Зависим от аллокохол сапруг

• 1 832
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте мами не искам да повдигам темичката но ми се налага спешно!!
Моят съпруг е на 28 годишна възраст
аз и той сме женени имаме детенце на 10 месечна възраст от град Сливен, но има един проблем който не мога да разреша Моят съпруг е зависим от бира и уиски алкохол, много пие почти 10 литра на вечер и това продължава всеки ден опитах се разговори многократно после го заплаших го че ще го изоставя и така нататък но нямаше резултат оставих го няколко пъти но отново се връща!!Твърди че ме обича, че го командвам а аз искам да му помогна да спре опитах много пъти но не се получава, нещо се ми куца в разговори и тем подобни
Бих помолила искрено към вас се обръщам за някакви съвети помощ как да се справя с алкохолизма му говорих с него за лечение в клиника или психолог но той не иска да повдигаме темата, отказва и да чуе дори
искам да му помогна по някакъв начин ако някой е минал през този период и знае някакво тайно лечение или баячка, баба и нещо подходящо и подобно!!
Ако е възможно нека да сподели, да напише, защото в момента ми е много трудно и не мога да се справя с това не се търпи понякога не мога като слабост ми е дърпа ме някак си, обичам този човек не мога да го оставя но пък искам да спре да пие по този начин заради детето ни не искам да разваля брака ни, 😭особено заради това детенце ще обърна света
Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 16:59 от Nadincee001

# 1
10 литра на вечер? Едно корито алкохол на вечер?
По-зле ще става с годините, тръгни си сега, а не след пет години, когато ще пие още повече.

# 2
  • По света и у нас
Командирките създават алкохолици. Не сте добра партия заедно, няма как да го спреш.

# 3
Съжалявам за ситуацията, в която сте, обаче за алкохолизъм няма вълшебно хапче/прахче/баячка. Трябва лична воля и ясно решение за спиране от страна на зависимия. Вие вече сте "съзависима".
Приключвайте и се махайте докато можете!

# 4
Този вече върви към цироза. От алкохолик и наркоман, няма да видиш добро, каквото и да казват и обещават, моя съвет е да го оставиш и да си вземеш детето! Действай навреме преди ти да се разболееш повече от него!

# 5
Не е възможно човек да изпие 10 литра алкохол на вечер.
И да си трениран няма биологичен капацитет. Човекът ще се натрови от толкова алкохол. Даже един път да ги изпие. Ще колабира. Ще повръща. Ще е сериозно болен.  Даже и бира не може да е. Даже стомахът не може да побере толкова за една вечер.

Първата публикация звучи като...
Прословутия виц...

Супруга съм на три деца. С чувекъ сбрахме пари и купихми триустаен партамент. Една вечер звъни вратата. Звънеца чука. Отварям - НИНДЖА. И без да каже нищо, с карате в бъбреците. Дукат съ усета ми би два шамара с КРАК и един на детето в гръбначния кош! От ударната вълна отлитам на 20-30 метра. Абстрахираха децата. А чувекъ го нема. Ако общината в града не вземе спешни мерки, ще се самуубеся или ще изчезна безкрайно.

# 6
  • София
Пият и още как, лично жена познавам, която пие по 3-4-5 бутилки от по 2 литра.

Командирките създават алкохолици. Не сте добра партия заедно, няма как да го спреш.
Ама, разбира се! Крехките им души знаят само да надигат бутилката, не да комуникират с жена си. Какви са тия обвинения?

Авторке, говори с всичките ви близки - и твои и негови, приятели. Ако съвкупно не му изложите въпроса и той не признае проблем - бягай.
Алкохолът е съсипал повече деца, жени и семейства от каквото може да си помислиш.

# 7
Няма оправия, по-скоро ще започне да крие алкохола, отколкото да спре, ако не поиска сам. А предвид, че има и физическа, и психическа абстиненция, дори и принципно да има желание за спиране (което не е задължително), може да не може сам, без помощта на лекари и медикаменти

# 8
10 литра на вечер????? 😧

# 9
  • Sofia
Чисто физически не виждам как е възможно. То хората вода или общо течности не могат да изпият толкова за един ден, камо ли само за една вечер.

# 10
Чисто физически не виждам как е възможно. То хората вода или общо течности не могат да изпият толкова за един ден, камо ли само за една вечер.

Да, аз съм чела има такова явление, човек може да умре ако изпие няколко литра вода на веднъж, водна интоксикация се наричаше май, та и аз не виждам как ще пие по 10 литра каквото и да е било вечер. Другият вариант е да го е написала “образно казано”, ама все пак?

Иначе ако действително се алкохолизира всяка вечер, само с “разговори” няма да се променят нещата.

# 11
Не вярвате, но наистина има хора които поглъщат такова количество алкохол, имам познат който изпи цяла касетка бира по 500мл, а майка ми доколкото знам, всяка вечер по 3 бутилки водка от 700мл пие и отделно 2 бири от 2 литра, водката я меши със сокове от 500мл, за алкохолиците няма граници, може и да пият докато умрат, има всякакви алкохолици, дори съм чувал, че един дядо още от сутринта почва с няколко бири, после уиски и за вечеря ракия, и си е жив по някакво чудо на 86г. е а това го прави всеки ден от 30+ години.

# 12
Докато той не се вземе в ръце,  ти нищо не можеш да направиш.
С алкохола вървят и други неща-скоро ще започне да ти посяга, ще си загуби работата, ще взима заеми за да си купи пиене-то си е скъпо удоволствие, ще нанесе необратими травми на детето-то ще го запомни неадекватен и вмирисан и ще изпитва ужас и срам от него!
Твърде е млад да се налива така.Нещо го е отключило, но трябва първо сам да се осъзнае, че потъва и тогава да се стресне.Вероятно когато отключи здравословен проблем,  но тогава ще е късно.
И аз мисля,  че трябва да говориш с всичките му близки от негова страна и заедно да обедените усилия.
Пътят няма да е лек, но успех

# 13
Бягай, докато време. Оправия няма!
Моя близка пие по 2-3 двулитрови бири всеки ден, така че хич няма да се изненадам и мъж да изпие 10л.....

# 14
  • Out of the Mix
Тоя скоро ще се гътне, няма страшно.

Един убитак по-малко.
Естествен подбор.

Проблемът е във вас, че влизате във връзка, отношения с такива.

Общи условия

Активация на акаунт