Американски колеж- тридесет и втора тема

• 7 689
  • 78
  •   1
Отговори
# 30
  • софия
Що за сегрегация, школи за частни и държавни училища. Как е възможно да му хрумне на човек…

# 31
  • София
Амели, мисля че съм уточнила какво имам предвид. Децата в държавните училища, които не са проявявали интерес към състезания, а са само със знанията от училище е почти невъзможно да са с едни и същи знания, като деца, които са учили 8-10 часа математика на седмица. Едните имат да попълват пропуски, а другите имат да свикват с формата просто.

# 32
  • София
Няма такова деление на школите нито за изпита в АК, нито за НВО. Пълно е с деца без пропуски и в ДУ, както и с такива, ходещи по състезания.

# 33
  • София
Амели, мисля че съм уточнила какво имам предвид. Децата в държавните училища, които не са проявявали интерес към състезания, а са само със знанията от училище е почти невъзможно да са с едни и същи знания, като деца, които са учили 8-10 часа математика на седмица. Едните имат да попълват пропуски, а другите имат да свикват с формата просто.
Не е така - подготовката в школите не е само за свикване с формата. Изпитът по математика е основно върху материал от 7 клас, който през март не е взет дори в най-извънземното частно училище. Школите (и Лого, и Вяра мисля) имат подготовка от 6 клас, ако някой има нужда да попълва пропуски.

# 34
  • София
Много благодаря за съветите, ще предам информацията. Към момента получих много препоръки на лични, за което безкрайно благодаря. Ще кажа дали детето е влезнало накрая с толкова помощ (явно ще е с частен учител, предвид спецификата)

# 35
Моля, някой с опит при проблем с учител да ми пише ЛС за съвет, за да не занимвам цялата тема!

# 36
  • софия
Пише се на/иска се среща с Мария Ангелова. Преди това е добре да бъде изговорено с ръководителя на катедрата, от която е учителят. Винаги с конкретни примери и факти.

# 37
  • бургас/софия
Здравейте, не намирам информация какъв е срока за записване на новоприетите след излизането на класирането.
Вероятно след пролетната ваканция на 14 април ще излязат резултатите? Но колко дни имат класираните някой има ли идея?

# 38
  • София
Срокът за записване е чак до излизане на първо класиране за държавните гимназии. Поне досега винаги е било така.

# 39
Здравейте. С шестокласничка съм и проучвам школи и учители за започване от втори срок. Четох назад за школите доста. За Хасъмска сякаш по-малко впечатления открих. Не намирам и неин сайт? Също да попитам има ли препоръки за частни учители? Конкретно за математиката се притеснявам дали моето дете ще е ок в група...

# 40
Весела Коледа и успешна Нова година!
Ако има родител на дете, което е прието, учи в или е завършило University college Utrecht, моля да ми пише на лично съобщение.  И моето дете е прието там.

# 41
Здравейте, има ли родители, които са си използвали дните по семейни причини за отсъствия? Досега не ми се е налагало - има ли текст на молба или е в свободен текст?

# 42
Аз изпращам имейл до Михаела Недкова в деня на отсъствието и й казвам, че ще отсъства еди колко си дни по семейни причини, иначе децата трябва предварително да вземат съгласие от учителите по програмата за дните, в които ще отсъстват, нещо такова беше.

Има ли и други дванадесетокласници, които се оплакват, че им е много трудно и че си правят експеримент с тях? Моята девойка много се оплаква, давали им по няколко теста в един ден в седмицата преди файнълите, а било забранено, твърди, че това й е най-трудната година от всички.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 14:07 от Marmosets

# 43
Аз изпращам имейл до Михаела Недкова в деня на отсъствието и й казвам, че няма да отсътсва еди колко си дни по семейни причини, иначе децата трябва предварително да вземат съгласие от учителите по програмата за дните, в които ще отсъстват, нещо такова беше.

Има ли и други дванадесетокласници, които се оплакват, че им е много трудно и че си правят експеримент с тях? Моята девойка много се оплаква, давали им по няколко теста в един ден в седмицата преди файнълите, а било забранено, твърди, че това й е най-трудната година от всички.

Има- и моят се оплаква от тези непрекъснати промени, а днес ме уведоми, че файнълите ще ги правят в балона. Нещо не си представям 180 човека как ще дишат там... то ако въздъхнат по веднъж и ще стане вятър...

# 44
А, да и за файнълите в балона ми каза, квестори щели да им бъдат бивши възпитаници на Колежа, което също е абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт