Име за момиче

• 1 976
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
Зорница и от мен. Златея не ми харесва, бих предложила Златина.

# 16
Гласувах за Златея, но предпочитам Златина Simple Smile

# 17
Гласувах за Зорница, Златея не ми харесва.

# 18
Зорница

# 19
  • Най-красивата страна
Гласувах за Зорница.Красиво име ,женствено и с хубаво значение.
Зора,светлина.Утринната звезда, която озарява небето преди изгрев е Зорница
В славянската митология е име на богинята на зората.
Златея никак не ми харесва.
Зара ми харесва,но само като галено примерно на Светлозара.....
Зоя -едно от малкото трибуквени имена,което харесвам.

# 20
В анкетата гласувах за Зорница, но ако не трябва да се ограничавам избора си само до тези две имена със З, Зара и Златина ми харесват много повече.

# 21
  • Банско
За Златея съм. Интересно е и не често срещано.

# 22
Гласувах за Зорница. Златея ми звучи като злата фея.

# 23
От двете-Златея .Ако приемате предложения -Зара.

# 24
Златея, предлагам и Златина, Зина.

# 25
Зорница, макар и двете да не ми харесват. Буквата "З" принципно не предлага голям избор от имена.

# 26
Зорница много ми харесва, заедно с останалите с подобно звучене - Росица, Елица, Деница. Асоциирам си с нежност и мило отношение, както и са образувани, всъщност.

Златея не ми допада, звучи едновременно и като глагол, и като "злата фея", както беше отбелязано по-горе. Ако родителите държат на "галено" име, ще е Злати или Тея - едва ли някой ще използва пълното име.

За мен имената с начална буква З имат проблем с изписването на латиница. Официалната транскрипция е Zornitsa, което на някои езици ще се прочете като Цорница, а l някои биха сложили ударението на О.

За хубави имена със З намирам Зара и Златена (Златина не чак толкова, но също бива).

Златка категорично не, заради наставката -ка, а Зоя и Зина са ми много руски.

# 27
Зоя, Зинаида, Зиновия са гръцки имена, но се използват и в Русия.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 14:27 от Radilena

# 28
Гласувах за Златея, но ако приемате предложения съм за Зара, защото звучи силно и така ще се обръщат към нея.

Не разбирам манията да се търсят галени имена, но предполагам, че ако я кръстите Зорница ще я наричат Зори , а ако е Златея - Злати. Затова харесвам имена, които не подлежат на измисляне на съкращения и няма да се стигне до момент, в който на 10 години дето осъзнава, че името му не е това, с което го наричат всички Thinking

Успех и леко раждане Blush

# 29
Гласувах за Златея, но ако приемате предложения съм за Зара, защото звучи силно и така ще се обръщат към нея.

Не разбирам манията да се търсят галени имена, но предполагам, че ако я кръстите Зорница ще я наричат Зори , а ако е Златея - Злати. Затова харесвам имена, които не подлежат на измисляне на съкращения и няма да се стигне до момент, в който на 10 години дето осъзнава, че името му не е това, с което го наричат всички Thinking

Успех и леко раждане Blush
Зори, Зорче, Зорке, Зузи, Зузко, Зузо, Зоро, ЗОрнице и какво ли още не.

Общи условия

Активация на акаунт