Подготовка за малкия човек - тема 30

• 7 296
  • 177
  •   3
Отговори
# 165
Ние имаме на Браун за ухо и съм доволна. Не ме е подвеждал.

# 166
Аз взех този термометър   Коментарите в няколко сайта бяха само хубави. Това ме спечели. Има три режима: тяло, повърхност и околна среда. Сравнявала съм резултатите само в режим "тяло" с моята телесна температура с него и с обикновен галиев термометър, нямаше абсолютно никаква разлика.

# 167
Аз не успях да попадна на безконтактен термометър, който да е верен. Точно на Агу имаме комбиниран за чело и ухо и веднъж не е показал два пъти едно и също. Челото гори, той ми свети зелено. И батерии са сменяни, пак същата работа.
На бебе меря в дупето с термометър, който отчита за 5 секунди (Микролайф) и няма грешка.

Може ли да споделите кой е този термометър на микролайф?
Аз купих ecomed tm 65e понеже беше хвален в бг мама и на още няколко места, обаче за нищо не става. Само 2 пъти е отчел вярно като сравнение си правя с живачен термометър.

# 168
Зоя, при мен точно този дава всеки път различни стойности. А какъв е другия с който мериш?
Голяма ли е разликата между стойностите? Много е важно всеки път да се измерва от едно и също разстояние, което всъщност е много трудно и затова често при повторни измервания се получават различни стойности. Ако измервам температурата докато детето е много неспокойно, правя 2 - 3 измервания и осреднявам. Иначе другия термометър ми е галиев.

# 169
Тя моята не стои мирна, но разликите не са малки - 36.8, 38.2 нещо такова..

# 170
Здравейте, момичета! От няколко дни съм на вълна "помпа за кърма" и за сега се колебая между Momcozy и Medela. В момента в сайта на bghlapeta са доста намалени и разликата в цената между двете не е голяма. Бихте ли ми дали съвет какво да съобразя в избора? По-голям/ по-компактен бюст фактор ли е и др.?

# 171
Не съм ползвала електрическа, но едното важно нещо знам, че е големината на фунията, това важи за всяка помпа. Другото, което бях чела е, че точно тази на медела се ползва със специален сутиен, прочетете за това. Лично аз съм с ръчната на медела и съм повече от доволна.

# 172
От двете имам опит само с Momcozy и съм изключително доволна.

# 173
Точно тази от снимката на Медела не е със сутиен, а трябва да си я държиш, защото не е hands free. Медела имат и такава, но е друга помпа.
Размерът на бюста няма значение за помпата, a зърното има за фунията. Аз имам същата на Медела и върви стандартно с 2 фунии размер М. Моите зърна на двете гърди имат лека разлика и се наложи да си купя отделна фуния размер S.
Зарежда се с usb type C, то има в комплекта, и поне при мен издържаше около 4-5 изцеждания, частите на помпата (без маркуча) стават за стерилизатор. Аз като цяло бях доволна от нея, но просто с ръчна ми беше по-удобно, защото и кърмата ми не беше много, та взех и ръчната на Авент.
Не знам само на мен ли, но фуниите на Меделата трябваше много плътно да ги натискам към гърдата си, защото гуменото уплътнение не си "залепваше" много стабилно и леко да си мръдна ръката и се губеше вакуума и оставаше кърма във фунията или поизтичаше. Просто имах кърма, но гърдите ми стояха меки и постоянно трябваше да намествам и натискам фунията, а то изтичаше.
На ръчната на филипс цялата фуния има силикон и поне за моите гърди заставаше стабилно без да се отлепи, но това по-скоро бяха проблемите при мен, може и аз нещо да не съм правила като хората.

# 174
Момичета, въпрос с повишена трудност😅
Някоя пробвала ли е да пере вълнена пелена от тези едно времешните? Писна ми да завивам бебчето с китайски пластмаси. На Гуш вълнените са по 150 лв и пак няма да са като едно време. Мисля да я пусна на 30 градуса с бебешки Тео и лека центрофуга но се искушавам да я пусна и в сушилнята, защото нямаме простор. Но ме е страх да не се степа.

# 175
Някоя пробвала ли е да пере вълнена пелена от тези едно времешните? Писна ми да завивам бебчето с китайски пластмаси. На Гуш вълнените са по 150 лв и пак няма да са като едно време. Мисля да я пусна на 30 градуса с бебешки Тео и лека центрофуга но се искушавам да я пусна и в сушилнята, защото нямаме простор. Но ме е страх да не се степа.
Аз имам програма wool на пералнята и там пускам всичко от вълна, а понякога дори и някои по деликатни неща.

# 176
Не бих рискувала със сушилнята. Всичко вълнено пера в пералнята и после на простора. Научих си урока по трудния начин.

# 177
Взех си мерино одеяло за бебе от български производител, за да завивам бебето с него. Пуснах на 20 градуса, програма Wool с Frosch и после на сушилника. Не бих пуснала в сушилня, много бързо си изсъхна в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт