Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 2 937
  • 96
  •   4
Отговори
# 90
И ние имахме желание да изледваме час от ембрионите ни но не ни стигнаха финансите ние си финансираме всичко и последния опит ни излезе 8-9 хил лева. Сега ако решиме да изледваме ще трябва да се размразят и пак да се замразят

# 91
И тук съм съгласна. След смяна на лекарката обсъдихме и това, също така тя препоръча да изследваме ембриони при следващият ни опит, който ние сериозно обмисляме. И двамата сме сравнително млади - аз на 34, мъж ми на 35. Други се оказаха проблемите при нас и евентуално затова сериозно обмисляме тестването. Имаме още време да го помислим, но вероятно ще го направим.
Moni, вие тези ембриони с хубав грейд в Надежда бяхте ли ги изследвали?
  Пишете ми на лично ще ви разкажа Hug
Nani един трансфер струва доста повече от поне един изследван ембрион.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 18:41 от Moni442

# 92
Аз не оспорвам нещата, които казвате. Просто казвам, че има двойки, които разчитат на тези хора, които не могат да отидат в чужбина и те трябва да им вярват за да им помогнат. Относно PGD аз не мисля, че ние имаме проблем с ембрионите и на този етап не бих си направила такова изследване. Има много двойки, които забременяват естествено и нямат PGD. Затова казвам и че проблемите са различни и няма как да ги сравняваме. Simple Smile

# 93
Никога няма как да се знае какъв точно е проблема докато едно по едно не се отхвърлят нещата. Pgt не е гаранция за нищо, но поне отхвърля проблема да е в ембионите и се търси проблеми в матката, имунология и т.н
Не съм казала, че в България няма лекари или няма успели. Аз съм достатъчно млада, мъжа ми също, в крайна сметка това не е гаранция за нищо.

# 94
Момичета, форумът е, за да споделяме мнение и опит и без значение какви са, смятам, че са полезни. Винаги ще има и позитивни и негативни мнения за лекари, ембриолози, клиники. Всички ние е сме достатъчно мислещи, за да преценим кое в даден момент е най-добре за нас. Не мисля, че подобни изказвания трябва да влияят негативно или позитивно на някой. Целта на споделянето е да се направи информиран избор, до колкото това е възможно, защото съгласете се не всеки има времето и възможността да мине през всички клиники и лекари и да усети къде му е мястото. Не харесвам крайните изказвания. Всеки хвали лекар и място, където е успял, но това, че един не е успял при лекаря/клиниката, при който сте, не значи, че вие няма да успеете. По-добре да имаме реалната картина, вместо да летим в облаците.
Факт е, че ембриологията в БГ има много да се развива и няма нищо лошо да се търсят други варианти.

# 95
Здравейте, включвам се в темата, може да е полезно на някого. Имам един успешен трансфер през 2021 с неизследван ембрион. Имаше трансфер на 3ти и 5ти ден. Имплантираха се и двата, но единият спря да се развива в 7г.с. Тази година направихме ПИД на останалите ембриони. Размразиха ги , изследваха и балансираните отново замразиха. Имах трансфер краят на август и в момента върви към кухо яйце 🫤

# 96
Според мен прекалено предъвкваме темата за ПИД напоследък. За едни е страшно важен, нужен и полезен, за други не. То и инвитрото не е нужно за който забременява естествено по тая логика.
ПИД не прави ембриона балансиран или небалансиран, той е просто инфо, с което може да се работи ако го има.

Който има късмета да уцели правилния ембрион за трансфер без ПИД от раз или пък има предимно балансирани ембриони и всеки е правилният, не е имал нужда от ПИД и е щастлив, че си е спестил парите.
Който прави 1-2-3-повече неуспешни трансфера, в един момент решава, че ПИД е решението.
Който прави аборти, дори да е забременявал естествено, разбира, че има нужда от генетично изследване и съответно инвитро с ПИД, за да не мине през този ужас още безброй пъти, а да стигне до този един балансиран ембрион и да успее.
Който трансферира балансиран ембрион и няма успех, пак трябва да е доволен, защото знае, че трябва да търси проблем в матката, имунологията, нещо друго.
Който щастливец има 10 ембриона, но не ги е тествал, няма как да знае, че примерно 8 са небалансирани и ако е карък, ще направи 8 неуспешни трансфера/аборта преди евентуално ако му останат пари и не е остарял прекалено да стигне до 2та балансирани.

Моят случай - 2 неуспешни трансфера с красиви нетествани ембриони в Надежда (третата стимулация някак от 19 фоликула не довежда до бластоцист въобще) и последвало решение, че искам да проверя всичко възможно, а не да си хабя здравето, нервите, времето. Смяна на клиниката по ред причини, безброй изследвания, хистероскопии, подготовка на матка. ПИД показва 2 от 3 балансирани с идеален грейд. Трансфер с единия и успех (първа имплантация след 3 години опити).
Да, най-добрият грейд беше ембрионът и ако не беше правен ПИД, пак него щяхме да изберем. Да и без теста щях да съм бременна. Но щях да треперя повече до 4ти месец, като прокървих посред нощ, щях да съм сигурна че е аборт, а не просто хематомче. И нямаше сега да знам, че имам 1 балансиран и 1 мозайка замразени и нямаше да мога да си правя сметката, че ако не успея с първи трансфер за второ дете, то по-скоро ще направя още една стимулация преди да стана на 40г., отколкото да рискувам с мозайката.
Всичко е въпрос на колко пари ни се дават за допълнително инфо, което евентуално може да ни спести други пари, време, здраве, нерви. Малко като с каското. Wink Да се радваш ли ако не те одраскат като си дал 1000лв. не знаеш, ама е за нещо по-важно от боята.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 23:21 от Semirra

Общи условия

Активация на акаунт