КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 3

• 24 372
  • 461
  •   1
Отговори
# 75
Въпросът за боята (Айфеловата кула) беше невероятно измислен... Yum

# 76
Леле!?! Само 2-ма онлайн в темата, никой нищо не написал от миналия път.

Ами на мен ми станаха скучни, особено в този дълъг формат. Гледах първото полувреме и отидох на "Игри на волята".  Много дрънкане, много реклами... Доста ми идват два кръга.

# 77
Аз си гледам редовно, но не стоя в темата. Не е предаване, което да страда от липсата на жив коментар.

# 78
Аз си гледам редовно, но не стоя в темата. Не е предаване, което да страда от липсата на жив коментар.

И ние така. Гледаме редовно, но въобще нямам нужда да коментирам тук.
Предпочитам да си правя кефа, гледайки внимателно, вместо да се разсейвам, като чета и коментирам в темата.

И съм доволна от дългия формат, много добре ми идва.

# 79
Удължиха предаването, бъркат на лесни въпроси... Започвам да си мисля, че нямат много бюджет за раздаване и лимитът им е максимум 3 хиляди лева, като са предупредени в никакъв случай да не го стигат и подминават.

# 80
Човек научава интересни неща. В това предаване ли имаше въпрос защо във Великобритания все още топлата и студената вода текат от два различни крана? Винаги съм се чудел и аз. И въпреки, че беше обяснено подробно, пак не можах да го схвана много. Някакви химични елементи от едните тръби да не се смесвали с другите, нещо от сорта…?

# 81
Човек научава интересни неща. В това предаване ли имаше въпрос защо във Великобритания все още топлата и студената вода текат от два различни крана? Винаги съм се чудел и аз. И въпреки, че беше обяснено подробно, пак не можах да го схвана много. Някакви химични елементи от едните тръби да не се смесвали с другите, нещо от сорта…?

Не е все още, особено в големите градове. Може би някъде в провинцията все още се намират подобни.
А причината била, че студената вода е била питейна (пречистена), докато топлата не чак толкова. И затова течали отделно за да може за пиене и готвене да се ползва само студената.  Не знам дали е така, то и при смесване може да си пуснеш само студената, ама така го обясни.

# 82
  • у нас
Йоана Буковска направо ме разби: "Какъв ток в Мароко?"
Съотборникът на Пъдев кой е?

# 83
  • София
И аз не се сещам кой е и какъв се явява.
Абе, Сашко мамин, какъв шнапс, бе! Махмурлия ли си, кретенясваш ли или наистина им направи услуга на момичетата. Естествено, че шафран.

# 84
Защо,и аз заложих на шнапс...

Странен беше и отговора за Мароко...

# 85
  • у нас
За Мароко ми стана странно, че казаха, че местят часовника с 1 час назад, за, да ядат по-рано. Е, как? Трябва да го преместят напред, за да дойде по-бързо залезът и съответно да вечерят.

# 86
Йоана Буковска направо ме разби: "Какъв ток в Мароко?"
Съотборникът на Пъдев кой е?
Георги Ненов

# 87
  • София
Не съм сигурен дали и родители в кв. Факултета не практикуват катераческите умения на индийските си предци... Обаче беше весело.
deaf, реших, че този въпрос е от логичните - не като за изследванията на учЕните. Шафранът си е направо икономически показател, а шнапсът - полагащи се житейски удобства. Simple Smile

Нямам идея за специалната напитка. Но свързвам "каменната бира" по-скоро с бира, сервирана/наливана в каменни халби. Боже, ми то на немски е stein bier - има си такава бира!

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 21:43 от EmBrother

# 88
  • София
За Мароко ми стана странно, че казаха, че местят часовника с 1 час назад, за, да ядат по-рано. Е, как? Трябва да го преместят напред, за да дойде по-бързо залезът и съответно да вечерят.
В исляма по време на рамадана не гледат часовници, а си гледат астрономическото явление изгрев и залез. Спират поста и почват да ядат след залеза, независимо колко е часа.

# 89
Е, Пъдев не е ли учил комбинаторика? Учи се и в 9 и в 10 клас.   52!

Общи условия

Активация на акаунт