Магистър по Международно право - има ли смисъл?

• 156
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, аз се замислях за записване на докторантура, но започнах да се разубеждавам от това дали си струва.

Имам и съмнение дали с изкарана докторантура в България може да се намери работа като преподавател в университет в чужбина.

Другият ми вариант е да запиша нова магистратура, например Международно право.

Дали тази специалност може да ми помогне да работя в публичния сектор или дори да ми отвори вратите към работа в правителствени и международни организации на ЕС, ООН и пр.?

# 1
  • София
Това в СУ ли? Ако "да" - можеш да запишеш да обогатиш познанията си. Иначе не мисля, че ти дава юридическа правоспособност.

Правото е регулирана професия, няма бакалавър/магистър. Една е програмата - право и излизаш магистър. Завършваш с държавни изпити.

Международното право като дисциплини е частно и публично. Част е от курсовете в програма "Право".

Така че малко е шменти и капели тази магистърска програма. По-добре запиши нещо в Bruges- повече смисъл има, отколкото "Магистърска програма по международно право".

Нека и по-пресни студенти/юристи се включат, може и са църкам...

# 2
Здравейте, аз се замислях за записване на докторантура, но започнах да се разубеждавам от това дали си струва.

Имам и съмнение дали с изкарана докторантура в България може да се намери работа като преподавател в университет в чужбина.

Другият ми вариант е да запиша нова магистратура, например Международно право.

Дали тази специалност може да ми помогне да работя в публичния сектор или дори да ми отвори вратите към работа в правителствени и международни организации на ЕС, ООН и пр.?
Докторантурата има смисъл,  но в не и в България,  според мен.Или вариант е пишете докторат и кандидатстване в споменатите организации.А докторанското Ви обучение ще е леко, ако имате гръб.Ако нямате ще се оправяте сам.В коя сфера искате да пишете, бихте ли споделили?

# 3
Регионално развитие.

А за правото нещата стоят така - в чужбина има и само магистърска степен. У нас не желая да се записвам да уча пак бакалавърска или магистърска степен, но за докторат бих.

# 4
Регионално развитие.

А за правото нещата стоят така - в чужбина има и само магистърска степен. У нас не желая да се записвам да уча пак бакалавърска или магистърска степен, но за докторат бих.
Бих ви окуражила да го направите.

Общи условия

Активация на акаунт