ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 1 089
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Писах, писах и всичко изчезна.
В кратце или не толкова.
Входното по МАТ ще е петък, по БЕЛ ще е оценката от НВО, което е супер.
Катеренето върви и е по-важно от резюмето, което трябва да се предаде.
Класа тръпне от утрешните поправителни  и които ще определят кой ще е 10 и кой 11 клас. По този повод НЕИСПУО мълчи.

# 16
  • София
Леле, Нинка, какви са тези поправителни до след началото на учебната година - ужас! Поставих се на мястото на тези родители, които чакат да разберат децата им ще "минат" ли в 11 клас!
Аз бързах да се запиша в новата тема и пропуснах най-важното!
Тони, Бокси, Бора - малко на патерици, но от сърце, честити да са порасналите тийнове! Да са здрави, щастливи, спокойни и уверени!  Heart

# 17
мандаринка ами като не са си ги минали юли и началото на септември. Сега е последния им шанс.

# 18
Верноооо бееее, и на Бора, да и честитя за наборчето, само хубави неща да я сполитат.

Мандаринка, тенкю. Нищо де, ние и късно ги приемаме, не е болКа за умиране. Току - виж, па си намеря повод и реша да съ натряскам,

Нинчеее, добре деее, те на поправка, а сега учат ли, и ако да, за кой клас?

Мойта ми вика, поне 4 ще е, а може и до 5 да стигна, една малко я е объркала, последната пък, заради накакъв корен, дет числата и се видели малко странни и големи, не я е решила. А па язе нема съ очудя ако на края, стане на 3, ма нищо де, здраве да е.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 20:41 от Тони🍀

# 19
Влизат си в часовете за 11 клас. Всички са се справили и класа продължава от 24 човека. Лошото е, че поправката е на основен специален предмет и набора смята, че ще  им е много трудно. Само времето ще покаже.

# 20
Олееее, и ако не го издържат язък, че са подхванали 11 - ти, а ще се върнат в 10 - ти. Дано им го дадат, че да продължат напред, и ако стане така, тази година да си стягат задните части. Ся и родителите им са на тръни заради туй нещо.

Карзчеее, четеш ли, виждаш ли?, има и по - лошо. Нема са оплакваш повече от набора. А и 10 - ти клас го мина този път, без препятствия.

# 21
Нинче, кое е това училище? Изискванията ли са високи, децата несериозни или учителя калпав? Такива масови поправки ми се струват странни.

# 22
Тони, да всички са си взели поправката.

vita, училището е ТУЕС и не мога по никакъв начин да ти дам еднозначен отговор, но ще представя моито доводи.
На първо място е целия цирк наречен НВО 7 клас, непохабяването на бал и желанието да си в АйТи сектора, дори и да нямаш особено влечение, но представите за високи заплати са блазнещи.
По моя информация, идваща от МС, в началото на септември по този специален предмет е имало 12 ученика на поправа от около 200. Това са 6%, което по мое му са точно тези описани преди това. Сега са били 3-ма.
Преподавателя е млада жена - студентка или туко що завършила. Има ясни и  точни критерии за оценяване. Синът ми е изключително доволен от нея, защото обяснявала много и повтаряла, ако някой пита и не разбира. Друг е въпроса, че не питат.
Училището и ръководството напълно подкрепят учителите и никой не му пука колко бумащина ще трябва да се изпише, заради това, че някой не се е представил добре през годината. Тук идва и личното ми мнение, че ако побутнат някой по География и История например, никак не е добре това да се случи по основополагащ предмет по специалността. Ако останат в 10 клас имат право да решават дали ще продължават да се мъчат и да положат повече усилия или да се преместят в училища с по-леки изисквания или по-близки до сърцето им предпочитания, както вече след 8 и 9 клас направиха 3 съученици на МС.
Обикновено, за тези 3 години в ТУЕС, по думи на сина ми и пряко наблюдение на неговия клас и частично на останалите, например през юлската поправителна има 15-20% все на поправка по нещо.

# 23
  • Бургас
Ей,ме на! ПОявих се!
Изтървала съм, че има нова тема,  ама и време за форума няма тези дни!

Та!
Честита да ни е темата и да я изпишем само с високи оценки, никакви отсъствия и кротки тийнейджъри! Simple Smile
Благодаря ти, НИнка!

И в нашето школо имаше съобщение за поправителни тези дни, ама хич не им обърнах внимание!
Явно е практика в големите училища!
Не е ок, до последно да се тормозят учениците и родителите дали ще продължи детето в по-горен клас или ще повтаря! Кофти!

Наш'те пак се проявиха във вторник вечерта - добре,че влязох да проверя дали случайно нямаме нов час, добавен в последния момент (както стана с физическото, миналата седмица!)
Ами да! Имаше промяна! Физическото няма да е от 10;10, ами от 9;10 !!!! И ще имат един час дупка до следващия час!
Така, следователно на другия ден класа си отива в 9;10 ! Обаче час няма!  В школото се появява нова промяна - часът е върнат в 10;10 !!! Директорката ги вижда момчетата,че стоят в двора и ги пита, защо не са в час! Те й обяснили, какво точно се случва от миналата сседмица! Ядосала се страшно много! Тя не е знаела, какво е станало! Веднага е събрала всички в кабинета си - зам директори,класен, учител и този,който прави програмата ... Насмела ги е едно яко! Обаче отсъствията стоят! Да видим дали ще ги махнат! На целия клас са!
Моя Убавец, много подробно се е оплакал от ръководството! Има им зъб Simple Smile
За разкош и с онзи цербер от пролетта е имал пререкание днес. Онази се намесила в разговора му със секретарката и моя не й останал длъжен! Много яко й е запушил устата, като й казал,че знае какво конско са отнесли днес от директорката Simple Smile и оназ млъкнала! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 24
Нинка, ехаааа, само тъй, да вървят заедно напред и нагоре. Дано отсега нататък да нямат спънки.
Ама то мойто напоследък стана банално, пак чета и пак неразбрала. Ма нищо, важното е, че по някое време го разбирам.

Карзче, ми то досега е трябвало да се оплачат, изкефих се на туй, че набора и се е опулил. Ма тъй де, какво все ша го напада. Радвам се на деца които умеят да се оправят с такива хора. Ако е мойта, определено ще се скътае, ще чака някой друг да се оправя с тия неща вместо нея.

Пфффуууу, да му се не види, като пиша от тела, все други букви се исписват, аз натискам една а то на нейно място застава другата до нея. Постояно трябва да проверявам написаното преди да го пращам. Аман значи, дано скоро се оправи туй нящо, че е много дразнещо.
Нашите днес по ФВС, правили последното от норматива. Сега вече ще си карат спокойно часовете, без да се чудят кога ще ги накара да бягат, скачат и тем подобни. Обаче господина много се учудил, как така аджеба, част от момичетата, имали един и същи резултат. Да кажем правят Т теста, три го правят за 14,5, другите две за 14,3 - 14,4, скачане от място същата работа, и господина се обърнал към тях с думите - вие нещо да не сте се наговорили ( шегува се, разбира се ), но наистина е интересно че имат еднакви резултати. Днес бягали 200 м., беше им казал, че ще е другата седмица, но решил да е днес, едната го питала за промяната, и той отговорил - излъгах ви. Та и на туй бягане пак така, с еднакви резултати, но този път нищо не е казал.
Мойта тъй като утре няма да ходи на уч - ще, се оттърва и от унуй по иуч пп АЕ.
Снощи незнайно защо, реших да погледна в школо, да видя как са и наредени предметите, и колко общо са на брой. Мааалеееее, ма то имах чувството, че няма край беее. То една камара, такъв модул по туй, онакъв модул по онуй, по няколко модула на предмет. Аааайййй мааайййкоооо, свят ми се зави по никое време на ноща, затворих го и легнах да спя.

# 25
Нинка, така обяснени нещата от теб са съвсем логични. Напълно разбирам за какво говориш, защото МС завърши профил "Софтуер и хардуер" и никога не бих настоявала наборката да учи това, защото не е нейното и щеше да е голяма мъка.

# 26
Мда..., в ТУЕС не си поплюват.

Моята тази година се озова в училищния съвет. Като ви четох, че вече някои училища са резервирали зали за бала и я попитах, тя нищо не знаеше за тяхното училище. Обаче сега се оказа, че те трябва да си го правят и тя трябва да участва в процеса. Показа ми оферти и ... На тези, които бала им вече е уреден, колко ще им излезе  куверта? Питанката ми е за София.

Иначе учебната година започна. Каза, че като е видяла кои учители ще ѝ преподават и е била много разочарована. Обаче като почнаха часовете, се оказа, че учителите имат различно отношение - сега се отнасят с децата като към по-големи и за сега им се радва. Дано така да си продължат включително 12 клас. Вчера имаше родителска среща, която не е била особено полезна (ММ ходи).

# 27
  • при моите любими
Кувертът за Хилтън е около 280лв. Предполагам, че може да се покачи. Сега плащат 50лв. Около декември догодина 140лв и останалото на финала преди бала най-вероятно. Така съм запомнила. Плюс/минус 10лв са сумите. Но със сигурност кувертите варирали между 250-350лв.

Общи условия

Активация на акаунт