КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 12 (Сезон 4)

• 20 982
  • 461
  •   12
Отговори
# 405
Грозденка - всички се обърнаха срещу нея
Защото... ?
Сериозно ли такива защити на Грозденка? Не виждате очевидното? Най-елементарния пример: днес в епизода излъчиха ретроспекции за Дени, в които се чуват и злобни коментари на Грозденка. После седнала да се жалва “Кога сте видели злоба от мен?”… ами постоянно.
Вие тук избухвате срещу тях, а представете си да си изнервен от обстоятелствата, без удобства от 3 седмици и дразнителят да е срещу теб? Красноречиво е, че само Биляна не изпадна в истерия, защото излиза редовно по работа и не изпитва изолацията.
Абсолютно се съгласявам. Мнението ми е същото.

# 406
Алпер и Андон се изнервиха, защото Грозденка е неблагодарна и лъжи супер нагло и безочливо. Защо никой не отразява този факт, а само реакциите им. На мен ми е интересно от тука присъстващите, който обясняват как Грозденка била наистина жертва и не можела да симулира сълзи на синхроните , как биха реагирали ако са 24/7 затворени с нея и колкото й да се опитваш да намериш път към нея тя сипе нон стоп обвинения ..
Лина реве пред останалите, Грозденка само на синхрони.. нещо тука не ви ли светва като лампичка ??

# 407
Сериозно ли такива защити на Грозденка? Не виждате очевидното? Най-елементарния пример: днес в епизода излъчиха ретроспекции за Дени, в които се чуват и злобни коментари на Грозденка. После седнала да се жалва “Кога сте видели злоба от мен?”… ами постоянно.
Вие тук избухвате срещу тях, а представете си да си изнервен от обстоятелствата, без удобства от 3 седмици и дразнителят да е срещу теб? Красноречиво е, че само Биляна не изпадна в истерия, защото излиза редовно по работа и не изпитва изолацията.
Абсолютно се съгласявам. Мнението ми е същото.
Ти май ще излезеш същия като "готините"?

# 408
Краси доста беден речник вади, трудно вързва изречение. Оставям, че говори като пълен селчо, образование ли липсва, среда ли липсва... не знам. Но Грозденка има много по-добър изказ от него.  Иначе за това, което той каза по адрес и на Лина, и на Грозденка по време на номинациите, напълно го разбирам. И двете девойки са изплискали тотално.
И въпреки всичко, след  номинациите отиде при Лина и й се извини, макар че изобщо нямаше защо да го прави. Тя е неспасяем случай.  Той поне се извинява. Ама за други хора това е унижение. Както каза Дени: "не понасям хора, които никога не ползват думите извинявай, сбърках, прости ми".
И моля ви, каква изолация няма и месец, а и повечето си отварят телефоните и работят, не е съвсем да са се откъснали.
Точно така е.

@A.nobody, без лични обръщения един към друг и оценки на пишещите, моля. Виждам, че профилът е отпреди 3 дни, но не е зле да се прочетат правилата на форума.

# 409
За мен , Грозденка дразни, но никое човешко същество не заслужава да го наричат боклук,  миндил , мангал , долна курва , парцал , дроба ще си изям но майка и ще еба, няколко пъти я псуваха, дори пред нея ,   изчадие , дявол, щях да те пребия , ако си мъж  и още има , тия запомних и това пред камера , ще го гледа много народ, много нейни близки ,  дори на Даниела линча , не беше с толкова обидни думи.  Съжалявам, аз няма да се включа в нейния линч! Супер грозен епизод , супер грозно държание , независимо кой какво е направил, никой няма право да обижда по този начин. И се радвам ,че пред тях не рухна и издържа, какво щеше да стане като ревне пред тях ,, ето пак се прай на жертва,, , да си реве на синхрони най добре и да не проявява слабост пред тях , че като падне ще я ритат и на земята.

# 410
Никой не толерира такива обиди, аз не видях някой тук да защитава подобен изказ.
Но искам да попитам и всички, които защитават Грозденка, представете си хипотетично, че вие живеете в тази къща там, сред тях. И няма накъде да мърдате, не може да се поразходите по улицата, далеч от дразнителя. И когато въпросната ви спретне десетина интрижки и ви оплете в схеми, манипулации, интриги.. тоя казал, оня казал, ползват ви името за неща, които не сте извършили, номинирате го, гоните го и пак се връща, въпреки волята ви, накрая лъже, маже и дори не казва "да, така е, сбърках, сори", а продължава най-нагло да се изкарва като жертва, какво точно ще правите и как точно ще реагирате? Щом толкова спокоен и кротък човек като Алпи успя да избухне, значи смятайте колко е преляла чашата. А той каза "кажи ти какво си говорила зад гърбовете на хората" (и тя естествено мълча. То една или две бяха интригите, че да ги помни).. Така че лесно е тук да ги съдим, ама да се поставим и на тяхно място вътре в къщата.

И пак да кажа: репликите на чалгаря Васил са недопустими и трябва да си понесе последствията.

# 411
Нито един от тези, които до момента са пуснали стори уж да се извиняват, не споменава нейното име.
Васил към края на епизода отиде и й се извини, отиде до леглото й, каза, че е бил афектиран, подаде й ръка и се извини.
Но тя не се извини на никого. Защото в нейните очи тя е права, точно защото лъжите и интригите за нея са норма. Част от реалния й живот.

Аз не видях тук някой да защитава вербална агресия. Хората мълчаха, траяха си, търпяха, докато най-накрая чашата преля. Абсолютно нормална реакция.  Васил прекали с обидите (препратките за етноса + "ако бях мъж, щях да..."). А сравненията със случая на Дебора са абсолютно нелепи и нямат нищо общо с този случай. Просто обслужват версията на Грозденка и сестра й.  И съм сигурен, че в тази тема от няколко дни пишат хора от приятелския (роднинския) кръг на Грозденка, за да я защитават, също както във ФБ.  Където.. като клищнеш на профилите на коментиращите, виждаш Германия, виждаш Лом, виждаш Мездра (хора от нейния етнос), и така.
Както стана ясно, никой няма нищо против нейния етнос.  Лина, като е чисто бяла българка се държи още по-отвратително и неадекватно,  факт.  То си е до човека.

Как да не се е извинила? Нали пяха кумбая край огъня (басейна) и си крещяха извинения всички.

# 412
Никой не толерира такива обиди, аз не видях някой тук да защитава подобен изказ.
Но искам да попитам и всички, които защитават Грозденка, представете си хипотетично, че вие живеете в тази къща там, сред тях. И няма накъде да мърдате, не може да се поразходите по улицата, далеч от дразнителя. И когато въпросната ви спретне десетина интрижки и ви оплете в схеми, манипулации, интриги.. тоя казал, оня казал, ползват ви името за неща, които не сте извършили, номинирате го, гоните го и пак се връща, въпреки волята ви, накрая лъже, маже и дори не казва "да, така е, сбърках, сори", а продължава най-нагло да се изкарва като жертва, какво точно ще правите и как точно ще реагирате? Щом толкова спокоен и кротък човек като Алпи успя да избухне, значи смятайте колко е преляла чашата. А той каза "кажи ти какво си говорила зад гърбовете на хората" (и тя естествено мълча. То една или две бяха интригите, че да ги помни).. Така че лесно е тук да ги съдим, ама да се поставим и на тяхно място вътре в къщата.

И пак да кажа: репликите на чалгаря Васил са недопустими и трябва да си понесе последствията.

Аз лично не мога да си представя да съм в такава ситуация, честно казано. Както знаете, аз не подкрепям всичко, което прави Грозденка – тя изобщо не е цвете за мирисане и това всичките ѝ “фенове” го знаят. Но не е само тя виновна и това ясно се вижда! Нали уж не си говорят зад гърба? А въпросният Алпи (който, между другото, избухна, защото се напи, но обвини Грозденка, че се е напила от две бири – както и да е 😆) също е говорил зад гърба на Влади. Първо беше, че се бил ядосал, когато го е обидил в първите дни, после – когато се развикал, че не са го оставяли да спи… Аз не видях той да отиде да си изясни нещата с Влади, даже обратното - прегръщат се, усмихва му се – само Краси го направи и се оправиха.

