Мартчета 2026 (Тема 2)

• 1 417
  • 40
  •   3
Отговори
# 30
Здравейте момичета. Бременна съм за втори път с термин 08.04. Родих сина си преди година и четири месеца 10 дни преди термин, та и сега може да родя през март. Затова ви следя и вас. Имам час за фетална морфология за сряда в Марковс за доктор Венета Стойкова. Исках да ви питам имате ли мнения за въпросната лекарка. Първия път бях при доктор Марков и бях много доволна, но сега не успях да се сдобия с час при него.

# 31
Здравейте! Бременна съм в 4 месец. Първа бременност ми е.Днес имам леко неразположение . Появява се и изчезва. Като ПМС. Леки болки ниско долу като и преди време съм ги получавала,но не ми бяха казали,че може да са опасни,ако е контракция.Не мога да разбера сега това нормално ли е. Преди седмица бях на преглед и доктора  видя ,че има леко заформяща се контракция и ми увеличи дозата магнерот 4 пъти по 2 , пия и нош па и спазмалгон. Час за преглед имам във вторник. Някоя от вас сблъсквала ли се е с такъв проблем. Не мога да разгранича кои болки са опасни и кои не.

# 32
Ако шийката си е с нормална дължина и не се скъсява, няма проблеми. Лекар следва да проследява това, вие не можете да направите нищо, освен да ходите на прегледи при някакво притеснение и да си пиете магнезия. Иначе може да започвате да усещате Бракстон Хикс контракциите, които са нещо като "подготвителни" съкращения на матката. Не са родилна дейност.

# 33
Здравейте!
Идвам от априлската тема, защото днес, след бхс, установихме, че терминът ми е в края на март. 😁

# 34
Добре дошла, Дарби!
Аз минавам само да споделя на чакащите Niptify, че току-що излезе резултатът, миналия вторник сутринта го направихме. Още не са ми звъняли, но няма открити аномалии, слава богу, и вече на 100% е потвърдено, че ще съм мъжка майка с второ 🩵 🥰

# 35

Pampers раздават подаръци за нови родители!🧸👶🏻🍼

Темата-игра на марката е активна до 28 септември и може да ви донесе подарък за вашето очаквано бебче. Лесно е да се включите - в дискусията родители обменят съвети, а всеки отговор на въпрос автоматично ви включва в тегленето.

🤱Бонус: Кампанията ще донесе и по 500 BGM точки от Лоялната програма на BG-Mamma на първите 500 участника!

Влезте в играта сега: https://www.bg-mamma.com/?topic=1810835

# 36
Здравейте, момичета!
Вече започнахте ли да усещате движенията на бебчето? Аз съм в 16+3 седмица и от няколко дни имам чувството, че усещам нещо, но се чудя дали не е още рано.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 15:09 от ivana95

# 37
Здравейте, момичета!
Вече започнахте ли да усещате движенията на бебчето? Аз съм в 16+3 седмица и от няколко дни имам чувството, че усещам нещо, но се чудя дали не е още рано.
Не е никак рано, точно в 16-та седмица усетих дъщеря си с първата бременност, особено ако си със задна плацента. Сега съм 14+3, с предна плацента, доктора ме предупреди, че сигурно ще усетя движения по-късно.

# 38
Точно си е време за усещания, както каза Йонси 😆 и аз съм 14+3 ама не знам с каква плацента съм 😆 ще питам другия път, ако не усетя дотогава някое движение 😆
аз иначе се чувствам като в съвсем ранна бременност, така ми се спи, че едва издържам до вечерта.. рядко успявам да дремна през деня, изобщо не ми се получава..иначе веднъж седмично си повръщам..да нв забравя какво е 🤣 и съм на преглед чааак на 3-ти 😌

# 39
Точно си е време за усещания, както каза Йонси 😆 и аз съм 14+3 ама не знам с каква плацента съм 😆 ще питам другия път, ако не усетя дотогава някое движение 😆
аз иначе се чувствам като в съвсем ранна бременност, така ми се спи, че едва издържам до вечерта.. рядко успявам да дремна през деня, изобщо не ми се получава..иначе веднъж седмично си повръщам..да нв забравя какво е 🤣 и съм на преглед чааак на 3-ти 😌
На нас май ни е още раничко за движения, но да видим. При мен също гаденето не е отминало напълно, но няма база за сравнение с първия триместър. Аз днес бях на преглед, бебка се развива добре, дори върви седмица напред засега, пуснахме и изследванията за ХИВ и Васерман.

# 40
Аз съм с предна плацентата и за движения ми е рано 16+1. Днес бях на преглед, за килограмите които уж бяха близо 2 и се ядоосвах днес на консултацията излязоха само едни 400гр. отгоре от както съм записана на ЖК. Кръвното обаче ме изненада 140/80. сега го премерих в нас 115/67, не знам от притеснение ли е за самите прегледи, от пътя ли е дето ми е малко дълъг.. иначе бебето е добре, отговаря на 16+4, 13см., 150гр. мери му главичката, но нищо не каза. Само ми каза да се задействам за записване на ФМ ако искам при Марков, че за първата нямаше часове.

Общи условия

Активация на акаунт