🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 11 595
  • 338
  •   37
Отговори
# 195
Отгърмяха предателя по принципа на спрелия часовник показващ точното време 2 пъти. Но Владо си има логика, може би не най-подходящата за играта но има, дори две:
1Спортно -отборната - стреля по тези които отказват да играят отборно
2. Математическата - 1щит по-малко - 1 повече за отстрелване - 1 шанс повече да не си ти.
Бачора се пообра малко - взе да пуска други на предните линии. А всеобщия любимец Коджабашев май не го забелязах изобщо.

Иска ми се да вземат Глория за предател - умна е, извън подозрение а и да има една фатална красавица там. Тя и Мирела отговаря на последните две, но с първото има проблем.

# 196
И аз не разбрах защо ви се стори тъпа причината на Владо? На пръв поглед няма логика предател да взима щит. Обаче като се замислиш има много причини. Едно, че така се прави на застрашен праведен и второ, че отнема щит за някой наистина застрашен праведен, който могат да убият после. Никак не беше тъп мотива на Владо. Просто той не го изрази добре. Но хвърли идеалната възможност на Неве и Бачорски да хвърлят Жоро в огъня.

Да, обаче логиката на Владо беше да ударят някого с щит, при което Глория го попита: "Защото мислите, че може да е предател?", и той отговори "Не, защото е с щит и предателите няма да го убият, затова ние да го убием". И това след като ѝ обясни, че е щял да гласува за нея, защото му била най-странна. Според мен просто искаше да накаже някого от хората, които не играха отборно, и "случайно", с помощта на Неве и Бачорски, нацели. Та всичко му е ясно като в мъгла.

На тяхно място, при положение че знам кои имат щитове, нямаше да вербувам нов предател. В техния случай понеже Неве май иска, а Бачорски не е против, може да се съгласят за някого, който не е близък до нито един от двамата, като новите попълнения, Антон, Ева, даже Глория.

# 197
Това да гонят хора с щит на кръглата маса имаше логика само на втората игра, когато за убиване бяха 8-10 човека. Колко да си вдигнат шанса като все още са една сюрия хора. Надявам се вече да спрат да използват щитовете само като доводи за гонене, честно казано бих предпочел Владо да си тръгне само поради тази причина.

# 198
# 199
Мирела е опасно тъпа, че да я канят за трети предател.
Точно тя им трябва в момента, защото ще могат лесно да я обработват и да я ползват за бушон, когато се наложи.

Към настоящия момент праведните могат да откажат предложението (те и като остане един предател могат, но тогава ще бъдат убити), та в тази връзка не мисля, че Мирела би приела.

Трябва да мислят кой няма да откаже, не само кой могат да манипулират и ползват за бушон. Една голяма част от нашите играчи ми се струва, че биха отказали на този етап.

Аз също залагам, че ще предложат на Оля, според мен тя би приела.

# 200
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Въобще не съм съгласна,че Жорката е бил лош играч и си е намерил майсторите.
МНОГО СЪМ ПРОТИВ приятелчета,познати и баджинаци да играят тази игра. За да бъде максимално честна и истинска,трябва сезон 2 да е с обикновени хора. Жорката в сезон с непознати щеше да ги разбие,обаче как да се бори срещу приятели от живота.Ако Неве и Бачорски не бяха влязли с аверчета от преди 10-20г как щяха да съберат вотове срещу Жорката? Ами,никога.

Бачорски направи грешка,че игра с Неве,защото Жорката е сам или в коалиция с други хора на Бачорски,които на по-късен етап могат лесно да го отстранят.
Неве обаче си има Гъмов, който днес се оневини,в същото време и подозренията към Неве индиректно отпадат.
Аз дори вече не чувам нейното име да се споменава около масата.

Много силен епизод.И монтажно много добре представен.Започнаха от линията "Жорката на пангара" и развиха тази сюжетна линия от мин 1 до края. Точно така се прави и на нас зрителите ни стана максимално ясно.
Монтажа трябва да включва 1 до 2 линии,за да няма пропуски.Така правят в Америка и затова са №1 на реалити формати.

# 201
Това да гонят хора с щит на кръглата маса имаше логика само на втората игра, когато за убиване бяха 8-10 човека. Колко да си вдигнат шанса като все още са една сюрия хора. Надявам се вече да спрат да използват щитовете само като доводи за гонене, честно казано бих предпочел Владо да си тръгне само поради тази причина.

Много, малко вдига ти шансовете - не знам колко са точно в момента но ако са 17-3 предатели-4 щита=10 или 10%, един щит по-малко -9%. Изглежда нищожно но то е като: Какво от това че загубите във войната са 1%, ако аз съм в него за мен са 100%
Освен това стратегията на Владо внася нов дисциплиниращ нюанс в играта - участниците да поусмирят малко инстинктивния си порив за грабене на щитове и се замислят дали това винаги е най-добрата тактика

# 202
Нито Гъмов, нито Мая ще вербуват според мен, а по-скоро някой неутрален, пределно ясно ни е какво може да стане, ако Гъмов приеме поканата и стане предател, двамата с Неве ще гръмнат Бачора, Мая е малко на кантар, може би ще играе комбина с Бачора, но ме съмнява. Иска ми се да е жена допълнението при предателите, нека видим жените на какво са способни, все опяват, че са подценявания пол. Дори стискам палци жена да победи формата, ще е мега грандиозно и впечатляващо.

# 203
Тъпо ми стана за Жоро, но той направи няколко грешки. Не игра социалната игра добре, стоеше си в малкия кръг и говореше само с тях и с предателите. Можеше да организира атака срещу Неве, а не срещу Гъмов.

На масата сам се закопа - там няколко човека решиха да гласуват за него, защото си личеше, че е уплашен. Това е тъпото - на масата всичко се обръща за малко. Нямаше друго име, което да се опълчи на интригата около Жоро и просто другите имена изгоряха като гласове в пустиня.

Имаше време Жоро да обърне ама не с коалиции, а с обикаляне по всички групи и пускане на фитили срещу Неве, особено пък като разбра и не беше реално blindsided. Загуби си времето - жалко, защото именно Жоро спаси Неве в първите дни.  Да, Бачорски го излъга ама реално Бачора и срещу Неве би играл - той не е от лоялните.

Бачора определено блъфира с тоя бушон, той си го каза, и двамата иска да ги дава на пираните и да си вземе някой предател, с който да са истинска комбина.

Искам да видя Мая или Оля като предатели, ама Неве няма да се навие. Някой неутрален ще е - най-добре да е с подозрения за предател, за да го гръмнат лесно когато решат, примерно Йордан или Дани.

Рано беше предателите да се обръщат едни срещу други ама те още от ден едно не се понасят, и стана ясно, че в тоя сезон ще гледаме кой кого.

Хубавичко ще стане ако новия предател сготви Бачора, особено ако изберат някой, на който му пише на челото "праведен".

Интересен епизод. Анна-Мария, евала за интуицията - чула си Дани, ама Бачорски е било ...дано се усетиш скоро.

# 204
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Жоро направи една огромна грешка (и която му струваше играта) - Каза на Бачорски,че иска да е победител.
Как си е представял,че Бачорски с огромното му надуто его и желание да е той най-най, ще допусне някой друг освен него,да излезе победител?
Жоро просто не прецени Бачорски.

Моят мечтан развой на събитията е Неве и Бачорски намират 3-ти предател. Този трети предател се съюзи с Бачорски,за да изритат Неве. След това пък си изиграе картите така,че и Бачорски да изхвърчи след Неве и така на финал този 3-тия Предател да спечели играта като човека изиграл всички - праведни и предатели.

# 205
  • София
Бачорски беше готов да изхвърли който и да е от двамата, Неве просто му предложи главата на Жоро. Докато Жоро обратното, спаси главата на Неве в миналия епизод - грешка Simple Smile
Иначе по сторита и коментари много добре си коментира Жоро в момента - как са го надиграли Simple Smile Със самоирания и реалистичен поглед върху събитията. В инстаграма на предаването има кадри от снощи, гледали са епизода заедно с Гъмов, Мирела и още няколко. Коментират си, забавляват се, много адекватно поведение, браво.
Но аз Жорко си го харесвам, за него си бях и ме е яд Simple Smile

# 206
Аз се чудех дали Бачора с като се отметна на предишната маса от Гъмов не целеше да види кой го следва и кой не чак толкова. Но май по-скоро още тогава му се оформяше да цели по Жорката.

Жоро пък очакваше всички предатели да играят за победа, не можа да си представи друго.
По-полезния ход за Бачора беше да махнат Жоро, повече хора има на своя страна.

Не знам дали двамата предатели ще се разберат кого да привикат ...

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 07:39 от Одри ♡

# 207
Проблемът на Жоро изобщо не бяха приятелските двойки от отвън, тъй като той получи в пъти повече гласове. Първо - много лоши реакции на масата и му личеше, и второ - голяма част от участниците вярват на Владо и Гъмов, като по-възрастни.
Жорката си мислеше, че е по-умен от играта и тръгна с голямата торба, подценявайки враговете и един потенциален обрат с партньорите си. Жоро няма житейския опит да играе подобна игра. Той сее вглъбява в схемите и не поглежда мащабно на случващото се. На предното убиване Неве им каза "Какво правим, някой от вас двамата ще изхвърчи" - как не му светна лампичката там? Бърза да си вземе един абсолютно ненужен щит. Ясно е, че иска да ограничи шанса да уцелят човек с щит при убиване, но е още много рано за този ход.

Владо иначе е време да се запре малко по игрите и да не дава толкова акъл, защото за някои игри трябва креативност и творческо мислене, които на него му липсват. Глория е топ в това отношение и смятам, че тя има много качества, които тепърва ще виждаме.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 08:07 от lowkeyyy

# 208
  • European Union
На мен Георги ми беше любимият предател, но не мога да се настроя срещу Неве или Бачорски. Това е играта, играят я. Много от коментиращите хейтят Неве, защото е изгонила любимеца им и правят точно същото, за което порицават участниците, т.е. играят на пристрастия и познанства от преди предаването.

И масово се залага на Оля, но не защото е направила някакво впечатление в излъчените 4 епизода, а защото дрънка някакви неща в предавания навън. Аз не съм гледала, но преразказите тук са ми достатъчни, да заподозра, че може да е предател в един момент. И пак обвиняваме участниците, че се знаят от преди, а ние използваме информация, която не сме получили от предаването. Нещо като двоен аршин...

# 209
  • София
Много стисках палци на Неве снощи - планът й да прогони Жорката да успее. Simple Smile
Тя ми е любимият играч, засега. Единствено приятелството й с Гъмов не ми харесва, защото той ми е ужасно неприятен.

Общи условия

Активация на акаунт