Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 18 721
  • 467
  •   2
Отговори
# 120
Здравейте, след неуспешен съм ЗЕТ рри др Стаменов. Смятам че бях се много стресирала и тревожила преди самия трансфер, понеже ни качиха в стаята около 15ч а трансфера ми направиха в 20ч. Аз се тревожих за да ми бъде пълен пикочня мехур, а общо не знаях кота ще стане трансфера. Има ли още такива случаи? Със закаснение на трансфера...
Честно казано, не съм имала случай да не закъснеят поне 4-5 часа. Пишках по малко и веднага пиех вода. Пълният мехур помага на доктора да вижда добре къде поставя ембрионите, не влияе на тяхното качество. Стискам палци
Да добавя че в други държави въобще го няма това изискване

# 121
Предполагам, че за имунологичната биопсия сте били на прогестерон? Ако прогестеронът е спаднал рязко, според мен може и да си е цикъл.
Аз тъкмо вчера правих ИМПО+ и имунологична, казаха ми да спирам прогестерона, така че очаквам до 5-6 дни да  ми дойде, въпреки че по принцип имам точно 14 дни след овулация до цикъл.
Ако все пак ще Ви е по-спокойно, звъннете в болницата и помолете да кажат на репродуктивния Ви лекар, тя/той да прецени ситуацията.
Здравейте!

На тези от вас, на които им е правена имунологична биопсия- колко време след това имахте кървене?
Нормално ли е вече седмица да имам, с да не намаля? Само първите 2-3 дни беше като зацапване кафеникаво, сега си е по-скоро като лек цикъл, със съсиречета и бистра червена кръв. Притеснявам се, че е рано за цикъла и не би следвало да е дошъл толкова рано. Вчера ходих да ме прегледа дежурен и ми каза, че уж не вижда нищо притеснително като ми изписа някакви неща за подпомагане  съсирвНе на кръвта.
По едно време имах и странни остри болки, но бързо отшумяваха и не са се появявали последните два дни.
Чудя се на някой случвало ли се е, да се притеснявм ли, да ходя ли пак в болницата..

Благодаря предварително!!

# 122
Здравейте, дали има някоя която е правила изследване за микробиом на матката. Не мога да се ориентирам нещо, това отделно изследване ли е от биопсиите или се покрива от тях? И ако е отделно помните ли каква е цената?

# 123
Aз правих всички биопсии заедно, но всяка една от тях си се плащаше поотделно. Имат:
- Микробиологична (която ви интересува)
- Вирусологична
- Импо
- Импо+
- Имунологична

Не помня нито отделните цени, нито общата, но в ценоразписа като потърсите "биопсия" трябва да ви излязат всичките. Или пък ендометриален/на микроб...

# 124
Аз тъкмо в понеделник ги правих, цените са ето така:
Микробиологична - 132.02 лв.
Вирусологична - 209.27 лв.
Имунологична - 359.87 лв.
ИМПО+ - 547.63 лв.

ИМПО не съм правила.

# 125
  • Sofia
Малко глупави въпроси, но някой ще сподели ли целите на всичките тези биопсии? Микробиологичната ясна, ама имунологичната и ИМПО/ИМПО+ какво представляват?

# 126
Имунологична - както и имунологичните от кръв, но реалното състояние в матката, което уж е по-важно.
ИМПО - взима се на 5ти ден от ову и показва дали е подходящ момент за имплантация. Или трябва да е в различен ден трансферът.
ИМПО+ за мен е глупост. Вариация на имунологичната, но патент на Надежда. Не ти показват и обясняват резултатите, само ти дават някакъв индекс от 1 до 6 като в училище.
При мен показа, че ми е много зле имунологичният баланс, докато имунологичната не показа проблем. Необяснимо противоречие за мен. За мен е начин да приберат парички. И е най-скъпа. Опитали са се някакъв научен труд да направят, ама нещо не им се получава. Бивш член на репро екипа на Надежда е на същото мнение.

# 127
Имунологична - както и имунологичните от кръв, но реалното състояние в матката, което уж е по-важно.
ИМПО - взима се на 5ти ден от ову и показва дали е подходящ момент за имплантация. Или трябва да е в различен ден трансферът.
ИМПО+ за мен е глупост. Вариация на имунологичната, но патент на Надежда. Не ти показват и обясняват резултатите, само ти дават някакъв индекс от 1 до 6 като в училище.
При мен показа, че ми е много зле имунологичният баланс, докато имунологичната не показа проблем. Необяснимо противоречие за мен. За мен е начин да приберат парички. И е най-скъпа. Опитали са се някакъв научен труд да направят, ама нещо не им се получава. Бивш член на репро екипа на Надежда е на същото мнение.
Д-р Цветков. Познах го Simple Smile

