Клиники в Истанбул- тема 20

• 13 931
  • 340
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Е как ще има само дюнери?! Аз седях 13 дни и нито един път не съм яла дюнер.
Аз изчаках да ми дойде и тогава запазих час за преглед, самолет и хотел, тръгнах в същия ден. След това се върнех за БГ, и си запази отново самолетен билет и хотел за два дни, после друг за още два и така. Мъжът ми дойде за пункцията и остана два дни, аз останах един допълнителен ден защото още не ми се пътуваше. Около болница за мен лично е скучно за разходка, за това си запазих само след пукнкцията да спя там. Предходните дни бях в друг район с много опции за разходка и транспорт.

# 316
lalalady, ще ти напиша как съм процедирала аз.

Идва ми цикъл, пиша на лекаря в Турция, на следващия ден нощен рейс (винаги има билети - харесвам си място по възможност да съм сама на двете седалки, когато се получи е чудесно). Стига да не е четвъртък - стигам рано на автогарата 7:00-8:30. Взимам си закуска (нося си ябълка, морков, ядки, сандвич, но обичам бюрека и един вид от техните гевреци). От там метро (никакъв смисъл от друг транспорт в моя случай) и съм в клиниката след по-малко от час.

Взимат ми кръв, преглед за под 5 мин (не обичам много да се разговаряме - знаем си стъпките). Взимам лекарства уговаряме следващ преглед.

Метро и рейс (почти празни са за връщането през деня, но понякога от метрото онлайн си купувам билети, за да ме изчакат ако закъснявам с до 5 мин) на обратно за България. Шофьорите спират да хапнат и се възползвам да ям, от където и те си поръчват.

Не виждам смисъл да спя в Истанбул (така ме няма от България по-малко от 24 часа - тръгвам в 23:00 - прибираме се в 20:30). Успявам в рейса да поработя/поспя според програмата и натовареността ми.

Случвало се е да се наложи да остана - например - пътувам и има голямо забавяне на границата (пак казвам в четвъртък най-често) и си изпускам часа. Тогава оставам за една нощ (харесвам място за нощувка в движение). Когато имам повече прегледи, цветна снимка, операция... и се забавя повече, също, но в повечето случаи предпочитам да пътувам още една нощ и рано сутринта да съм си у дома.

И така за всички проследяващи прегледи. Пробвала съм с нощен влак (тръгва около 18:00 пристига около 7:30 някъде в Истанбул), чудесно е ако имаш работа, която можеш да отхвърлиш, но е много по-дълго, а накъсването с границите не ти дава много възможност за пълноценен сън. Не искам с кола, шофирането не е малко, после граница, в града е лудница, паркиране... Със самолет така и не хванах бюджетни цени.

Веднъж сме си взимали хотел за нощта преди пункцията - тогава е отново според времето и възможностите ни, но след пункция се прибираме веднага.

Единствено преди и след (е... един път пропуснахме и се прибрахме същия ден) трансфер нощуваме в Истанбул. Харесала съм си едно хотелче близо до клиниката и щом разбера датата запазвам стая (случвало се е да няма места в него, защото е малко бутиково хотелче, но хотели, колкото искаш в Истанбул - два пъти сме спали на други места без запазване предварително, а в деня на пътуването си взимаме стая).

За храната, когато оставаме след трансфер, не мърдам много, взимаме плодове, ядки, кисело мляко и отделно мъжът ми носи нещо отвън (готвено или порция дюнер) или поръчваме от хотела.

Това е от моя опит - изглежда натоварващо, но за мен така винаги е било най-добре спрямо отговорностите и ангажиментите ми + обичам да пътувам и не ме натоварва (много).

Успех момичета!

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 03:31 от Лебед

# 317
Имам организационни въпроси за стимулацията.
С какво пътувате до Турция?
Как си запазвате хотел, знаете предварително датата и запазвате или чакате да ви дойде и в последния момент? Всичките дни ли плащате, ами ако нещо се обърка и няма стимулация. Кои хотели, къщи за гости ползвате? Къде паркирате ако сте с кола.
Какво ядете, къде? Някой беше писал назад в темата, че има само дюнери.
Кога идва партньора ви, от началото ли е с вас или идва на по-късен етап?
Има ли някакви паркове, някъде където да се разходи човек в околностите на болницата/хотела.
Ние пътуваме с автомобил, последният път дори с електрическата ни кола. Споменавам го, защото за много хора са притеснение тамошните зарядни станции, в които е трудно да се регистрираш, но всичко мина чудесно.

Като ми дойде цикъла, пиша на координатора и той ми казва кога ще е прегледа. Аз досега бях с естрофем, който започвам 7 дни преди цикъл, и той дава възможност за преглед и старт на стимулация дори на ден 3 или 4. Та обикновено като ми дойде, тръгваме на следващия ден.
Координаторът ни запазва хотел за първата нощувка. Ние после удължавахме от преглед до преглед, защото все се притеснявах дали нещо няма да се обърка и да прекратим стимулацията. Но останахме там 14 дни. Партньорът беше с мен през цялото време и работихме от там. Ние ползвахме споменавания тук Elm hotel. Паркирахме колата в съседния хотел.

За храна - има страхотно разнообразие и всичко е много вкусно. Малко сложихме на пауза диетичните си режими, но си отядохме вкусотии Simple Smile
Скрит текст:

Уикендите и когато можем да се измъкнем през делниците, правехме много дълги разходки, ползвахме градски транспорт (и морски) и обиколихме целия град. Честно казано сменената обстановка, вкусната храна и дългите разходки ни се отразиха прекрасно и аз за първи път при стимулация нямах паник атаки.

Засега съм много доволна, постигнахме впечатляващи резултати, но преди да излезе пид, не бързам да се радвам.

Общо взето си го направихме като екскурзия/почивка, отпуснахме се и това ни се отрази много добре, а вероятно даде отражение и върху стимулацията Simple Smile

# 318
И на мен общо взето организационните въпроси ми бяха най-притеснителните и постоянно мислех как ще станат нещата. Как го направихме ние: Горе долу знаех кога ще ми дойде и бях запазила квартира за 10 дни първоначално. Бях решила,че дори и да ми закъснее, на този ден ще сме заминали, за да ми е по-спокойно. Обаче ми подрани един ден,звъннах веднага в болницата и запазих за една вечер в хотел през Букинг. Пътувах с майка ми с автобус през нощта. Беше си приключение с толкова много багаж, да не знаем къде отиваме, но в крайна сметка стигнахме благополучно. Съветът ми е ,ако пътувате с автобус,после да си хванете такси до квартирата. Сутринта беше някакъв ад в единия автобус от градския транспорт,беше лято и голяма жега освен това. Бутахме хората с куфарите. Абе,не беше приятно. С майка ми ходех на прегледите, след това хващахме автобус и  обикаляхме из Истанбул. Относно храната - хапвахме най-често в ресторанти. Има доста неща с пилешко. Нахут и леща ядях първите дни,после гледах да ги избягвам,за да не се надувам излишно.В ресторанта в болницата готвят вкусно. Там хапвах най-често омлети. Бяхме близо до Мемориал (в района на сграда Синпаш). И за обикаляне нямаше кой знае къде да се ходи там. Но пък имаше два ресторанта в сградата Антхил и бяха ок.
Мъжът ми дойде за пункцията. Колата ни се счупи точно когато в нощта,когато заминаваше за Турция и накрая дойде с автобус. Бях се притеснила как с всичкия багаж и аз след пункция ще се справим. Но и това мина.
Иначе за първичния преглед и трансфера ходихме с колата. Лудница е наистина, но пък си го представях по-зле. Трябва да си по-нахален в шофирането 😃

# 319
Зависи лично как предпочитате кола или влак,автобус,самолет. Ние бяхме с влак с кушет 2-ка, хотел в историческата част на Истанбул (Фатих) за 50 лв.нощувка и закуска двама и интернет,и пътувахме до Мемориал с 77 автобус (от Аксарай до печенете пилета на грил), 35 лири в посока, до Перпа 1, карта транспорт се зарежда безпроблемно. Направете си Револют.  Обикаляме туристически, хем ядене каквото искаш и където (закусвалните са най-изгодни, дори пичени пилета вземахме 200 ТЛ, а имяше и за 1000, обществена перална ползахме също). Купете си план за 6 лв.интернет от Бг. Плащане - как се разберете. Ние първия път ходене само за изследвания , през букинг 5 нощувки и 2 във влака, втория път 12+5+и 2 във влака. Равнасметката ни за 1 път 1700 лв.харчове,вкл.музеи скъп вход, втория път пак 1700 лв.без входове (отделно за 2ма 320 лв.път с влака при двете ни ходения т.е 80 лв.в посока за 1 човек,но спиш в легло).
 300 Е за цв.снимка, 160 Е спермограма, 4500 Е стимулация и трансфера, лекарства преди започването стимулация добавки платихме, заплатихме и няколко предварителни кръв вземания, и след трансфера лекарствата ми са 7365 ТЛ. Те са си с лятно часово време, час са напред от нас сега. Ако имате посредник предлага квартири близко до болницата, ама там няма много какаво да правите. Единствено ще сте близко ходейки през ден на проследяване. Последния път снимах телефон до аптеката там за квартира. Лекаря ми също предложи квартира, но за 50 лв.едва ли ще има. И да можеш се разхождаш и обикаляш . Но ние си го приехме като меден месец опита ни в Турция. И независимо какво ставаше, оставахме да се поглезим. Моя бе в платен отпуск. Аз в болнични,и отпуск.
П.С. Ако си вземеш дори сама спално лесто в 2-ка, с хладилник и мивка- не ти нястанявят друг. Тръгва 19,20 от Ц.Г София, в 03.00 си на Одрин и се слиза за  пасп.проверка, бг проверката на Свиленград е във влака, в 10 часа (по турско в 11 ч.) си но гарата Халкълъ, от която има метро Мармарей, най-удобното нещо.  Ако искаш звънни 0886099129.

Имам организационни въпроси за стимулацията.
С какво пътувате до Турция?
Как си запазвате хотел, знаете предварително датата и запазвате или чакате да ви дойде и в последния момент? Всичките дни ли плащате, ами ако нещо се обърка и няма стимулация. Кои хотели, къщи за гости ползвате? Къде паркирате ако сте с кола.
Какво ядете, къде? Някой беше писал назад в темата, че има само дюнери.
Кога идва партньора ви, от началото ли е с вас или идва на по-късен етап?
Има ли някакви паркове, някъде където да се разходи човек в околностите на болницата/хотела. С брак в деня на трасфера да е там.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 08:20 от izina

# 320
Здравейте, момичета,
И след втория ни неуспех писах тук, но нямаше отзовали се. Сега след трети неуспех пиша отново с молба за съвет ❤
Аз съм на 33 години, с тежка ендометриоза, която засяга много органи в малкия таз, имам две операции, като последната е от миналата година и беше в чужбина. Именно това ме спираше досега отново да поемем навън. Та с един яйчник и без тръби съм. Както имам и аденомиоза. И тромбофилия и имунологична терапния със З@рзио, понеже съм хаплотип АА, а мъжът ми е с C1 и C2 лиганди. Нормален кариотип сме и двамата, слава богу.
От трите ни опита в България имаме сумарно 10 извадени яйцеклетки, но само 1 ембрион и той върнат на втори ден. Много кратка имплантация. Слава богу, мъжки фактор нямаме, проблемът е, че ендометриозата много уврежда яйцеклетките. На последния ни опит бяхме много щастливи, защото извадихме цели 4 яйцеклетки и четирите бяха зрели, но уви не се развиха изобщо след ИКСИ. 💔
Моля, на къде да се насочим? Трябва ни място с много добра ембриология, очевидно там нещо не ни достига.

Има ли сред вас такива, които в България са имали малък брой ембриончета, а в Турция е бил значително по-висок?
Ще съм много благодарна, ако споделите.

За нас Турция е последната надежда. Ако и там не се получат нещата, ще сме много разочаровани. Това също е една от причините все още да отлагаме тръгването натам.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 08:03 от Leda*

# 321
  • София
Момичета, понеже ми намалява фолиевата кселина от Турция (Folidoce), вие само нея ли пиете или си взимате от тук?

# 322
Смених на български лекарства като ми свършиха. Няма колко толкова вълшебна да е една фолиева.

# 323
Вашият случай е много специфичен и според мен трябва да направите консултация, за да могат да ви дадат някакви конкретни отговори. Доколкото съм чела тук ембриологията в Мемориал Шишли се води за най-добрата. Може да се свържете с посредник (турмед например) да ви уреди преглед за консултация в Мемориал като заявите, че искате да присъства и професор Кахраман. Аз съм на 35 с ендометриоза, изчерпан резерв, тромбофилия и хашимото и в България за 3 години и 6 пункции само 2 яйцеклетки се оплодиха. От Турция обаче не мога да ви споделя опит защото така и не съм стигнала до пункция заради високи хормони или липса на фоликули.
Здравейте, момичета,
И след втория ни неуспех писах тук, но нямаше отзовали се. Сега след трети неуспех пиша отново с молба за съвет ❤
Аз съм на 33 години, с тежка ендометриоза, която засяга много органи в малкия таз, имам две операции, като последната е от миналата година и беше в чужбина. Именно това ме спираше досега отново да поемем навън. Та с един яйчник и без тръби съм. Както имам и аденомиоза. И тромбофилия и имунологична терапния със З@рзио, понеже съм хаплотип АА, а мъжът ми е с C1 и C2 лиганди. Нормален кариотип сме и двамата, слава богу.
От трите ни опита в България имаме сумарно 10 извадени яйцеклетки, но само 1 ембрион и той върнат на втори ден. Много кратка имплантация. Слава богу, мъжки фактор нямаме, проблемът е, че ендометриозата много уврежда яйцеклетките. На последния ни опит бяхме много щастливи, защото извадихме цели 4 яйцеклетки и четирите бяха зрели, но уви не се развиха изобщо след ИКСИ. 💔
Моля, на къде да се насочим? Трябва ни място с много добра ембриология, очевидно там нещо не ни достига.

