Новородено със леко по голямо сърце и шум на сърцето

• 644
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, дори незнам къде трябва да пиша. Родих бебе в 39г.с с тегло 2400, което остана в ковеоз още на първият си преглед се чул шум на сърцето, казаха ми че са му направили снимка на сърцето и че сърцето и било леко по голямо. Бебето е там и го наблюдават храни се, уринира, всичко било нормално но искат да го наблюдават.. Някой с подобен случай, много съм притеснена!?

# 1
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте Меги.
Не Ви ли дадоха повече информация?
Къде е родено бебенцето?
В коя болница е в момента?
Какво се случва с него, освен че го наблюдават?

По време на бременността нищо ли не Ви споменаха?
Къде се следихте и при кой лекар?

# 2
Здравейте Меги.
Не Ви ли дадоха повече информация?
Къде е родено бебенцето?
В коя болница е в момента?
Какво се случва с него, освен че го наблюдават?

По време на бременността нищо ли не Ви споменаха?
Къде се следихте и при кой лекар?
Имам правени фетални във КИРМ ПЛЕВЕН на които не казаха че има някакъв проблем всичко вървеше нормално
В момента бебето е в МБАЛ Шумен, казаха че на снимката се вижда леко оголемено сърце и се чува шум... Искали да го наблюдавали и чакали консулт от Варна със децки кардиолог..

# 3
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Имате правени фетални изследвания, но какви?
На фетална морфология - 3те пъти лекарите оглеждат сърцето, само ако знаят как се гледа.
Обичайно нищо не виждат и нищо не казват.

Не съм сигурна дали във Варна има детски кардиолог, който да прави ехокардиография.
Като го изпишат детенцето, задължително го заведете до София в първият възможен момент при Доц. Д-р Румен Мринов. В момента преглежда в болница Света Екатерина. Може да запазите час през супер док.
И носете всички документи, които ще Ви дадат от болницата в Шумен.

А защо е в Шумен? Там ли се роди?

# 4
Имате правени фетални изследвания, но какви?
На фетална морфология - 3те пъти лекарите оглеждат сърцето, само ако знаят как се гледа.
Обичайно нищо не виждат и нищо не казват.

Не съм сигурна дали във Варна има детски кардиолог, който да прави ехокардиография.
Като го изпишат детенцето, задължително го заведете до София в първият възможен момент при Доц. Д-р Румен Мринов. В момента преглежда в болница Света Екатерина. Може да запазите час през супер док.
И носете всички документи, които ще Ви дадат от болницата в Шумен.

А защо е в Шумен? Там ли се роди?
Да там се роди

# 5
Потърсете доктор Демирев, София.
Брилянтен детски кардиолог.

# 6
В национална кардиологична болница има отделение по детска кардиология, което се занимава с вродени проблеми на сърцето - от диагностика до проследяване и лечение. Там всички са добри специалисти и моят съвет е да дойдете до София при първа възможност за преглед.

# 7
https://www.hearthospital.bg/departments/department-pediatric-cardiology/

В потвърждение на предишния постинг. Ще получите изключително компетентна помощ. Успех

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 06:03 от Dimana12

# 8
Здравейте, ще се опитам и аз да бъда полезна макар и малко. Относно шум на сърцето това може изобщо да не е така. Още в болницата на бебето ми,му чуха шум и имаше тахикардия. Беше убийствено да чакам 10 часа кардиолог ,които да отхвърли сърдечна малформация..Слава на Бога,не се касаеше за това,но шума се потвърди. Като ни изписаха,педиатърката като дойде в къщи,каза че вече не се чува нищо. Това не е страшно,дори и да остане просто трябва да се следи. Относно увеличеното сърчице, не мога да кажа нищо.Чакате кардиолога и се молите на Бог,всичко да е наред. Дамите вече са ми препоръчали специалисти в София,ако имате възможност това е най-доброто,което може да направите. От сърце ви желая,здраво бебче,бъдете търпелива Animal Ant

# 9

Във Варна има детски кардиолог, който прави ехокардиография и дори пренатална ехокардиография. Това е доц. Шивачев. Преди 20г той и доц Балев ми правеха феталните морфологии по препоръка на лекар генетик. Като консултант детски кардиолог за североизточна България се води д-р Христов. Не го познавам лично, не съм наблюдавала работата му и не мога да дам мнение, но консултира бебенца в болниците.
В УМБАЛ ,,Се.Марина" гр. Варна работят и двамата кардиолози.
Пожелавам изясняване на проблема и благоприятно развитие на случая!

# 10
Какво стана с кардиолога,казаха ли ви нещо?

Общи условия

Активация на акаунт