Същото важи и за Виктор, който се направи на голям мъж, като каза на Краси да не говори с Влади, за да види докъде щял да стигне. А Денислава я видяхме още от ден първи – тя беше първата, която каза за Биляна и Божана, че продукцията щяла да ги бута напред и т.н. (дори се видя на клипче в последния епизод). Който има нерви, нека си върне първите епизоди и да каже дали Денислава не е говорила за групичката на “готините”.

Да, може би Васил не е говорил зад гърба, но с нецензурния си език сам си вкара автогол. Никой не е “света вода ненапита”. Просто ме дразни, че само Грозденка е изкарана като лъжкиня и интригантка, при положение че очевидно не е само тя.

И каква точно интрига е завъртяла Грозденка през целия си престой в тази къща? Аз ли съм глух и сляп?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 15:37 от Emo._

# 413
Е "вие си говорите зад гърбовете, тоя какъв бил, оня какъв бил", а като я питат за подробности ... не казва.
Грозденка си ги правеше същите работи и в "Островът на стоте гривни". (Отделно вече писах как им свиваше барчетата, а всички гладуваха), вечната роля на жертва и вечната етническа карта "вие ме дискриминирате", а всъщност те я обвиняваха за поведението й. Тя грешка НЕ признава и винаги е жертва. Има такива хора и не са малко. И на работното си място ги имам такива. Забъркват съвсем съзнателно някакви каши и после го играят вечните онеправдани.
Далеч от такива хора, по възможност...

# 414
  • софия
Дизи, снощи вкара и примери, даже и ги излъчиха за потвърждение на нас, зрителите. Два пъти вече казваш, че е крала барчета в гривните. Това не е вярно. Имаше съмнения за няколко човека, така и не излезе никой да си признае.

# 415
Това, че никой не си признава е отделен въпрос. Нали за зрителите стана ясно кой е.  Тя за какво ли е признала, та за това...

# 416

Не си представям, защото няма как да се вкарам в такава ситуация.
Тези хора са влезли да играят игра, не да си правят комуна. Не знам какъв комфорт и удобства са очаквали. Искат да си увеличат последователите, искат да създадат професионални контакти и приятелства, но са търтей и не си мърдат пръста. Затова и продукцията сама си прави шоуто с нови правила. Грозденка си играе играта както може, а те мрънкат, че комфортът им е нарушен. Само присъствие в тази къща не е достатъчно.
Бонус точки изолацията им изпили нервичкине и те започнаха да пропукват изкуствения си перфектен имидж и истинските им лица лъснаха. Няма какво да ги жалим, че са насилници и се преструваха толкова време. Те убийците в съда ги третират по-добре от тия уонабита Грозденка. Естествeно, че се очаква да ги провокират, но никой няма власт над това какъв човек си, когато си гневен и ако си насилник, ще лъснеш. Ако пък е толкова нетърпимо да си ходят, както направи Йоана. Може да е на 20 години, но е по-разумна от повечето там. Божидара я провокира успешно, Йоана си изпусна малко нервите, усети се и си тръгна. Божана усети, че ситуацията се извърта и се евакуира. Сега и двете не се извиняват на тоя и оня по сторита.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 23:24 от ilieva_i

# 417
Реално Веско и поддръжниците му малко или много развалиха сезона като го превърнаха в някакъв летен лагер, вместо състезание.
Той от началото започна да им държи сметка колко уинкойнс имат и да ги дават за общото благо. Също така той започна с цялото плюене по коалициите, въпреки че по цял ден привикваше хора да им говори против другите.
Илиян беше единственият, който му влизаше на контра за тези неща, но за жалост излезе много рано. Може би ако беше останал щеше да е различна обстановката.

# 418
  • софия
Това, че никой не си признава е отделен въпрос. Нали за зрителите стана ясно кой е.  Тя за какво ли е признала, та за това...
Кажи, според мен беше тя. А не "според зрителите, тя открадна"...правиш неща в които обвиняваш нея. 😀

# 419
В къщата е ясно, че се задейства психологията на тълпата. В коментарите обаче.... Да обвиняваш жертва на насилие за това, което ѝ причиняват, е признак на много объркано мислене и кофти културни стереотипи.

Victim blaming-ът е доста долнопробна когнитивна конструкция.

Общи условия

Активация на акаунт