Има ли сред вас такива, които в България са имали малък брой ембриончета, а в Турция е бил значително по-висок?
Ще съм много благодарна, ако споделите.

За нас Турция е последната надежда. Ако и там не се получат нещата, ще сме много разочаровани. Това също е една от причините все още да отлагаме тръгването натам.

# 324
Leda, препоръчвам ви да направите една специализирана консултация със Звезделина Лютви (www.medikara.bg). Има много добър поглед над специалистите от различни болници, с каква техника разполагат, с кои ембриолози работят.

# 325
Не исках да разказвам предварително, за да не "счупя" магията, но при нас се постигнаха доста по-добри резултати от България. Тук стигах до 1 или максимум 2 ембриончета на ден 5 на стимулация. В Турция не знам как стана, но стартирах с 5 антрални (на 40 съм), извадихме 9 зрели яйцеклетки, оплодиха се всички, до ден 5 се развиха 7. Изследваме в момента 5 с пид (4 са 4АА и 1 е 3АА). Пункцията ми беше в Джинамед, доколко проучих, се счита с една от най-добрите ембриологии.
Не смея да препоръчам засега моя доктор. Много съм доволна дотук и мисля, че нямаше как да има по-добро развитие. Но чисто финансово ми се струва, че е доста по-скъпо от коментираните тук цени. Инвитрото 6000 евро (без лекарствата) и пид на 5 ембриона 2500 евро.
Сега е моментът на истината с пид и ако има здравички (защото в България съм изследвала 2 с ембрейс и 2те имаха хромозомни грешки), предстои хистероскопия Януари месец.

Тук често се препоръчва, и може би е хубава идея, да се уговорят прегледи на 2-3 места и вече да видите кой доктор ще ви вдъхне най-много доверие и ще начертае смислен план за действие.
На мен от самото начало бяха честни да ми кажат, че няма да е бързо, но обещават да изпипат всяка една стъпка. Първо да отгледаме ембриончета, после да подготвим правилно средата. И колкото и да съм нетърпелива, зная, че това е правилният подход.

Каквото и да решите, мисля, че там е много вероятно да постигнете по-добри резултати. Наблюденията ми в България (без да ангажирам никого с мнението си) е, че успяват "стандартните" случаи, които имат нужда от леко "подбутване". Ако проблемът е по-сложен, не мисля, че имат нужните познания.

Не се отчайвай, чела съм историята ти и си много силен човек. Сигурна съм, че ще си победител и в тази битка ❤️

Едит: току що видях това, ако решиш, можеш да направиш една консултация:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 19:43 от vanesa_georg

# 326
По време на моята стимулация имаше една жена. По 20 яйцеклетки са й вадели много пъти в България, но накрая все по един ембрион на ден 5 и без имплантация.
В Мемориал с по-прецизна стимулация имаше много по-малко яйцеклетки, но 4 ембриона за ПИД на ден 5. Не знам какво стана после.
Може да помислите и за отстраняване на психологически/родствени причини. Напоследък имам добри отзиви от хора, ходили на семейни констелации при Тотка или Румен Янкулов. Това е малко психология, но и това е важно, според мен.

# 327
Здравейте, момичета 👋 Предстои ми ЗЕТ в Мемориал на контролиран цикъл с блокиране на ест овулация. Моля, ако някоя от вас има опит да сподели протокола 🙏 Предишният път бях на естествен цикъл и нямам опит..Благодаря и успех на всички 🍀

# 328
Ванеса, много се зарадвах да прочета за успеха към този момент! Дано да са здрави! Стискам палци и дано скоро да си мама Simple Smile знам, че и ти отдавна се бориш и много си изстрадала! Чудесен резултат, не е за вярване каква голяма разлика с България!

# 329
Наистина засега разликата е впечатляваща, но не смея да се зарадвам преди пид.
Благодаря от сърце, Firebird26, пожелавам и на теб скоро хубави новини ❤️

Общи условия

Активация на акаунт