Връщане на лаптоп, купен от Технополис

• 481
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, поръчах онлайн лаптоп от Технополис, но мисля, че няма да ми свърши работа и бих искала да го върна. Проблемът е, че за да се включи изобщо лаптопът, трябваше да се въведат данни и да се направят настройки. Мога да върна фабричните настройки, тогава изобщо няма да личи, че лаптопът е ползван, но дали изобщо има смисъл да се опитам да го върна на Технополис при това положение? Имате ли опит с нещо такова? От Технополис по принцип казват, че стоката трябва да е неизползвана, макар че засега не са дали отговор на конкретния ми въпрос за лаптопа.

# 1
Щом е поръчан онлайн, може да го върнете независимо дали има леки следи от ползване. По-важното е да пазите опаковката, защото по някаква извратена причина всички онлайн търговци си държат на нея Simple Smile

# 2
Eто какво пише в сайта им относно връщането на стоки:
"Отказ от сключен договор от разстояние.

Правото на отказ може да бъде упражнено само ако потребителят е представил на Технополис стоката в оригиналната ѝ опаковка в запазен търговски вид, всички числящи се към стоката аксесоари, принадлежности, документи и оригиналната касова бележка/фактура за покупката. В случай на упражнено право на отказ от договор от разстояние потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на Технополис не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на Технополис за решението си да се откаже от договора. До предаването на стоката на Технополис рискът от случайното ѝ погиване или повреждане се носи изцяло от потребителя."

Прочети повече инфо от линка:

https://www.technopolis.bg/bg/terms-and-conditions

# 3
О, пазя я. Благодаря за отговора! Дано да приемат лаптопа.

# 4
Най-добре върнете фабричните настройки, защото на повечето сайтове за техника се изисква да няма нищо инсталирано или с лични данни. Много е тъпо, понеже повечето търговци онлайн продават лаптопи без ОС и няма как да се тества без нищо да се инсталира. Т.е. може да се тества, но само с диагностичните тестове на самия лаптоп. А те искат да се върне във вида, в който е купена.

# 5
Точно това направих и го занесох, приеха го, надявам се, че няма да има проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт