Вандализъм асансьор

• 579
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,
Търся идеи за справяне с вандализма в асансьор, 8 етажен вход, панелен блок, Люлин, София.
След основен ремонт за хиляди лв, ежедневно се нанасят щети в, на асансьора, като до момента не може да се установи извършителя.
Благодаря предварително.

# 1
Имаме три камери във входа и две пред входа. Входът е с контролиран достъп вече след като два пъти намирахме наркоман да спи на между етажна площадка.
Можете и асансьора да направите с контролиран достъп.
Всичко зависи от етажната собственост и колко сте склонни да инвестирате в сигурност.

# 2
  • София
Чипове на входа и асансьора.

# 3
  • София
Чиповете за входа са частична превенция, но пак не пази асансьора от вандализъм на гости и живущи.
Чиповете за асансьора в панелките не ограничават достъпа до него, така че и това не е решение.
Едно хубаво видеонаблюдение и предупредителни табели пред и вътре в асансьора действат превантивно, но трябва съгласието на етажната собственост. Който е против - търсете вандала от тях.

# 4
  • София
По принцип в панелните блокове с по 8 етажа всички се познават, цяло лято някой виси пред входа и се получава "естествена охрана". 😁

# 5
Камери + чипове за асансьор.

# 6
По принцип в панелните блокове с по 8 етажа всички се познават, цяло лято някой виси пред входа и се получава "естествена охрана". 😁
Пред нашия вход не е така, и като цяло пред блока. Пейки също нямаме пред входа.

# 7
След като ежедневно стават посегателствата, най-вероятно са някакви младежи от входа. Според мен, само камера ще помогне, ако няма възможнност и нея да потрошат. Sad

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 12:33 от Uncommon

# 8
След като ежедневно стават посегателствата, най-вероятно са някакви младежи от входа. Според мен, само камера ще помогне, ако няма възможнност и нея да потрошат. Sad
Не мога да разбера,  какво е това неистовожелание да чупиш и рушиш!? Нещо ново, направено и с такава жестокост да решиш мисля, че не е нормално.

# 9
Камера със запис.
Ако държите да знаете ТОЧНО кой е - има фирми, които ще сложат тайно камера.

# 10
  • София
Аз също обичам много оперативната работа, но в случая няма да подейства превантивно. Дори да пренебрегнем факта, че няма да е законно, вандализма няма да бъде предотвратен, поради незнанието за наличието на записващо устройство. Целта е не да се линчува извършителя, а да се въздържи от проявите си.

# 11
Мискинина /тази остаряла и точно описваща дума/ е един от тях. Ще спре да вандалства в асансьора, но ще започне другаде. За това за изтипосването му пред всички ще има по-превантивен ефект, отколкото да му попречат да троши в асансьора.

# 12
Мискинина /тази остаряла и точно описваща дума/ е един от тях. Ще спре да вандалства в асансьора, но ще започне другаде. За това за изтипосването му пред всички ще има по-превантивен ефект, отколкото да му попречат да троши в асансьора.
Точна това ме притеснява - ще спре на едно място, ще започне на друго. Какъв болен мозък трябва да си, за да намираш удоволствие в това и да караш нормалните хора да се чувстват гадно

# 13
Сложете камери, не тайни, с уведомление, че се снима, за да могат да бъдат използвани записите в полицията. За повреждане на чужда вещ подлежат на наказание по НК.

# 14
Точна това ме притеснява - ще спре на едно място, ще започне на друго. Какъв болен мозък трябва да си, за да намираш удоволствие в това и да караш нормалните хора да се чувстват гадно
Нищо чудно да са някакви деца/тийнейджъри.

Общи условия

Активация на акаунт