Ако имахте възможност, как бихте избрали да се казвате

• 459
  • 15
  •   3
Отговори
Напоследък много теми за имена се пускат, та се питам, ако имахте възможност, как бихте искали да се казвате, дори и вече да е известно името (личността).

# 1
  • Бургас
Деница.Като дете това има много ми харесваше даже ми беше тайно има.Така се представях пред някакви хора понякога в студентските години.Но нашите са решили да съм Саня.

# 2
Както си се казвам, за толкова години съм си свикнала с името.

# 3
  • Пловдив
Май и аз така. Де да знам как иначе бих искала, свикнах за толкова години и си ми е добре.
Като малка исках все други имена, моето да не е, не го харесвах, но нямах едно любимо. В един период се представях с друго близко по звучене име, там, където може. А то много не можеше - в училище има документи, в махалата те познават отдавна.
По едно време като дете много харесвах името Камелия. Сега - не.
И с избора на имена на децата ми така. Има имена, които харесвам и които твърдо не харесвам, но няма едно, с което да съм си наумила да ги кръстя, и край, то ще е. На щерката щях да и сложа удължен вариант на сегашното и име, но баща и харесваше само краткия. То пък и тя си го харесва. Аз за мое име бих си взела дългия.

Скрит текст:
Виж, фамилното име бих си го сменила, моето не е лошо, но е популярно и освен това е от име на дядо, което го смятам за мегатъпа на квадрат практика. И това на ММ (и на децата) същата работа, то е малко по-рядко като име, но пак по тоя тертип. Ако ме питат сега за смяна, вземам родовото на дядо ми. Пак е от име, но е родово. Ако трябва да си избирам свободно, ще се затрудня много, но някое характерно и добре звучащо.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 23:45 от Магдена

# 4
  • София
По стечение на обстоятелства, работа, приятелски компании, партньори са ме наричали с различни имена. В крайна сметка, реших, че си харесвам името и друго не искам.

# 5
Моето име e специфично и характерно само за областта, в която съм родена. Харесва ми неговата специфичност и че извън моя роден край почти никой не го казва правилно, а да улучат ударението е почти нивгаш! Simple Smile
Когато съм проговорила /или по-точно когато вече не съм млъквала/ съм казала на родителското тяло, че се казвам с друго име и съм настоявала да ме наричат така. Името е кратко и пак започва с моята буква. И всички роднини до ден днешен ми казват с ТОВА име, което като дете съм твърдяла, че е моето.
Съвсем случайно в последствие разбрах, че е азиатско име на жена.

# 6
  • София
Харесвам си името. И аз не бих го сменила.

# 7
Много си харесвам името и съм благодарна, че родителите ми са ми дали това име. Питала съм на кого съм кръстена и майка винаги ми е казвала на никого, харесало й името. Едва тази година ми каза, че е на баща ми. Буквата му нося.Blush

# 8
  • Банско
Бих искала Никол или Кристина.

# 9
Бояна или Божана. Повече второто. Тия две имена винаги съм ги свързвала с мои роднини. На едната даже приличам, пак втората.
Но и сега съм доволна, празнувам на Цветница.

# 10
Не мога да кажа, че не си харесвам името, но понякога съм си мислила за Гергана или Стефани (с ударение на Е или на И). Ако бях Стефани щях да празнувам имен ден наравно с баща ми. Но нашите са ме кръстили с първите две букви на баба ми. Именния ми ден не е от най-известните, никой не ми го честити, не го и празнувам.

# 11
Името ми е международно, навлязло е в много държави, без да е библейско. Много съм си го харесвала винаги. Не бих го сменила.

# 12
  • Далечният изток
Много си харесвам кратката форма на името. Така се представям и много рядко някой се обръща към мен с дългото ми име. На фамилия също рядко ми говорят, макар че като адвокат някак е редно на фамилия. Обаче не... Дори като се запозная с някого и се представя с име и фамилия, в края на разговора вече ми говорят на малкото ми кратко име Grinning Колеги и клиенти също се обръщат към мен на малко име, скоро се замислих...

# 13
  • София
МариАна или Кристина.

# 14
Ава.
Алена.
Трябвало е да се казвам Алена. По време на соца не са позволили да ме кръстят така и с малка промяна са ползвали името.
Харесвам си го.
Ако трябва да го променям – Ава. Такива са ми и инициалите.

Общи условия

Активация на акаунт