш сценария при нея се пропуква, а е бетон във всяко едно друго отношение. Ето, тя каза, че е страдала през тези 6 месеца, но не го видяхме. И в предния сезон сякаш имаше такива моменти. Струва ми се, че само нейните думи не са подплътени със сцена. Естествено, наясно съм, че я изграждат като несигурен образ, защото иначе няма да има какво да гледаме.
Можеха да използват момента, когато Ешреф избяга от затвора, за да убие посредника, и отиде до къщата и само да я види, тя пък нещо да каже на Афра, примерно "и днес не се обади".

# 580
Хриси, към края на серията. Малко, след като изпрати човека с белега да пази Ешреф от руската мафия.
И точно това му обясни, че руската мафия преследва Ешреф. И после си говореха нещо с неговата асистентка и споменаха стареца.
При онлайна и аз го бях пропуснала.
За Нисан и аз мисля така.
А това поведение направо ми се вижда абсурдно.

Надявам се по-скоро да се осъзнае.

# 581
А, да, намерих я сцената. Благодаря! Интересно, че и над него има някой.

В последната сцена хем от една страна я разбирам, още скърби за единствения човек от семейството и, хем тръгна срещу Ешреф без почти никакви доказателства.
Като казах доказателства, радвам се, че Чийдем видя Кадир на записите, дано види и Динчер. Кадир и Чийдем не са дуо вече, всеки е сам за себе си, според мен тя ще се изпусне за Кадир в някакъв момент и ще оневини Ешреф в очите на Нисан.
Още не мога да преценя позицията на прокурорката. Може би усеща, че всички са свързани и иска да си изясни картинката.

# 582
Ако разбере само за Кадир пак ще го обърне срещу Ешреф. Може да каже, че е заради враждата между Кадир и Ешреф и пак той да е виновен. Според мен в момента не би му простира дори и косвена вина.
А реално ако Ешреф не беше убил бащата на Динчер,  Динчер нямаше да преследва Ешреф и Нисан. Най-вероятно нямаше да е продуцент на Нисан, Афра нямаше да е в този хотел и да се крие с приятеля си. И може би и да беше още жива. Така, че винаги може да му се измисли някаква вина на Ешреф. Реално той нямаше да стори първото си убийство ако не беше заплашена Нисан, но той винаги може да реагира различно. Примерно да съобщи в полицията.

# 583
Добро утро! Coffee

Гери, животът е низ от случайности, решения и действия. Понякога обстоятелствата налагат да действаме, по начин, по който никога не сме мислили,че ще го направим.
И отново ще дам за пример Нисан.
След смъртта на Афра Нисан е „счупена“.
Тя носи вина, че не е била до сестра си,че е била заета със себе си, че е търсила щастие в момент, в който Афра е имала нужда от нея.
Така вината я кара да търси обяснения извън себе си и Динчер, който е „неутрален“ в нейните очи, изглежда като безопасно пристанище.
При Ешреф любовта и е толкова силна, че тя не може да мисли рационално. В негово присъствие емоциите я поглъщат, а тя сега е уязвима.
При Динчер- той е „нов“, „чужд“, и точно това и създава илюзия, че е по-безопасно да му се довери, защото няма дълбоката история и напрежение, което я задушава с Ешреф.
И нека не забравяме,че  Динчер е манипулатор. Той знае къде да "натисне", слуша внимателно, дава и усещане за разбиране и безусловна подкрепа.
За Нисан Руя е най-болезненото нещо.Тя  „подарява“ на Динчер символа на най-съкровеното и общуване с Ешреф.
Причините може да са много, например това е нещо, което и тежи, тя търси начин да се освободи от тежестта и не намира смелост да говори с Ешреф.
Или пък подсъзнателно, може би иска да провери как звучи историята „отвън“, да види дали ще изглежда толкова нереална, колкото тя я  чувства вътре в нея.
А може би все аще е наранена от думите на Ешреф и пак подсъзнателно го наранява.
Разбира се, за нас това е  разочароващо, защото знаем истината, че Динчер е враг, че той е синът на онзи мъж, че той не е приятел и доброжелател. И когато Нисан отива при него, изглежда като предателство към доверието на Ешреф.
Но от нейна гледна точка това е бягство, тя не знае истината, тя просто се опитва да не потъне.
 Аз мисля, че Нисан в този момент е емоционално сляпа. Не избира Динчер пред Ешреф, а избира този, който я чува по-джбре в момент на слабост.
Но за нас напрежението идва именно от това, че нейният избор изглежда като предателство към Ешреф и към нас, като зрители.
А разкритието, че смъртта е в следствие на убийство и, че причината за това е Ешреф, допълнително я разтърсва.
Изпитва едновременно гняв и объркване, защото не знае на кого да вярва. Афра е мъртва, вината виси във въздуха, а Ешреф е човекът, когото най-много се страхува да загуби.
Чувството, че ако не беше връзката и с Ешреф, Афра можеше да е жива я разкъсва.
А може би изпитва и страх за себе си, за бъдещето, но най-вече за Ешреф. Всеки удар, всяка интрига е насочена и срещу него, а тя вече е разбрала какво означава да обичаш човек,който е близо до смъртта.
И все пак- колкото и да е разколебана, тя е привлечена от Ешреф и не знае как да постъпи.

По-късно ще пиша и за Ешреф.
Честит първи сняг на Софиянци. Nature Snowflake
Желая ви прекрасен ден!

# 584
Добро утро в петък!☕
Започна се, как ще изглежда Чаатай в "UYKUCU":

Аз лично го предпочитам така:

Честит първи сняг на софиянци!
При мен вали...нека този ден ни дари с много емоции, впечатление и настроение.
Хубав дъждовен петък!

Общи условия

Активация на акаунт