Омъжена съм от две години и от една година правим опити за бебе. Първите пет шест месеца няма резултат и ходих при гинеколожката за профилактичен преглед също и да съобщя че искаме бебе а все още няма. Тя ме прегледа и каза ,че има фуликули и след седмица пак да ходя за да видим дали имам овулация. След седмица пак преглед всичко ок беше и каза мъжът ми да си направи спермален анализ. Резултат беше астенозооспермия намалена подвижност съобщих това на гинеколожката и каза да се обърнем към Андролог. Ходихме при двама лекаря и двата изписаха добавки при единия лекар бяха доста скъпички другия по достъпна цена ние се спряхме на Андризол по евтини за 2 месеца лечение и така... Ние продължаваме с опитите но няма резултат и мен ме хвана някакво притеснение дали ли пък и при мен има нещо.. оказа се че AMH Яйчниковия ми резерв е 0.53 на 33 години съм почти и мъжът ми е на същата възраст. Аз изпаднах в паника как може да е така понижен не пия не пуша нямам кой знае какъв нездравословен живот но уви така се случи.
Оставаше да си направя и последното изследване за маточните тръби точно преди него трябва да се провери за хламиди и то какво оказа се че съм имала тази инфекция в миналото точно така бяха думите на гинеколожката и на цветната снимка се разбра че дясната маточна тръба е запушена по точна да бъда истмичен стоп е заключението. И скъпи дами много ми е притиснено какво ще става как ще става.
В болница Надежда ми правиха снимката и лекарката каза инсеминация Първо ще се стимулират яйчниците и после самата инсеминация. Моля за съвет
Доста дълго стана поста но просто исках да опиша нещата точно как станаха и малко да си излея душата . Надявам се всичко да мине добре не само при мен ,а при всички жени който искат бебче.