Децата в институциите имат нужда от подкрепа!

• 333
  • 19
  •   1
Отговори
  • filibeto-maina:)
Здравейте, не знам дали някой ще откликне и все пак ще споделя.
Става дума за дом от семеен тип, за младежи с физически и умствени затруднения.
Имам лични наблюдения към няколко държавни институции за изоставени деца.
От няколко дни една от къщите е с намалени финанси, да си го кажа изчерпани.
До толкова, че не успява да покрие нуждата от плодове за децата.
Няколко от децата страдат от сериозен железен дефицит, при което им е изписан тотема. Този който е приемал подобни добавки знае, че за да се усвои желязото им е нужно да се приема с плодове.
Къщата няма пари няма и плодове, а те толкова са слаби, че лекарят им го изписа три пъти на ден, иначе са за болница за приливане на кръв. В тяхното положение е още по- сложно да стоят спокойно и да изчакват системата да свърши, затова стремежа е да се покачи желязото с Тотема.
Ако някой може да изпрати ябълки и банани за тези дечица, ще сме безкрайно благодарни за подкрепата.
Аз се опитвам да помагам, но тук помощта ще бъде нужна поне за един месец да имат възможност от постоянен прием на тези плодове.
Благодаря предварително, дори и на тези, които ще изпратят помощ с молитва и положителна енергия.
Бог с Вас!

# 1
  • Пловдив
Кой дом/център е това?

# 2
И аз се присъединявам с въпроса: За кой дом става дума? И къде се намира?

# 3
Дайте повече и по-конкретни подробности!

# 4
Ах да, забравих - Локацията е Пловдив, домът се намира в Тракия
Но за конатк с телефон бих дала на лични, защото не ми е удобно в пространството

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 11:08 от Nade77

# 5
Тези домове са на издръжка на общините, в бюджетите им е заложено всичко, парите за следващия месец, не могат да се ползват предходния. Носете  нужното само на място и давайте лично на потребителите.

# 6
Не знам как ги управляват, но единствените ЦНСТ, за които редовно се набират пари и вещи за какво ли не са тези в Пловдив. Май трябва да им се направи по една ревизия.

# 7
Пари пък за какво? Сметките им се плащат от общините, заплатите на работещите също, всичко друго е заложено в бюджета.

# 8

А каква е причината за намаляването на финансите? Има ли вероятност за някакви злоупотреби?
Не питам от празно любопитство, но ако става въпрос за злоупотреба, може би първо трябва да се сигнализира където трябва, преди да се опитвате да наливате в каца без дъно.

# 9
Пари пък за какво? Сметките им се плащат от общините, заплатите на работещите също, всичко друго е заложено в бюджета.
Виждала съм кампании за ЦНСТто в Коматево и "Майка Тереза" за събиране на бански и принадлежности за море на децата, в това число пари, виждала съм кампании за подготовка за училище на децата от тези ЦНСТ, за рождени дни, за Коледа...
Има някаква фондация на Българските майки, много активно и агресивно ми изскачаха техни кампании точно за Пловдив.

# 10
При нужда от кръвопреливане, Тотема няма да помогне, а хемоглобин се вдига с червено месо и черен дроб, не с плодове. Защо са толкова слаби и анемични, не ги хранят ли, какво? Подайте сигнал в АСП и общината. Да е един, да кажеш, че проблема е в самия човек, ама няколко?

# 11
Мен това ме притеснява в случая, че става въпрос само за един дом (ако бяха всички, да речеш, че вината е на Общината, заради която децата гладуват) и това, че проблемът е отскоро. Трябва да има някаква конкретна причина и е добре да се знае.

# 12
За месец или два не се става анемичен, и то толкова,че да са за кръвопреливане. Причината трябва да се потърси, не че няма да се помогне.

# 13

А каква е причината за намаляването на финансите? Има ли вероятност за някакви злоупотреби?
Не питам от празно любопитство, но ако става въпрос за злоупотреба, може би първо трябва да се сигнализира където трябва, преди да се опитвате да наливате в каца без дъно.
Казах изчерпани, защото е края на месеца и до 15- то число има още две седмици.
Не направих поста за събиране на финанси, а плодове, които просто сега им се налага инцидентно.
Когато в новия месеца се изтеглят парите за къщата, управителката ще ги разпредели по нуждите и ще включи плодовете плюс всичко останало, а то не е малко.
Не защитавам никого, но трябва наистина да сте вътре в тази сфера, да виждате колко се финансира от държавата и за какво се използват тези пари.
Понякога в едно семейство се случва да се разболее някой и това затруднява точно в този момент потока на средствата, да се насочат към болния, просто защото от всичко друго не е било предвидено.

# 14
Ама пишете, че няколко деца са слаби и за кръвопреливане.

Общи условия

Активация на акаунт