Клиники в Истанбул- тема 20

• 14 109
  • 345
  •   6
Отговори
# 330
  • София
Аз също препоръчвам Звезделина.

Leda, препоръчвам ви да направите една специализирана консултация със Звезделина Лютви (www.medikara.bg). Има много добър поглед над специалистите от различни болници, с каква техника разполагат, с кои ембриолози работят.

# 331
Аз също. Ние бяхме с друга координаторка, но моя позната беше със сложен случай и нашата й препоръча Звезделина. Знам че има опит с комплексни случаи от всички медицински области

# 332
Знае ли някоя за д-р Емре Тургут къде сега 11-13 декември записва за консултация в София?
Този д-р Калчев как може да записва за 10.03 2026 г.(първичин 280 лв.) не разбирам, нещо като Щерев...?

# 333
Не ви се разбира въпросът.

# 334
Здравейте, момичета❤Някой скоро правил ли си е цветна снимка в Екомар (Echomar Şişli) в Истанбул? Изпращат ме от Мемориал и имам записан час, но никога не съм ходила в тази лаборатория.Как се разбирате с тях, колко време ви отне процедурата и дали е с упойка? Благодаря предварително 🥰

# 335
Здравейте, момичета❤Някой скоро правил ли си е цветна снимка в Екомар (Echomar Şişli) в Истанбул? Изпращат ме от Мемориал и имам записан час, но никога не съм ходила в тази лаборатория.Как се разбирате с тях, колко време ви отне процедурата и дали е с упойка? Благодаря предварително 🥰
Здравейте! Аз правих този ноември. Момичетата в центъра говорят английски и няма проблем в комуникацията с тях. Процедурата отнема не повече от 15 мин с подготовката, без упойка е. След като мине процедурата изчаквате пак максимум 15 мин да ви дадат резултата, не забравяйте да си поискате и диск.

# 336
  • София
Здравейте, може ли да споделите какви са стъпките при трансфер в Мемориал?

# 337
Какво по-точно питате? Аз правих ЗЕТ на естествен цикъл. Прегледи в бг, таймиране на ову, уговаряне на ден за трансфера, на място вече и за час. Отиване в уговорения час на инвитро етажа, те ви водят в стая, седите там и не пишкате. Ако много се проточи може да пишкате по малко, без да изпразвате мехура. После ви свалят за трансфера, гледат на ехограф как е мехурът, мен ме пратиха да пишкам още малко и ми направиха трансфера. После лежах колкото исках в стаята и си тръгнах. Път към Бг на следващия ден.

# 338
  • София
Какво по-точно питате? Аз правих ЗЕТ на естествен цикъл. Прегледи в бг, таймиране на ову, уговаряне на ден за трансфера, на място вече и за час. Отиване в уговорения час на инвитро етажа, те ви водят в стая, седите там и не пишкате. Ако много се проточи може да пишкате по малко, без да изпразвате мехура. После ви свалят за трансфера, гледат на ехограф как е мехурът, мен ме пратиха да пишкам още малко и ми направиха трансфера. После лежах колкото исках в стаята и си тръгнах. Път към Бг на следващия ден.

Интересува ме периода преди да се отиде в Турция. След като ви дойде какви са стъпките?

# 339
Отново - зависи от типа протокол. При мен бяха 3-4 прегледа в бг и 2-3 пускания на хормони в бг, всички снимки и резултати се пращат към лекарката, според тях - таймиране и това е.

# 340
Аз също бях на естествен цикъл. На ден 2 от цикъла пуснах кръвни в Бг и ехографски преглед за проверка на лигавица и фоликули. Моят цикъл е 40-45 дни. Бях се заблудила, че на 10-ти ден пак трябва преглед, но в Турция. Отидохме и се оказа, че не е било нужно и се прибрахме на следващия ден. На ден 13-14 ако не се лъжа се върнахме пак в Истанбул, за да видят какви размери е достигнал доминантния фоликул. Останахме 2 дни да стигне размерите, които ги устройва за таймиране. Взех си лекарствата, прибрахме се в България и след 5 дни (5 дневен ембрион) се върнахме в Истанбул за трансфер. По принцип казват, че може да се пътува още на следващия ден, но ние останахме за 2 нощувки. Като разходките бяха леки около хотела през деня и предимно в леглото откарах времето.

# 341
Аз също бях на естествен цикъл. До 10ти ден правих изследванията и прегледите в Бг и после на 14-15 ден отидохме в Мемориал за прегледите за таймиране на овитрела. Прибрахме се след тях и след 5 дни се върнахме за трансфера, на следващия ден след трансфера се прибрахме в Бг.

# 342
В моя случай докторката оттам се довери изцяло на подробните УЗ снимки пратени оттук - тя казваше кога да ходя на прегледи тук, ходех в центъра на Калчев с хубавата апаратура и ме таймира дистанционно. Та се разминах само с едно ходене дотам ден преди трансфер и тръгване обратно ден след.

# 343
Здравейте момичета,
В края на октомври месец направихме ЗЕТ в Мемориал. За първи път след години опити успях да забременея, чувството на тази новина беше неописуемо. Но малко след това започнаха много притеснения. Втория hcg не беше удвоен, трябваше да чакам 5ти да потретя. След това резултатът беше задоволителен и на 5 седмица бях на първия преглед за сак и всичко беше наред. На 7ма седмица имах за първи път час при Чучумишев и въобще не премина както съм си го представяла. Все имах чувството, че ми спестява нещо или му е трудно да каже, но се въртеше около това, че размера е доста малък 4,1мм, и пулс 80, което отговаряло на 6гс, като каза че инвитро бебетата винаги си отговарят на размерите. Предложи ми да изчакам още една седмица и да отида пак на преглед, но да не се разкарвам до София. В 8гс отидох при проследяваща ме гинеколожка и там новините продължиха да бъдат доста обезкуражаващи - тя дори не засече пулс, като каза че Чучумишев може би е засекал вибрации на матката. Дори не мисля и че направи някакви измервания и пак ми каза да изчакам една седмица. Остават ми още 2 дни до преглед и ми е доста трудно да съм спокойна и се надявах да чуя от вас някакъв съвет.
Пс - от турция също ми казаха да чакам..

# 344
Здравейте, момичета!

Днес запазихме час за първичен преглед в Мемориал при д-р. Юджел Шахин.
С мъжки фактор сме и пожелахме и съпругът ми да мине преглед при андролог като ни запазиха час при д-р Фатих Янарал.

Бих се радвала да споделите мнения за тях и дали сте останали доволни.

Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт