Ходене на пръсти ПОНЯКОГА

• 495
  • 4
  •   1
Отговори
Привет мами!
Дъщеря ми е на 1г6м като проходи още на 10м съвсем на цяло стъпало. На 1г2м се научи да се вдига на пръсти за да достигне по-висок предмет и от тогава започна от време на време на ходи на пръсти. Към днешна дата понякога ходи с цяло стъпало на едно краче и другото на пръсти като по този начин накуцва. Казвам понякога, защото през времето в което сме навън или някъде където има и е ангажиран с по-интересни неща си стъпва нормално. Изключително на моменти е и не мога да разбера дали играе по този начин. Проблем в крачетата няма, водена е на ортопед на 12м.

# 1
Всъщност, много деца го правят, така че спокойно. Реално това не е проблем. Обикновено отминава от самосебе си в един момент, без намеса от специалист.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 14:56 от Borqna Sto 771419

# 2
Моето даже понякога тича на пръсти. Защо? Защото може Simple Smile Даже ходи на горната част на пръстите си, т.е. като маймунче - изправя ми се косата, но тя се забавляват.
Ако не е непрекъснато и няма други проблеми - не го мислете. Тестват различни усещания.
Иначе даже е полезно, част от упражненията са здрави крачета са ходене на пръсти, ходене на пети, на външно стъпало, на вътрешно Simple Smile

# 3
Много деца го правят.

Малката ми дъщеря беше така първите години. Всички се чудиха как ходи на пръсти. Вече с обувки и дори ботушки.
Отмина и съвсем го забравих.

# 4
Просто им е интересно и забавно. Тепърва откриват света и какво могат да правят.
Щом не го прави постоянно, не смятам, че има проблем.
Дъщеря ми е на 2 и също от време на време ходи на пръсти, когато започнем да се гоним, не съм се притеснявала от това, прави го на игра.

Общи условия

Активация на акаунт