Грил за балкон на газ

• 378
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте. Моля, който има опит с грил на газ, да ми напише - на какво да обръщам внимание, при избор. Искам да има котлон за тенджера. Ще бъде за тераса. Имам извод на газ.

# 1
Аз бих заложил на чугунена скара. За мен е най-добрият избор при гриловете - разпределя добре температурата и е супер за пържоли, меса като цяло, но и зеленчуци. После съобразете си площта, която Ви е нужна, както и мощността на горелките. Примерно няма голям смисъл от скара с размери 65х44 (като на Weber Spirit E-410), ако ще се ползва от двама човека, защото при споменатия Е-410 ще имате 4 горелки по 8 киловата, които си харчат стабилно газ, за да загреят цялата площ. Да, имате възможност да ползвате само 1-2 горелки при кюфтета, пържоли и т.н. Обаче, ако искате примерно да правите нещо, при което Ви трябва да е затворен грилът и да се поддържа определена температура, тогава е хубаво да си пуснете всички (ребра примерно на бавен огън).
Прекалено малка скара също не е добре, понеже може да не ви стига, ако сте повечко хора. Слаби горелки харчат малко, ама са слаби и не вдигат температура и т.н.
Помислете дали ще Ви трябва зона с висока температура (над 500-600 градуса) или по-скоро няма да ползвате.
Има и модулни системи, където в самата скара се слага една плоча и става като котлон и т.н.

Темата е доста широка и е хубаво човек да прочете повечко и да си изясни собствените нужди. Има хубави постове, примерно в BBQArena и други сайтове. Пишете в Гугъл "Съвети за барбекю на газ" и почетете.

# 2
Благодаря Ви за насоките

Общи условия

Активация на акаунт