МОН - промените продължават (8)

• 25 482
  • 544
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Може да не е достатъчно, но в ТАЗИ тема това се обсъжда. За това е създадена от автора преди години. Има стотици теми във форума, намерете подходящата или създайте нова, в която да се обсъжда провала на системата, деградирането на учениците и др. подобни обществени/житейски проблеми.

# 541
  • София
За съжаление има такива случаи - ученик в Пловдив /мисля беше в ОУ преди няколко години/ се самоуби заради слаба оценка по математика,едно време 70-те години знаете трагедията с Петя Дубарова.

# 542
sanaka, не мисля, че е редно да ограничавате и препращате към други теми. Темата е формулирана в заглавието си -
МОН - промените продължават. Тези промени не са само в документи, но дори само да са в документи, липсите в тях изискват позиция, ясна и отчетлива. Защото са неадекватни на реалното състояние на училището ни.
А в конкретния случай не става дума за деградирали ученици (!), а за деградирали учители и директори.  Един агресирал, другите съветвали учениците да си мълчат и търпят, а директорите защитавали не когото трябва...

# 543
Бог да прости момчето!...

Не знам къде е мястото на тази трагедия (всъщност не би следвало изобщо да има място в действителността), но тя подсеща за мераците на министъра да оправомощи учителите да упражняват тормоз върху учениците чрез предложения компонент за поведение в оценката за знания.
Далеч съм от идеята, че всички учители биха се изкушили да злоупотребят с властта си - все още в тази система работят достойни и чисти хора, които безкрайно уважавам. Но вярвам, че и 1 случай на изкривяване да бъде избегнат, си струва да се спре това малоумие.

# 544
  • София
sanaka, не мисля, че е редно да ограничавате и препращате към други теми. Темата е формулирана в заглавието си -
МОН - промените продължават. Тези промени не са само в документи, но дори само да са в документи, липсите в тях изискват позиция, ясна и отчетлива. Защото са неадекватни на реалното състояние на училището ни.
А в конкретния случай не става дума за деградирали ученици (!), а за деградирали учители и директори.  Един агресирал, другите съветвали учениците да си мълчат и търпят, а директорите защитавали не когото трябва...
Не ограничавам аз, а естеството на темата, което ясно е написано в първи пост. За разлика от Вас, аз познавам добре и автора на темата, и нейната идея съвсем не е да е поле за обсъждане на житейски трагедии. Има си теми за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт