КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 3

• 23 908
  • 446
  •   1
Отговори
# 45
Сан Марино е анклав,тоест заобиколена отвсякъде от Италия,която е в Еврозоната...

Защо музиката е една и съща на всички въпроси? Малко "разчупване" ще дойде добре...

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 09:35 от deaf

# 46
  • София
...
Защо музиката е една и съща на всички въпроси? Малко "разчупване" ще дойде добре...
Това го решава лицензодателя и мисля, че нашите нямат право да го променят.

# 47
И аз се учудих, че Пъдев не сметна високосната година.

# 48
Пъдев може да е добър математик,но да не е бърз в смятането...

Научих нещо важно – Славена не яде месо,мляко... Yum И нагъва лют български шоколад.

# 49
@Deaf, знаем, че е анклав, но се води отделна държава. И е извън ЕС и няма безплатен роуминг, така че като ходите там, изключвайте мобилния нет Wink
Не е всеизвестно кой каква валута използва. Аз не знам.

Ако човек не пътува постоянно из Европа няма да има представа.
Е как не е ясно?  Обединеното кралство никога не са били с евро. Британски паунд, лири стерлинги.

# 50
  • България
За ОК е ясно, Македония са с местната си валута, но за 20 секунди може и да не се сети човек.

# 51
Не е всеизвестно кой каква валута използва. Аз не знам.

Ако човек не пътува постоянно из Европа няма да има представа.

Така е, ама всеки знае, че британските монети са с действащия монарх и ОК си е запазило паунда.

# 52
Аз само знам, че тези 6 държави, които ползват еврото, но не са в ЕС (Андора, Монако, Ватикана, Сан Марино, Черна гора и Косово) нямат право да секат монети. Но реално това си е паричната единица във всяка една от тях и други не се ползват. А вече какво е изобразено на монетите от задната страна, никога не съм се заглеждал. Всичко е една мешавица, така или иначе.  В Северна Европа съм улучвал на гръцки монети евро например. Така ще сме и ние, българското евро ще щъка навсякъде из Европа Wink

# 53
  • София
Минало-бешало, но и ме мен ме беше яд на Милица за монетите в ОК. Няма как да е Брит, които никога не са били с евро - то, човек за макетата да се почуди, но би било глупаво. Малко е времето, вярно е. Ала, поддържам, че с тъй наредените отговори - питанката изобщо не беше за "10/20/50 К".
От гостуващите - Славена поне раздаваше и усмивки, а Дюзев не ми хареса в контекста на предаването.

# 54
Много странно изказване на Милица - във Великобритания -  на монетата  била Кралицата. От 3г. е Крал Чарлз III, не е от вчера.... При Милица  има една  злобичка, която ясно си личи когато   не отговори правилно или Сашо попита дали да помогне на другия отбор. А когато има смяна на местата и знае отговора винаги помага, което е ужасно некоректно и дразнещо.
Иначе понякога и двата отбора се дънят на елементарни въпроси , а е видно че имат знания и Милица и Христо.
Друг е въпроса , че има подвеждащи и  объркващи  въпроки
Иначе предаването  ми е любимо и си го гледам с удоволствие, че и повторенията  даже.

# 55
В Милица злоба не виждам. Ядосва си се, когато не успее да отговори вярно, но не смятам, че си го слага на сърце.
Дюзев доста въпроси позна.

# 56
Залагам на три педи...

# 57
защо при пъдев имаше 400 лв по едно време?

# 58
Защото беше заложил част от сумата, която беше спечелил през първата игра и съответно беше избрал грешния отговор. Така му останаха 400 лв.

# 59
Всичко,което се хапне ще възбуди апетита...

Общи условия

Активация на акаунт