Студенти в Нидерландия - 27

• 41 742
  • 656
  •   4
Отговори
# 645
Дъщеря ми ще пътува в събота сутринта, с полета в 7:00 от София

Здравейте. Трябва да изпратя антибиотик на щерката до Амстердам. Дали има някой, който ще пътува тези дни? Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 00:26 от spider web

# 646
Сойка, според мен е точно навреме вече да купите билет. И да, права си – вариант с прекачване въобще не става. Ние първата година се забавихме доста и накрая взехме билет с прекачване във Виена. Е, резултатът беше, че въпреки че и двата полета бяха с една и съща компания, първият закъсня. Наложи се пътниците да нощуват във Виена. Ние бяхме отишли в София, за да го посрещнем, и се наложи  там да спим, докато чакаме следващия полет на другия ден. Изобщо – голям стрес и за него, и за нас.

Червенокоска, благодаря ти за чудесната тема!
 За анкетата - моят син учи компютърни науки в Делфт.

Може ли да ви пиша съобщение?

# 647
  • Бургас
Вече успях и да Ви отговоря SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 648
  • София
В неделя за сутрешния полет  от Айндховен няма градски транспорт.  Кал пътуват вашите студенти? Сигурен ли е паркинга за колела на летището? Мисля за uber, но не знам дали млжемда се разчита, а и е скъпо.

# 649
  • София
Моята е в Тилбург, но след като веднъж яде дървото, вече избягва да лети през уикендите насам. По Коледа в работен ден пък нямаше влакове и Uber от Тилбург беше 96 Е. Помолила го да мине да вземе и още една девойка на 2.6 км от нейната квартира и почти по път и ги е изтесларил с още 20 евро. Тя го овикала, а той й казал: А ти знаеш ли колко е скъпо горивото? Тя: А ти колко гориво изхарчи за 2 км ? Казах й да не се разправя, че да не ги остави на пътя, но после бая го насоли в Uber.

# 650
Моята дъщеря за полет през уикенда щеше да пътува с кола под наем, но се е оказало, че колата има някакъв проблем и с такси от Бреда до Айндховен пътува за 100 евро,  но това беше през 2024 г. лятото. Вероятно сега е доста по-скъпо. Вече избираме полети през работни дни.

# 651
В неделя за сутрешния полет  от Айндховен няма градски транспорт.  Кал пътуват вашите студенти? Сигурен ли е паркинга за колела на летището? Мисля за uber, но не знам дали млжемда се разчита, а и е скъпо.

Uber от гарата до летището струва на моят син 48 евро

# 652
Моят вече избягва неделния полет. Но беше ходил с електрическо колело под наем до летището, за един такъв полет, 10 евро му беше излязло, но беше с раница само. Ако имаш куфар не става, естествено.

# 653
Влизам набързо, за да благодаря на spider web за антибиотиците, които щерка й занесе вчера на моята.
Толкова е хубаво да можеш да разчиташ на някого!
За пореден път благодаря на форума и на всички списващи.

# 654
Здравейте! Аз не бях влизала отдавна в тези теми, но искам да изкажа моите благодарности към хората, които ги поддържат! Изключително полезни сте на всички мами, които са изпратили най милото си - своите деца, далеч. Първите години в които моят син беше студент ми помогнахте много със съвети за намиране на квартира, а дори и една прекрасна мама, която не ме познаваше предложи нейния син да приюти моя когато остана изненадващо на улицата. Слава на бога, не се наложи, но факта че тук можеш да получиш подкрепа и разбиране, а дори и само успокоение, освен всичката полезна информация до която ни давате достъп е безценно ❤️ Та на въпроса. Моето момче завърши миналата година, но поостана да работи още малко в една прекрасна компания. Март месец ще се прибират окончателно в България с неговата приятелка и имат  много багаж за изпращане насам. Бихте ли ми дали съвет как може да се изпрати. Ако имате контакти на коректни хора, които извършват такива услуги също бих се радвала. Гледал е в DHL и още някакви куриерски фирми, но излиза много скъпо, а багажа наистина е много.

# 655
  • Бургас
Моят студент също е решил лятото да се прибира окончателно, имам номерата на двама, дето пътуват с бусове и взимат багаж, не знам доколко са актуални, но мога да ги дам
А някой запознат ли е с нидерландското трудово законодателство относно прекратяването на договори, какво предизвестие се дава, 1 месец, както при нас ли е

# 656
Аз два пъти ползвам един и същи човек, много съм доволна. Преди 10 дни ни кара багаж. Идва на адрес в Сф., носи до адрес в Нидерландия.
Не смея да дам номера му тук, да не ме баннат, но на лични ще го пратя.

Общи условия

Активация на акаунт