Клиники в Истанбул- тема 20

• 19 112
  • 454
  •   4
Отговори
# 345
Здравейте, дали има някой в момента в Истанбул и има възможност да ми вземе Decort 0.5, т.к. имам течност в матката и ми го изписаха. Имам рецепта. Не би трябвало да е скъпо. Мерси!успех на всички:)

# 346
Аз бях много впечатлена от Юджел на първичния преглед. Но за андролога не са сякаш супер отзивите. Ние разучихме и избрахме вариант с друг андролог. Но зависи какъв е факторът. Примерно ако е за Теса, на мен това не ми се струва някаква страшна философия и ако ни се наложи втори път да минем през това, може би ще работим с андролога в Мемориал. А аз от нашия опит на добавки и тн не вярвам - ефект никакъв при нас, та… при МФ сякаш е важна ембриологията - в Мемориал е силна такава, така че сте се насочили правилно според мен.

# 347
Имате ли изследвания за тромбофилия? Прилагате ли терапия? Ако изостава в развитието това може да бъде една от причините.
Здравейте момичета,
В края на октомври месец направихме ЗЕТ в Мемориал. За първи път след години опити успях да забременея, чувството на тази новина беше неописуемо. Но малко след това започнаха много притеснения. Втория hcg не беше удвоен, трябваше да чакам 5ти да потретя. След това резултатът беше задоволителен и на 5 седмица бях на първия преглед за сак и всичко беше наред. На 7ма седмица имах за първи път час при Чучумишев и въобще не премина както съм си го представяла. Все имах чувството, че ми спестява нещо или му е трудно да каже, но се въртеше около това, че размера е доста малък 4,1мм, и пулс 80, което отговаряло на 6гс, като каза че инвитро бебетата винаги си отговарят на размерите. Предложи ми да изчакам още една седмица и да отида пак на преглед, но да не се разкарвам до София. В 8гс отидох при проследяваща ме гинеколожка и там новините продължиха да бъдат доста обезкуражаващи - тя дори не засече пулс, като каза че Чучумишев може би е засекал вибрации на матката. Дори не мисля и че направи някакви измервания и пак ми каза да изчакам една седмица. Остават ми още 2 дни до преглед и ми е доста трудно да съм спокойна и се надявах да чуя от вас някакъв съвет.
Пс - от турция също ми казаха да чакам..

# 348
BeJu,
Стискам палци да чуеш добри новини. Представям си колко ти е тежко сега.
Ембриона има ли ПИД? И това, което каза Honeymoon's за тромбофилията наистина е важно!

# 349
BeJu,
Стискам палци да чуеш добри новини. Представям си колко ти е тежко сега.
Ембриона има ли ПИД? И това, което каза Honeymoon's за тромбофилията наистина е важно!

Благодаря за отговорите, момичета.
По препоръка на Калчев бях на аспирин преди трансфер и след, като на в 7гс бях при др Тончев и той предписа клексан. Той каза, че е било хубаво и преди трансфер да съм почнала.
И да, всичките ни ембриона минаха успешно ПИД.
Имах препоръка от Михайлова за зарзио, но реших да послушам др Юджел и направихме само две вливки интралипид. Естествено, сега само се чудя дали сме направили правилните избори…

# 350
Понякога е и до късмет за съжаление. Дано потръгнат нещата. Иначе аз също ходех на хематолог в Бг и при Михайлова, като последвах препоръките на Михайлова по линия имунология. Турците не бяха много доволни, но реших, че е по-логично да слушам нея - тя изписва терапия на база изследвания, турците просто изписват интралипид на всички. Не се самообвинявайте, не се знае какво е станало, а и още може да са ок нещата. Явно имате и още ембриони. Ако не стане сега, ще проверите още неща преди следващ трансфер и ще вземете най-добрият избор.

