Азиатска козметика и грим - тема 32

• 44 872
  • 438
  •   1
Отговори
# 375
Дами имам няколко въпроса, ще бъда много благодарна, ако ми отговорите. Flowers Bouquet Салициловата киселина(в случая имам не-Корейски Paula's Choice BHA 2% ексфолиант и тази на Geek&Gorgeous Poreclear), преди или след тонер се използват? Има ли проблем да се използват при бременност, за ретиноидите знам, че не е препоръчително, затова и спрях да използвам ретинала, който тъкмо бях стартирала в рутината си, съответно не можах и да забележа никакъв ефект.
Предвид, че използвам мицеларна вода, измивен гел на Some By Me Miracle Green Tea Tox Bubble и доста често ексфолиращ тонер с AHA 2%, имам ли нужда и от глинена маска за почистване. Хвърлила съм око на зелената на Arencia. 
Поръчах си VT COSMETICS VT Reedle shot 300, него ще го използвам 2 пъти в седмицата, веднага след измиване и почистване на лицето преди тонер, серум...etc. Ако съм разбрала правилно? Simple Smile
И последно, няма начин да се прекали с шийт маските за лице нали така? Знам, че препоръката е за 3 пъти седмично, но просто ми е много приятничко да си стоя с такава. Smiley

# 376
  • Germany
Киселина на чистичко лице, но май интернет е раздвоен за или против при бременност. Чета, че в малки дози е ок, на други места пише, че не се препоръчва, та не знам.

# 377
Frederica Kass, много киселини ми се струват в една рутина, то AHA, BHA, продукт, който според официалните инструкции се ползва на всеки три дни (VT COSMETICS VT Reedle shot 300), че и накрая една глинена маска. Да не вземеш да си направиш нещо кожната бариера, че после няма оправия. Съкрати списъка според мен или намери как да ги редуваш с достатъчно пауза между всеки. С шийт маските няма как да прекалиш, ако са хидратиращи и подхранващи. С киселините обаче може. 🙂

# 378
Доста киселини са ми се насъбрали, но защото боря черни точки и разширени пори, петна от пъпки и зачервявания. Откакто се помня никога не съм имала равен тен на лицето, винаги някакви зачервявания и малки капилярчета, но поне петна от слънце нямам, нито лунички.
Тонера с BHA го ползвам само сутрин, a салициловата киселина само вечер през два дни и то с млечния тонер на TirTir, хидратираща млечна ампула TirTir, серум с ниацинамид на Numbuzin N6, или есенцията на Numbuzin N9. За хидратация и последна стъпка редувам крема за защита на кожната бариера Dr Althea 147, Purito Oat in Calming gel и прословутия Cicaplast на Ла Рош. Чудя се къде да го наместя този Reedle shot, ама пусто много положителни мнения прочетох за влиянието му върху пори и пъпчици.

# 379
Frederica Kass, според мен киселини е по-добре да се ползват само вечер  - например тонера с 2% ВНА (2% ВНА е максималния процент, който се влага в козметични продукти, ще рече силничък си е). На твое място мицеларната вода бих я сменила с олио или балм като първи продукт от двуфазно измиване вечер. Ще усетиш по-голям ефект върху чистотата на порите. Например този балм е много нежен и в същото време добре почиства :

https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1133563556

Ридъл шот 300 не бих ползвала в една рутина с каквито и да е киселини, особено ако кожата ми не е свикнала с шота, съответно дори и да  няма нежелани реакции - също.

Примерно -  2 пъти в седмицата вечер Ридъл шот, два пъти ВНА и веднъж АНА. Ето ти общо 5 вечери с активи. Останалите две разпределяш така, че да поддържаш/възстановяваш кожната бариера здрава. И най-важно  -  дай достатъчно време на всеки нов за теб продукт да усетиш дали не причинява нежелани реакции.
Дано съм била полезна!

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 17:46 от Rallitza

# 380
  • Prismatica Aerie
💠💠💠

Скрит текст:

#️⃣IG

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 16:31 от Catalano

# 381
Аз не бих ползвала Reedle 300 при бременност, просто да не се раздразни много кожата (моята стана доста чувствотелна през бременността, но сигурно е индивидуално)
За мен ключа към стоп на пъпките беше серум с Azeliac Acid (Nineless ,,е този който ползвам) и крем защитаващ бариерата

# 382
Честита Нова Година!
Бъдете, здрави, красиви и усмихнати!

Catalano, тези са право в десетката!

По въпроса за ридъл шотове, те не са активи, а нещото, което подмага достигането на продуктите, които ползваме до по-дълбоките слоеве на кожата.
За ползването на киселините, според кожата,  някои търпят, други не.
Не виждам проблем всеки ден да се ползват шийт маски, те са толкова много видове, важен е подборът им, няма правило за брой пъти седмично.

# 383
  • Варна

По въпроса за ридъл шотове, те не са активи, а нещото, което подмага достигането на продуктите, които ползваме до по-дълбоките слоеве на кожата.

За много, прекрасни години!
Би ли обяснила защо не да не са активи шотовете? Примерно VT - PDRN Reedle Shot . За мен си е много сериозен актив/ползвам 300/ та чак ту мач ми идва. Не си позволявам да го комбинирам с ретиноид, а хич да не е кожата ми е бизонска и носи на издевателства.

# 384
За моята определено е актив, освен ако не е най - изчистеното с цика само

И също самите иглички са дразнещи за някои хора.

Аз до сега съм ползвала най- много 100 и то не всеки ден.
До кожа си е обаче

Иначе мисля че на теория не е актив, а нещо подсилващо други активи

# 385
На теория Ридъл шотовете не са активи, спомагат усвояването на последващите такива, точно така.

На практика, обаче, според мен си работят като физически ексфолиант.

# 386
Reedle Shot 300 влезе в първата ми поръчка от YesStyle миналото лято, но го отворих чак в края на годината. Покрай травма ми беше останал пукнат капиляр под едното око, който не се разнасяше две седмици каквото и да мажех. Една вечер реших да отворя шота и един ретинал. След 3 поредни вечери капилярът изчезна. Не мога да кажа кое от двете е подействало и дали изобщо от това е резултатът.

Важно е всеки да си познава кожата и да прави patch тестове на продукти, за които се съмнява/притеснява, че могат да предизвикат чувствителност или дори алергия. Случвало ми се е по невнимание да ползвам гликолова киселина и ретинол в една рутина без дори намек за пощипване. При друг само киселината или само ретинолът могат да предизвикат реакция.

# 387
  • Beyond the Frontiers
И аз ги ползвам като "транспортно средство".
Чудеса не очаквам. Но съм доволна като цяло.

# 388
Аз ги ползвам когато ми излязат пъпки(всъщност обаче спикули на medicube , то е с aha и bha)
Серимите против акне с тях за една вечер толкова много потушават пъпките, все едно 3 дни съм ги мазала

Доволна съм

# 389
Аз ги ползвам когато ми излязат пъпки(всъщност обаче спикули на medicube , то е с aha и bha)
Серимите против акне с тях за една вечер толкова много потушават пъпките, все едно 3 дни съм ги мазала

Доволна съм

Може ли линк към продукта? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт