Студенти в Нидерландия - 27

• 41 435
  • 652
  •   3
Отговори
# 510
  • София
Хахах, ние си изливаме обаче slav критиката и мрънкането яко. Така си знаят, така си праят холандците. Ако щем Simple Smile

# 511
  • София
Аз доколкото разбирам, проблемът с влаковете и автобусите е в заледяването. На мен за Айндховен ми го даваше няколко дни с температури около и под 0⁰С, както и силни ветрове. За влаковете има съобщение, че замръзват стрелките и не могат да се сменят, а фирмата, която поддържа градския транспорт  излиза с изявление, че дългите автобуси са опасни както за пътниците, така и за всички останали в движението, тъй като асфалта е заледен и стават опасни шейни, на практика...
В по-късните новини съобщават,  че цялата следваща седмица очакват студ и продължаващи прекъсвания в определени райони. Предупредете децата да са внимателни с велосипедите, ако се налага да ги карат, да се обличат топло, да извадят ръкавиците (че моето не знае къде са 😅)...
И нещо любопитно... имат/ли са някакъв кънки маратон - над 200 км по някакъв заледен канал, който не се е провеждал от '97 насам. Страдат, че въпреки студовете, тази година също няма да може да се проведе, защото образуваният лед е с дебелина само 4 см, а за да е безопасно, трябва да е 15 см... Смятайте какви сухи студове са преживявали...😶‍🌫️🥶

# 512
За мен е малко несериозно таква развита във всяко отношение западноевропейска държава да блокира изцяло - самолети, влакове, автобуси при смешен дъждец примесен със сняг и температури около нулата. Да попитат колегите от Швеция, Норвегия как си сменят стрелките на релсите при минус 20 и да се научат и те Simple Smile Наистина, несериозно е и аз лично съм много изненадана от суматохата, която настъпи вчера и днес.

# 513
  • София
Като гледам клипчетата в нета за снежната обстановка там, единственото което ми идва наум, поне за асфалтовите пътища е, че сигурно не използват пясък и сол, за да не си цапат улиците...не знам,друго обяснение не намирам.

# 514
  • София
И днес неуредиците с полетите продължават с пълна сила - полетът за Белград от София излетя с близо 2 часа и половина закъснение, а като гледам разписанието на летището в Амстердам, там е пълна трагедия. Сега се чудя има ли шанс децата да хванат полета от Белград (дали ще ги чакат) или ще си висят там до по-добри времена…

# 515
Мисля си, че по-скоро влажността и поледиците са проблем от колкото самия сняг. Преставям си какви пързалки са пътищата им при тези минусови температури.

# 516
  • София
Полетът от София до Айндховен на Райън, излетя навреме тази сутрин.

# 517
Райън ми се струва, че много се стараят напоследък.

Дано всичко е наред и дечицата кацнат безпроблемно.

# 518
  • La casa de Mickey Mouse
Улиците са заледени, вчера имаше много поднесени коли, холандците не са свикнали на такива време. Тук на всякъде е равно и с каналите става страшно. Освен това зимните гуми не са задължителни и никой не ги сменя. Вчера излизахме да пазарим, суперът е на 10мин отне ни повече от 30мин да стигнем.
Днес синът ми има изпит, реши че ще ходи с автобус, но съм в очакване да се обади да го закарам
За холандците сигурността е най важна, така че следващите няколко дена ще е така

# 519
За много години на всички! Живи и здрави и успешна година на деца и родители! Много сте изписали, питам нещо и се връщам да чета.
На моята дъщеря й изтече договора за работа на 31 декември. Сега ще преподпише и ще подаде отново всички документи за ДУО, ще й го изплатят след някоко месеца със задна дата. Обаче какво става с травел продукта? Според нея няма право да й го изплащат със задна дата. Някъде пишело, че трябва 8 седмици предварително да го е заявила. Има ли нещо такова? Тя пътува непрекъснато между Айндховен и Амстердам и билетът изобщо не е евтин.

# 520
  • София
За DUO трябва да се подават документи 3 месеца преди изтичане на срока на субсидиите. На моята й изтича в края на февруари, затова подаде в началото на декември за следващ период. Точно с идеята да не губи травъл продукта.

# 521
За DUO трябва да се подават документи 3 месеца преди изтичане на срока на субсидиите. На моята й изтича в края на февруари, затова подаде в началото на декември за следващ период. Точно с идеята да не губи травъл продукта.
Е как да подаде три месеца по-рано, като тя тогава не знаеше ще й подновят ли договора.

# 522
За много години и от мен. Здрава, благодатна и вдъхновяваща да е!!!
Като гледам, моята щерка лети заедно с децата на jabanka и bibi през Белград. Току-що са им казали, че полетът им от Белград до Амстердам се отменя за 15.00 часа. Дано поне тогава всичко да е наред.
Честно казано, повече не бих причинила този маршрут на семейството си.

# 523
Сутрешния полет от Белград до Амстердам , който беше в 6.40 мисля ,е отложен за 15 часа.... Голямо кибичене ще падне...

# 524
  • София
За много години и от мен! Здраве и късмет за всички! Моето пиленце замина днес за една поправка, която е утре и ще си дойде на 7.01 за още една седмица. Днес самолетът на Уиз излетя по разписание. Имало е автобус от летището до гарата. Сега да видим с влака до Хага как ще е положението.

Общи условия

Активация на акаунт