Химия и биология 11-12 клас

• 1 374
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
В момента съм 11 клас в паралелка с профил химия и биология. До скоро мислех да се насоча към медицина, но вече съм променила решението си и искам да уча психология. Чудя се дали ще ми е тежко да изкарам останалото време в тази паралелка, тъй като няма да ходя на уроци по химия и биология и нямам вече големи амбиции в тази насока. Някой минал ли е през подобно нещо и как се справихте?

# 1
Защо да ти е тежко? Учиш си каквото ви преподават и изискват в съответния час. Какво значение има дали ходиш на уроци?

# 2
  • София
Съучениците на моето дете се справиха страхотно, в това число и тези, които смениха тотално посоката, т.е. около 1/3 от класа. Бяха с 8+7 часа седмично Био+Хим и с +1 допълнителен модул на година и по двата предмета.

# 3
Здравейте!
Знам, че въпросът ми не е по темата, но се надявам, че ще можете да ми помогнете. Аз съм ученик в 11 клас с профил „Природни науки“. Профилиращите ми предмети са биология, химия, английски и философия, но за съжаление природните науки не ме влекат особено.
Следващата година, в 12 клас, ме очакват държавните зрелостни изпити. Първият задължителен ще бъде по български език и литература, а вторият вероятно ще е по английски език. Обмислям и варианта за трети, допълнителен изпит по информационни технологии (ИТ).
Причината, поради която се колебая, е, че след училище възнамерявам да уча право, което не е пряко свързано с ИТ. В същото време имам интереси и към сфери, които имат технологична насоченост, но все още не съм решил окончателно коя точно посока да следвам. Това ме кара да се замисля дали матурата по ИТ би имала смисъл за мен – от една страна, тя може да ми предостави базови технически умения, които са полезни в почти всяка професионална сфера, включително и в съвременното право, където технологиите играят все по-важна роля. От друга страна, явяването на матура по предмет, който не е свързан с основната ми професионална цел, може да изисква допълнителни усилия, които не съм сигурен дали си заслужават. Също така бих искал да разбера доколко е труден изпитът  по ИТ В 12 клас, тъй като това е фактор, който също влияе на решението ми.
Искам ga преценя внимателно дали подготовката за този изпит ще бъде оправдана и полезна в дългосрочен план, или би било по-разумно ga ce концентрирам върху задължителните предмети и върху
английския език, който ще ми бъде от по-голяма полза за бъдещото ми обучение по право. В заключение, въпросът ми е дали матурата  no ИТ би имала практическа
и стратегическа стойност за мен, като се има предвид, че частично се интересувам и om технологични сфери, но основната ми цел е право, а допълнителният избор на предмет трябва да бъде обмислен така, че да ми донесе реална полза в бъдеще.

# 4
  • София
Матурата по ИТ е със смешна трудност и едва ли в технологичния сектор някой ще погледне на нея с повече от насмешка. Ако е Информатика, е друго.
Ако искаш да си свериш часовника, просто реши някоя от минали години. Ако нямаш вариант за ДЗИ АЕ, става за ДЗИ 2
Май има вариант да послужи (ДЗИ ИТ) за вход в някой "топ" бг "университет".

# 5
Имам нужда от програмите за ДЗИ по биология за 12 клас.
Не ги намирам в  сайта на МОН.
Може ли линк към тях?

# 6
Здравейте,
Имам нужда някой да реши 11 задачи от учебника по биология за 10 клас и да ми ги изпрати, ще заплатя колкото струва. 

# 7
Хващай се да четеш и си ги реши сама. Ще ти струва по-малко и ще спечелиш повече в дългосрочен план.

# 8
  • София
Здравейте,
Имам нужда някой да реши 11 задачи от учебника по биология за 10 клас и да ми ги изпрати, ще заплатя колкото струва. 
Хващай се да четеш и си ги реши сама. Ще ти струва по-малко и ще спечелиш повече в дългосрочен план.
+

Общи условия

Активация на акаунт