# 128
  • Sofia
Да попитам тези от вас, които са правили хистероскопия как ви е 1вият цикъл след това? На 18.09 правихме една с премахване на два полипа (попринцип тръгнахме с цел диагностична). Уж всичко беше ок имах 4-5 дена леко зацапване и всичко приключи, нямаше болки и дискомфорт. Всичко точно. Обаче преди 5-6 дена нещо усетих сухота и лек сърбеж там долу. Не съм имала неприятна миризма или течение. Сложих 3 дена пробиотик 'Лактажин' и неприятното усещане си замина, но спрях да ги слагам, понеже ми тръгна зацапване и се стреснах. Официално цикълът трябва да ми дойде около 12.10, но още от онзи ден имам зацапване. Днес стана по-обилно и по обяд тръгна активно, но доста слабо като се редува хем ярко червено, хем леко като зацапване и сякаш не тръгва като хората. Корема също ме боли доста от днес сутринта. Пих един Аулин по обяд и ми облекчи, но сега нещо пак тръгва да ме наболва неприятно. (Мен и попринцип ме боли, ама сякаш сега е една идея по-неприятно). Имам записан час за 14 да обсъдим резултата от хистологията, понеже миналата седмица не беше готов, та се наложи да отменя прегледа. Със сигурност като приключи цикълът ще направя и една микробиология за всеки случай, да се види да няма нещо. В случая по-скоро ме притеснява това, че подранява, има по-дълго зацапване от това, на което съм свикнала, и не тръгва като хората.

# 129
Някой правил ли е прп на лигавица? Да ми каже как се прави и колко струва?

# 130
Roulina, след диагностичната хистероскопия имах седмица кървене/зацапване. След първата оперативна имах само няколко дни слабо кървене, след втората оперативна имах цял месец кървене, което ту отслабваше, ту се засилваше. Та за мен е нормално, все пак шийката е разширявана, правено е нещо по лигавицата, но можеш да звъннеш в манипулационна за собствено спокойствие. За подраняването на цикъла нищо не мога да кажа, защото моя е нередовен и винаги съм взимала прогестерон, за да предизвикам цикъл преди и след хистерото.

По повод биопсиите и преди съм писала какво ми обясниха на мен за разликата между имунологична и ИМПО+: имунологична изследва само баланса на НК клетките в матката (dim/bright), докато ИМПО+ освен това изследва и Th (мисля че бяха) клетки, както и някакви други неща като макрофаги. При мен от двете биопсии находките бяха сходни - на база имунологична имунолозите бяха назначили 2 цикъла PBMC, а на база ИМПО+ (индекс 4) препоръката беше PBMC и Зарзио заради наличие на макрофаги. Не съм стигала до трансфер и не мога да кажа дали помагат тези неща. Така или иначе при мен следващ трансфер се очертава година след биопсиите и е по-смислено да ги повторя преди това, защото няма как да се разчита на резултати от преди толкова време.
ИМПО+ включва и ИМПО, или поне при мен беше така, което си е за определяне на имплантационния прозорец.

# 131
Здравейте! Този месец и аз правих ИМПО+. Както 2402 е писала, тя е комбинация от имунологични фактори и имплантационен прозорец.
Въпросът ми е към тези, които са правили биопсия, след нея кога ви дойде и беше ли нормален цикъл? Аз бях на ЕЦ с таймирана овулация с хориомон. 5 дни след ову беше и биопсията, като приемах утрогестан, след биопсията го спрях, защото така или иначе си имам прогестерон от овулацията. Само в деня на биопсията имах много леко зацапване, но от вчера, 5 дни след нея първо започна розово зацапване, а днес си премина в кафяво. Имам и пмс, но същински цикъл не идва. Това нормално ли е според вас, имате ли подобен опит?

# 132
При мен цикъл дойде на 8ми ден след като спрях прогестерона. Беше доста оскъден, при все, че моя не е обилен; и по-скоро кафеникаво-ръждиво течение.

# 133
И аз да се запиша в темата. След много лутане и доста консултации, реших все пак да продължа в Надежда при доктор Стаменов. Чета че има доста негативни коментари за болницата, ембриолозите и лекарите, но мен доктор Стаменов ме спечели с това че ми предложи нещо което никой друг не направи , а то ми се струва след много изчетено неща по темата с моите проблеми, може би най-логичното. Аз съм с намален яйчников резерв и истмоцеле (джоб от секциото) които вероятно двете в комбинация са причината да не забременявам. Вече съм на 39 почти. Досега всички лекари искаха да правя ЦС, хистероскопии/лапароскопии и тн. Според доктор Стаменов, най-големият ми проблем е резервът и трябва да пробваме с инсеминация (която бтв ще се случва тази седмица) и ин витро след това ако инсеминация та е неуспешна. Важното е да замразим ембриони, пък после може да оправяме белегът с операция, която трябва да е лапароскопия в моят случай за да има смисъл и се чака 4 месеца възстановяване след това. Според него не трябва да губя време просто, за не стане накрая да имам перфектни условия за забременяване, но да нямам яйцеклетки. Единственото което ме притеснява от това което чета е че не искам процедурите да ми ги прави някой друг и стискам силно палци да се падат тогава когато доктора е на работа. Наясно съм че това не е доктор който ще е нон стоп на разположение за мен, най-малкото си давам сметка че се занимава с къде къде по-сериозни случаи. Въпреки че като гледам как инсеминацията ще се падне да е уикенда, според мен от самото начало сигурно някой друг ще я направи…каквото, такова де. Не зная изобщо дали правя най-правилният избор от всички предложения, но беше време да се ориентирам нанякъде .

# 134
Инсеминация и пункция не са толкова специфични процедури, аз повече за трансфера бих се притеснявала, така че не го мислите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт