Отговори
Първата година сме правили секс всеки ден или през ден , но след първата година секса започна да намалява всеки месец малко по малко. Докато след 2рата година вече правим секс през 30-40дни. От известно време обсъждаме къде може да е проблема понеже за млада двойка на по 18-20г. не е нормално , последните месец два рядко се сеща първи да ме прегърне или целуне. Понеже аз мислех , че просто съм му омръзнала , има друга или с нещо го отблъсквам , след като го изговорихме смятаме , че просто е останало някъде в изминалата 1г защото постепенно намаляваше секса без да го усетим и когато отделно за някакви дреболии сме си премълчавали с времето се е натрупало (усетихме се преди няколко месеца , но никой не искаше да започне темата) , но друго освен секса и комуникацията не ни е създавало проблем, за това мисля че ще е по добре да се обърнем към психолог понеже сме започнали по някъв начин да се отчуждяваме и евентуално след това към сексолог. Какво мислите вие ? Моля за препоръки на добри специалисти .

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 11:11 от Angelinaaa-Aaa

# 1
  • Далечният изток
Мисля, че ви е време да се разделите. Няма секс, няма комуникация... Няма връзка реално. 20-годишни, които правят секс на 40 дни веднъж, даже не мога да го асимилирам...

# 2
Пиши я бягала тази работа и не се занимавай с психолози. Ако нещо не става то не става.

# 3
Щом след разговор не стигате до никъде, не виждам психолог как ще помогне. Понякога хората не са един за друг, и колкото и да го искаш в момента тоя човек, просто не е "твоят".

# 4
Добре, щом и двамата не може да намерите причината, защо си мислиш, че психолог ще може?
Понякога просто нещата се изчерпват, колкото и да е неприятно.

# 5
Щом след разговор не стигате до никъде, не виждам психолог как ще помогне. Понякога хората не са един за друг, и колкото и да го искаш в момента тоя човек, просто не е "твоят".
За тяхно успокоение, че са опитали да спасят тази връзка. Ако успеят, добре, но чрез психолога може и много по-бързо да осъзнаят, че не са един за друг.

# 6
За тяхно успокоение, че са опитали да спасят тази връзка. Ако успеят, добре, но чрез психолога може и много по-бързо да осъзнаят, че не са един за друг.

Всеки има право да опита, но щом всичко “куца” във връзката, няма причина да се мъчат един друг. Млади са, целият живот е пред тях.

# 7
Е…то ако няма секс и комуникация, тогава какво има? Добро съжителство на съквартиранти? Честно казано, за жена съм склонна да приема по-ниско либидо, но за мъж историята говори, че или има друга, или има здравословен пробен. Психологически…какво пък толкова му се е случило? От една година сте заедно, няма дете, ако единственият стрес е от някакви битовизми, ми не е нормално.

# 8
  • Beyond the stars
Аз не знам какво друго съществено има в една връзка освен секс и комуникация.
И на 20, след 2 години връзка, да правите секс 10 пъти в годината не ми се вижда хич нормално.
Не пречи да се консултирате с психолог, въпреки че понякога просто се случва - да се разминете, да се отчуждите, всеки да тръгне по друг път. Не съм убедена, че ще си заслужава инвестицията на време, щом едни битовизми за 1 години счупиха и секс, и комуникация.

# 9
Въпросът е дали двамата наистина искате да оправите връзката или само ти. То никога една връзка не се разваля просто така освен при един специални случаи. Ако и двамата активно желаете нещата да се променят и подобрят, тогава първо говорете по-отделно с един и същ психолог, психиатър, семеен консултант, защото явно има нещо скрито или не споделяте или не може да се изкажете.

# 10
  • София
Дублирала си темата и е  добре модератор да обедини двете, защото е в разрез с правилата.
Какво правите с гаджето, когато се видите, щом не се разбирате, не комуникирате и не правите секс? Хора на по 18-20 години колко често успявате да се виждате и как минават срещите ви? Помисли за това, защото реално комуникацията е в основата, а вие вероятно още не живеете заедно, а вече не общувате.
Има една стара индианска поговорка, че е добре да слезеш от коня, когато видиш, че е умрял.

# 11
Какво ви има на комуникацията? Не можете да си решавате проблемите ли, карате ли се? Заедно ли живеете? Изглежда като да сте си омръзнали. Не от всяка връзка излиза любовта на живота.

Психологът не е фокусник и чудеса не прави. Но бихте могли тук във форума да питате тези специалисти, които дават онлайн съвети, за платени консултации и като разберете цените, да прецените дали си заслужава да продължавате да "се борите за любовта".
Провери ето тук:
https://www.bg-mamma.com/?board=569
Моето лично мнение е, че любовта не е борба и не ти ли идва отвътре, няма кой да ти я създаде.

# 12
Омръзнали сте си, какво да оправя специалистът? За какво се борите, нито деца имате, нито ипотека...

# 13
Е щом говорим за 18-20 год е съвсем друг въпрос. Ехе, вие сега сте започнали колко много път има.. Не се знае, учите ли, работите ли, живеете ли заедно? Сега, има както се казва "обичайни" състостояния. Една връзка има възход, плато, спадове, и т.н. малко като увеселително влакче и това са нормални неща. Вие сте минали периода на влюбването, емоцията и сега нещата малко са се кротнали. В такива моменти си проличават хората. За 18-20 годишни е нормално да правят секс често, но пък се появят паузи, не е фатално. Както се казва, няма нужда да се прави драма. Ако влезете в универстита, пък после работа, ехе, колко много изкушения, стрес, напрегнати отношения ви чакат. Вие както се казва, сами си създавате проблеми.

# 14
Момчето се чуди как да се отърве от теб, ти на психолог и сексолог ще го водиш. Лепка си. Напираш да се омъжваш ли? Не ти се живее при вашите ли, какво?

Общи условия

Активация на акаунт