# 351
Имайте предвид, че интралипид и зарзио са коренно различни лекарства (интралипида дори е хранителна добавка) с различен състав и различни предназначение, и не са взаимозаменяеми. Тоест ако имате нужда от едното не може да вземете другото за негова сметка

# 352
Може просто да не е било вашето ембрионче. Моя приятелка по същия начин първият им опит беше неуспешен дори без имплантация с тестван ембрион. Сега имат жива и здрава дъщеричка от втория опит и д-р Юджел дори не е имал обяснение защо не се е получило първия път. Моя съвет е щом и Тончев ви е казал за по-ранно включване на клексана да го започнете още от следващия ден след трансфера при следващ опит. Минава доста време до прегледи за установяване на пулс, а през това време кръвотока може да се обърка щом има наличие на тромбофиля. Не се обвинявайте и не спирайте да вярвате!

# 353
Благодаря много за окуражаването. Др
Тончев предложи клексан още преди трансфер, но не сме коментирали колко точно време.
 Първоначално интралипида на мен дори не ми го предложиха, дори след като видях препоръката от доцент Михайлова за зарзио. Съгласиха се само с това, че трябва да бъде направен трансфер само на един ембрион. В последствие настоях поне за интралид и се съгласиха за седмица преди и в деня на трансфера.
Получих много противоречиви мнение за зарзио и дори леко се наплаших.
Пък и знаете колко е трудно, когато различни доктори имат различно становище и се чудиш кой е прав..

# 354
Не те обвиняваме, но интралипид ‘за красота’ няма смисъл - по-добре по препоръка от имунолог да се действа в бъдеще. Аз все пак си мисля, че е малко мистика това с имунологията и и без това едва ли е било разковничето там, та не го мисли. Няма как да знаеш какво е щяло да стане със зарзио.

# 355
Дами, в кои дни от започването на стимулация на ЕЦ сте ходили на преглед тук  и на кой ден вече окончателно сте били в Истанбул? ( д-р Тургут)

# 356
Не те обвиняваме, но интралипид ‘за красота’ няма смисъл - по-добре по препоръка от имунолог да се действа в бъдеще. Аз все пак си мисля, че е малко мистика това с имунологията и и без това едва ли е било разковничето там, та не го мисли. Няма как да знаеш какво е щяло да стане със зарзио.
Приемам ви мненията и съветите без да се чувствам обидена или обвинена. С разговори и проба-грешка ще стигнем до желания резултат и сбъдната мечта.
Послушах съвета на докторите в Турция, но трябва да поставяме и техните мнение под въпрос по конкретни теми.
Утре ще разберем какъв е резултатът, стискайте палци 🍀

# 357
На мен ми казаха че и аз имам на прегледа в Турция. Преди това не съм знаела. Щели да я подтиснат с медикаменти преди трансфера. Аз имам едно дете заченато естествено. И още едно неродено (заради открита генетична мутация) пак естествено заченато.
Peony, казаха ми, че с аденомиоза по естествен път не може да се забременее, евентуално само инвитро. А ако пък се забременее има опасност от спонтанен аборт…
Аз отидох по друг повод при доктора и той ме изненада с тази диагноза, просто ми дойде супер неочаквано и стресиращо, защото ние дори и опити не сме имали. И изведнъж това…

При вас какво е положението? Какво казват лекарите ?

# 358
Приемам ви мненията и съветите без да се чувствам обидена или обвинена. С разговори и проба-грешка ще стигнем до желания резултат и сбъдната мечта.
Послушах съвета на докторите в Турция, но трябва да поставяме и техните мнение под въпрос по конкретни теми.
Утре ще разберем какъв е резултатът, стискайте палци 🍀
За жалост сме изгубили това ембрионче, ще трябва да направя кюртаж.
Утре ще отида за второ мнение при Чучумишев.
Нормално ли е да ми предлагат кюртаж чак след 5 дни?

# 359
Съжалявам BeJu, дано имате успех следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт